• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuştu

Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuştu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan'ı bu yıl büyük oranda buruk geçirdikleri açıklamalarında bulunarak 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan'ı bu yıl büyük oranda buruk geçirdikleri açıklamalarında bulunarak 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Bakan Müezzinoğlu, "Anayasa Mahkemesi hukuk katliamı yaparak TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkadı. Bu bir hayra vesile oldu" dedi. Bakan Müezzinoğlu, Gazze'ye yapılan yardımların TİKA aracılığı ile ulaştırıldığını da sözlerine ekledi.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Tekirdağ'a gitti. Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştiren Müezzinoğlu, Ramazan ayının büyük bir kısmını buruk geçirdiklerini ve Gazze'ye Bakanlık ve Hükümet olarak yardımları gönderdiklerini açıkladı.
 
"İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, insanlık dışı uygulamaların vahşetliği, çocuk katliamları, sivillere yaptığı katliamlar, hastaneleri bombalamaları, hastanelerdeki tedavi görenleri ve tedavi imkanları yok edecek tavrı gerçekten uluslararası savaş hukukunun çok ötesinde" diyen Müezzinoğlu, "Suçlar işleniyor ama ne yazık ki batı medeniyeti Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri burada büyük oranda seyirci kalıyor. Kimin yanlış yaptıklarını değil, bizim millet adına doğrularımızı çoğaltacağımız bir süreci güçlü bir şekilde milletle paylaşmamız lazım. Zaten milletimiz kendisine yanlış yapanları iyi tanıyor, biliyor. Yeni yanlışlarla da tavrını net bir şekilde koyacaktır" ifadelerini belirtti.
 
Bakan Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkayarak hayra vesile olduğunu belirtirken, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) özellikle hukuku milli iradenin ümüğünü sıkacak noktada çok kullandığı için bu alanda çok başarılı olduğu için gene denemeler yapıyor. Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de TBMM 367 olmadan toplanamaz diyen Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Anayasa Mahkemesi de ne yazık ki hukuk katliamı yaparak TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkadı. Bu bir hayra vesile oldu. Onların şimdi keşke yapmasaydık Cumhurbaşkanı'nın halk ile seçiliyor olması bizim için daha kötü oldu noktasına kendileri düştüler. Kazdıkları kuyuya düşüyorlar. Millete kuyu kazmaya hakları yok. Milletin iradesini kapalı kapılar arkasında şekillendirmeye hakları yok. Buna Ak Parti de millet de müsaade etmez" diyerek açıklamalarda bulundu.
 
Gazze'ye tıbbi desteği direk bakanlık olarak değil Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile yaptıklarına belirten Bakan Müezzinoğlu, "TİKA vasıtasıyla yalnız bu dönemde değil, normal dönemde de Sağlık Bakanlığı olarak ilaç, aşı, tıbbi malzeme desteğini milletvekili, İstanbul İl Başkanı ve Bakan olduğum dönemlerde Türkiye ve Sağlık Bakanlığı yapıyor. Orada sağlık merkezlerinin kuruluşlarına destek veriyor ya da kendisi kuruyor. Biz bu anlamda Filistin'in sağlık ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarında yanında oluyoruz. Ne yazık ki abluka altına alınmış bir bölge, hastaneyi bombalayan bir anlayış var. Bu anlayışı bizim Sağlık Bakanlığı çok yardım ediyoruz cümlesi ile telafi edebilmemiz mümkün değil, esasında bu insanlık suçuna dünyanın bir tavır koyması lazım" dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim