Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan'ı bu yıl büyük oranda buruk geçirdikleri açıklamalarında bulunarak 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Bakan Müezzinoğlu, "Anayasa Mahkemesi hukuk katliamı yaparak TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkadı. Bu bir hayra vesile oldu" dedi. Bakan Müezzinoğlu, Gazze'ye yapılan yardımların TİKA aracılığı ile ulaştırıldığını da sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Tekirdağ'a gitti. Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştiren Müezzinoğlu, Ramazan ayının büyük bir kısmını buruk geçirdiklerini ve Gazze'ye Bakanlık ve Hükümet olarak yardımları gönderdiklerini açıkladı.
"İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, insanlık dışı uygulamaların vahşetliği, çocuk katliamları, sivillere yaptığı katliamlar, hastaneleri bombalamaları, hastanelerdeki tedavi görenleri ve tedavi imkanları yok edecek tavrı gerçekten uluslararası savaş hukukunun çok ötesinde" diyen Müezzinoğlu, "Suçlar işleniyor ama ne yazık ki batı medeniyeti Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri burada büyük oranda seyirci kalıyor. Kimin yanlış yaptıklarını değil, bizim millet adına doğrularımızı çoğaltacağımız bir süreci güçlü bir şekilde milletle paylaşmamız lazım. Zaten milletimiz kendisine yanlış yapanları iyi tanıyor, biliyor. Yeni yanlışlarla da tavrını net bir şekilde koyacaktır" ifadelerini belirtti.
Bakan Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkayarak hayra vesile olduğunu belirtirken, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) özellikle hukuku milli iradenin ümüğünü sıkacak noktada çok kullandığı için bu alanda çok başarılı olduğu için gene denemeler yapıyor. Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de TBMM 367 olmadan toplanamaz diyen Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Anayasa Mahkemesi de ne yazık ki hukuk katliamı yaparak TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkadı. Bu bir hayra vesile oldu. Onların şimdi keşke yapmasaydık Cumhurbaşkanı'nın halk ile seçiliyor olması bizim için daha kötü oldu noktasına kendileri düştüler. Kazdıkları kuyuya düşüyorlar. Millete kuyu kazmaya hakları yok. Milletin iradesini kapalı kapılar arkasında şekillendirmeye hakları yok. Buna Ak Parti de millet de müsaade etmez" diyerek açıklamalarda bulundu.
Gazze'ye tıbbi desteği direk bakanlık olarak değil Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile yaptıklarına belirten Bakan Müezzinoğlu, "TİKA vasıtasıyla yalnız bu dönemde değil, normal dönemde de Sağlık Bakanlığı olarak ilaç, aşı, tıbbi malzeme desteğini milletvekili, İstanbul İl Başkanı ve Bakan olduğum dönemlerde Türkiye ve Sağlık Bakanlığı yapıyor. Orada sağlık merkezlerinin kuruluşlarına destek veriyor ya da kendisi kuruyor. Biz bu anlamda Filistin'in sağlık ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarında yanında oluyoruz. Ne yazık ki abluka altına alınmış bir bölge, hastaneyi bombalayan bir anlayış var. Bu anlayışı bizim Sağlık Bakanlığı çok yardım ediyoruz cümlesi ile telafi edebilmemiz mümkün değil, esasında bu insanlık suçuna dünyanın bir tavır koyması lazım" dedi.
Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için konuştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan'ı bu yıl büyük oranda buruk geçirdikleri açıklamalarında bulunarak 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.
Kaynak: 
Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ortak Yaşam Alanları Mikrobiyomumuzu Şekillendiriyor: Ev Arkadaşlığı Bağırsakta Kalıcı İz Bırakıyorİtalya Trento Üniversitesi liderliğinde yürütülen yeni bir bilimsel araştırma, aynı evi paylaşan bireylerin aralarındaki duygusal yakınlık derecesinden bağımsız olarak mikrobiyomlarında belirgin bir benzerlik oluştuğunu ortaya koydu.
Yapay Zeka Devi Sağlık Sektörüne Giriyor: "Midjourney Scanner" ile 60 Saniyede Tüm Vücut TaramasıMidjourney, tıp ve sağlıklı yaşam sektöründe devrim yaratmayı hedefleyen yeni girişimi "Midjourney Medical"ı resmi blogu üzerinden duyurdu.
ABD'de Bebek Ölümlerinde Tarihi Düşüş: CDC Ön Verileri AçıkladıABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayımlanan güncel öncü veriler, ülke genelindeki bebek ölümlerinde istatistiksel olarak son derece anlamlı bir gerileme yaşandığını ortaya koydu.
İngiltere'de HPV Aşısı Devrimi: Genç Kadınlarda Rahim Ağzı Kanseri Ölümleri SıfırlandıElde edilen çarpıcı verilere göre, ülkede 2020 ile 2024 yılları arasındaki beş yıllık dönemde, 20-24 yaş aralığındaki kadınlar arasında rahim ağzı kanserinden kaynaklanan tek bir ölüm bile kaydedilmedi.
Sağlıkta Yeni Dönem: Bakan Memişoğlu "Üreten Sağlık" Vizyonunu ve Dev Yatırımları AçıkladıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, canlı yayında Türkiye'nin sağlık sisteminin ulaştığı küresel başarıları, 2026 yılı ve sonrası için planlanan yeni personel istihdam süreçlerini ve sağlık altyapısındaki son durumu paylaştı.- 17:04 - ABD'nin MFN Hamlesi Avrupa İlaç Pazarını Vurdu: AB'de Yeni İlaç Lansmanları Yüzde 35 Azaldı
- 11:52 - Ortak Yaşam Alanları Mikrobiyomumuzu Şekillendiriyor: Ev Arkadaşlığı Bağırsakta Kalıcı İz Bırakıyor
- 11:42 - Litvanya'da Asistan Hekimleri İsyan Ettiren Karar: Mecburi Hizmet Yasası Parlamento'dan Geçti
- 11:40 - Yapay Zeka Devi Sağlık Sektörüne Giriyor: "Midjourney Scanner" ile 60 Saniyede Tüm Vücut Taraması
- 11:33 - ABD'de Bebek Ölümlerinde Tarihi Düşüş: CDC Ön Verileri Açıkladı
- 11:31 - İngiltere'de HPV Aşısı Devrimi: Genç Kadınlarda Rahim Ağzı Kanseri Ölümleri Sıfırlandı
- 11:29 - Sağlıkta Yeni Dönem: Bakan Memişoğlu "Üreten Sağlık" Vizyonunu ve Dev Yatırımları Açıkladı
- 11:25 - Kentte Topuk Kanı Krizine Sağlık Müdürlüğünden Müdahale: Aile Yarım Saatte İkna Edildi
- 16:16 - Klima Kullanımında Görünmeyen Tehlike: Lejyoner Hastalığı ve Alerji Riski
- 16:15 - Bodrum'da Yüksek Kiralara İsyan Eden Doktor Çadırda Yaşamaya Başladı
- 16:10 - Uzmanından KKKA ve Kene Rehberi: Çıplak Elle Dokunmayın, Sigara veya Kolonya Basmayın
- 16:04 - Bilim Dünyasında Ezber Bozan Keşif: Vebanın Tarihi 5 Bin 500 Yıl Önceye Dayanıyor
- 15:55 - Antalya'da Skandal İddia: Sakatlanan Sağ Dizi Yerine Sağlam Sol Dizi Ameliyat Edildi
- 15:51 - Doktoralı Diş Hekimlerine DUS Şartı: Bakanlıktan Bilgi Kirliliği Uyarısı
- 10:03 - Zonguldak'ta Hastanede Rüşvetle Kürtaj Operasyonu: Doktor ve Sekreteri Dahil 20 Gözaltı
- 08:49 - TTB'den Aile Hekimliği Yazılımı Tepkisi: “Aile Hekimliğinde Ranta Değil Halkın Sağlığına ve Çalışanın Hakkına Öncelik Verilmeli”
- 16:17 - Sivas'ta KKKA Alerjisi ve Önlemleri: Yağışlar Nedeniyle Vaka Sayısında Artış Riski
- 15:23 - DSÖ'den Yolcu Gemisindeki Hantavirüs Salgınına İlişkin Açıklama: Durum İstikrarlı
- 15:22 - Hatay Merkezli 14 İlde Dev Yolsuzluk Operasyonu: Kamuyu 200 Milyon Lira Zarara Uğrattılar
- 15:20 - Enerjide Akıllı Dönüşüm: ABD'deki Hastane Ameliyathaneleri "Buz Bataryası" ile Serinletiyor
- 12:09 - 13 Yıllık Bebek Özlemi Şanlıurfa’da Son Buldu: Doktorunun Adını Verdiler
- 12:03 - ABD'de Tıp Mezunlarının Zorlu Sınavı: Uzmanlık Eğitiminde Rekabet Tarihi Seviyede
- 12:00 - İsrail Yüksek Mahkemesi'nden Gazzeli Doktor Ebu Safiyye Hakkında Ret Kararı
- 11:45 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/23
- 11:43 - Bakan Memişoğlu Açıkladı: Endonezya'da Kaza Geçiren Türk Vatandaşı Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi
- 17:13 - Polonya'da Kan Donduran Olay: Patoloji Uzmanının Bahçesinden Onlarca Fetüs Kalıntısı Çıktı
- 17:12 - Tıp Tarihinde Dönüm Noktası: Malatya’da Aynı Anda 8'li Çapraz Karaciğer Nakli Başarısı
- 17:08 - Kene Isırığıyla Gelen Gizli Tehlike: Hayati Kırmızı Et Alerjisi "Alfa-Gal"
- 17:07 - Günlük Kahve Tüketiminde Kırmızı Çizgi: Sağlık mı Zarar mı?
- 17:06 - Madagaskar'da M Çiçeği Virüsü Alarmı: Vakalar Hızla Artıyor
- 17:03 - Ticaret Bakanı Bolat: "Sağlık Ekipmanları ve Teknolojilerinde Yeni Bir Atılım Dönemindeyiz"
- 17:02 - Manisa'da Bir İlk: Parkinson Hastası Beyin Pili Operasyonuyla Yeniden Doğdu
- 15:13 - 12 İlde Dev Sahte Engelli Raporu Operasyonu: Kamuyu 100 Milyon Lira Zarara Uğrattılar
- 15:11 - İstanbul'da Çare Bulamadı, Diyarbakır'da Sağlığına Kavuştu: 75 Yaşındaki Hastaya İnanılmaz Müdahale
- 14:52 - Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
- 14:49 - Kene Tutunan 3 Çocuk Babası KKKA Şüphesiyle Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti
- 14:48 - Sağlık Bakanlığı'ndan Hekimlere Dijital Uzmanlık Belgesi Uygulaması
- 14:43 - Sağlık Bakanı Memişoğlu: Muş Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2027'de Hizmete Girecek
- 14:42 - Nadir Görülen TRAPS Hastalığı 17 Yaşındaki Gence Tanı Konulunca Ortaya Çıktı
- 14:40 - Van'da Vatandaşların Hareket Yaşı Ölçülüyor
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Sağlıkta Yeni Dönem: Bakan Memişoğlu "Üreten Sağlık" Vizyonunu ve Dev Yatırımları Açıkladı
Yapay Zeka Devi Sağlık Sektörüne Giriyor: "Midjourney Scanner" ile 60 Saniyede Tüm Vücut Taraması
İngiltere'de HPV Aşısı Devrimi: Genç Kadınlarda Rahim Ağzı Kanseri Ölümleri Sıfırlandı
ABD'de Bebek Ölümlerinde Tarihi Düşüş: CDC Ön Verileri Açıkladı
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim







































