• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlığımıza KAVUŞTUK -4-

Sağlığımıza KAVUŞTUK -4-
Tabela da İMAJ da değişti! Vatandaşın kapısından içeri girmek istemediği başta SSK olmak üzere kamu hastaneleri bir gecede birleşti.

Tabela da İMAJ da değişti! Vatandaşın kapısından içeri girmek istemediği başta SSK olmak üzere kamu hastaneleri bir gecede birleşti.

Vatandaşın kapısından içeri girmek istemediği başta SSK olmak üzere kamu hastaneleri bir gecede birleşti

Tabela da İMAJ da değişti!
Sağlıkta yapılan büyük değişiklikler, bir zamanlar yoğun bir şekilde eleştirilen hastanelerde de kendini gösteriyor. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan bu dev dönüşüme güzel bir örnek de İstanbul’dan... Günde 7 bin 500 hastaya ayakta sağlık hizmeti verilen 1000 yatak kapasiteli eski adı SSK Göztepe yeni adıyla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet kalitesi ve donanımında değişim rüzgârları esiyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan 5 milyon YTL’lik ödenekle İstanbul’un en büyük hastanelerinden biri olan Göztepe’nin fiziki ve teknik kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini belirten Başhekim Prof. Dr. Hamit Okur, “Amacımız hastalarımızı en iyi hizmetle tanıştırmak. İnsanımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak ve geçmişte hastane kapılarında çektiği çileleri unutturmak istiyoruz” dedi.

DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ
Sağlıkta en yüksek standart olarak kabul edilen “JCI Akreditasyonu” için çalıştıklarını söyleyen Prof. Okur, hastane personelinin hizmet kalitesinin yükseltilmesi için eğitim programları yapıldığını dile getirdi. Okur, Türkiye’de sadece birkaç özel hastanenin sahip olduğu bu standardı alan ilk kamu hastanesi olmayı hedeflediklerini söyledi. Yığılmaların önüne geçmek için hastalara hem telefonla hem de elektronik ortamda randevu alarak muayene olma imkânı sağladıklarını kaydeden Prof. Okur, projelerini şöyle sıraladı: “Yenidoğan yoğun bakım ünitelerini yeniledik. Şu anda 15 kuvöz ile dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Ayrıca erişkin yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanelerin yenilenmesi, hemşire çağrı sistemi, alerji ünitesi projelerimiz tamamlandı. Laboratuarlarımıza dünya kalitesi, radyasyon güvenliği çalışmaları, acil servisin yenilenmesi, organ nakli ve transplantasyon merkezi projelerimiz ise bu yıl içinde tamamlanacak. 300 uzman hekim 400 asistan doktorla dev bir sağlık kadrosuna sahibiz.”

HASTALAR ESKİYİ ANLATIYOR...

“Tam sıra bana gelmişti ki”
Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde rastladığımız SSK emeklisi İlhan Aktaş’ın geçmişte başına neler gelmemiş ki... Yeni uygulamadan memnun olduğunu dile getiren 50 yaşındaki Aktaş, şunları söylüyor: “Eskiden sabahın karanlığında kuyruğa girip SSK hastanesinde sabahlıyordum. Hatta bir defasında ilaç almak için Göztepe SSK Hastanesi eczanesinden ilaç fişi aldım. Tam bana sıra geleceği zaman mesai bitti kapıları kapatıp bizi dışarı attılar. Ertesi gün o ilaçları almak için tekrar sabahın karanlığında hastaneye gelip kuyruğa girdim ve ilaçlarımı alabildim. Tabi bu arada iki gün işe gidememiştim. Artık işler çok daha kolay.”

“Tansiyondan ölüyordum”
Hastane kapısında rastladığımız bir başka SSK emeklisi 70 yaşındaki Seyid Ertan da çok rahat muayene olduğunu söylüyor. Geçmişte kuyrukta sıra beklerken tansiyonun bile çıktığını aktaran Ertan, şöyle konuştu: “Bu uygulamayı başlatanlara ve hastane kapılarını bize açanlara dua ediyorum. Daha önce SSK hastanelerine gidip saatlerce kuyrukta bekliyordum. Ben tansiyon hastasıyım. Hatta bir defasında kuyrukta tansiyonum çıktı neredeyse bayılıyordum. Ayrıca doktora yazdırdığım tansiyon ilaçları için saatlerce eczane kuyruğunda beklerdim. Bu eziyeti yaşadığım için ilaç yazdırmaya gitmem gerektiği zaman korkardım.”

“Ömrüm kuyruklarda geçti”
Yüksek tansiyon hastası olan SSK emeklisi Sami Terzi ise geçmişten dolayı çok muzdarip... Artık her şeyin daha güzel olduğunu dile getiren 60 yaşındaki Sami Amca, bakın neler söylüyor: “Ömrüm SSK hastanelerinde ilaç kuyruğunda geçti. Bazı gün ilacı alamayıp ertesi günü aynı eziyeti çektiğim olurdu. Bir defasında rahatsızlanıp acil olarak SSK hastanesine gitmiştim, karneyi unutmuştuk, muayeneye için vezneye para yatırmamız istendi. Yatırdığım parayı almak için aylarca dolanıp durdum. Şimdi nüfus cüzdanı yeterli. Geçen gün karnemi unuttum ve müracaattaki çocuk, ‘Hiç problem değil amca’ dedi. Bundan güzel şey var mı?”

Yarın: Başbakan ne demişti?

Sağlığımıza KAVUŞTUK -1-
Sağlığımıza KAVUŞTUK -2-
Sağlığımıza KAVUŞTUK -3-

 

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim