• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık alanında Kastamonu’ya 365 milyon lira yatırım yapıldı

Sağlık alanında Kastamonu’ya 365 milyon lira yatırım yapıldı
Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Kastamonu ziyaretinde yapımı devam eden Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Eldemir, inşaattaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı olarak devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirmek ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgi almak için Kastamonu’yu ziyaret ettiğini söyledi.

Binaları hazır olmadığı için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerine devam eden Kastamonu Tıp Fakültesi öğrencilerinin bir an önce Kastamonu’da eğitim görmeleri gerektiğini ifade eden Eldemir, şöyle devam etti:

“Bu noktada inşallah onların ihtiyacı olan bu binanın tamamlanmasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı olarak, bizim Anadolu’nun muhtelif yerlerinde uygulamış olduğumuz afiliye hastane şeklinde hem Kastamonu Tıp Fakültesi öğrencilerinin Sağlık Bakanlığı’nın tesisleri olan hastanelerimizde de eğitim ve öğretim görmesi noktasında gerekli planlamayı yapmak, bunlarla ilgili de hazırlıkları gözden geçirmek üzere burada bulunmuş olduk.”

“Sağlık alanında Kastamonu’ya 365 milyon lira yatırım yaptık”

Kastamonu’ya sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıldığına işaret eden Eldemir, şunları dile getirdi:

“2000’li yıllardan itibaren geride bıraktığımız 17 yılda yaklaşık olarak 14 milyar lira, eski parayla 14,5 katrilyon lira Kastamonu’ya yatırım yapılmış. Bunun içinde 365 milyon gibi ciddi bir rakam sağlık alanındaki yatırımlarımız. Birkaç ilçemizde eksiğimiz olan yerler var. Onları biliyoruz. Bunlarla ilgili planlamalarımızı da yaptık. Cide’deki hastanemizin ihalesini 14 Nisan’da yapıyoruz. Projelerini hazırlatma ve planlama çalışmalarımızı yaptığımız Bozkurt, Abana, Çatalzeytin, Küre hastanelerimiz olmak üzere diğerlerinin de programlarını devam ettiriyoruz.”

Bir gazetecinin “2019-2020 eğitim öğretim yılında Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Kastamonu’da eğitim almaya başlayacak mı?” sorusu üzerine Eldemir, şunları kaydetti:

“Başta Sayın Valimiz olmak üzere hem Belediye Başkanımızın hem milletvekili arkadaşlarımızın, konuyla ilgili çok ciddi bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Tabii üniversite işi direkt bizim Bakanlığımıza bağlı bir konu olmayınca onlar adına bir cevap vermem çok doğru değil. Maliye Bakan Yardımcımızın geçen hafta buraya gerçekleştirdiği ziyarette, buranın ödeneğiyle ilgili herhangi bir tereddüt olmadığı yönünde açıklama yaptı. Herhangi bir sıkıntı olmadan bunun tamamlanmasını ümit ediyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim