Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Demircan, kabulde yaptığı konuşmada, Karadağ ile Türkiye'nin tarihten uzun süren bir bağının bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de Balkanlar'dan gelen çok sayıda nüfus var. Bu açıdan da Balkanlara karşı büyük bir ilgi ve yakınlık duyarız" dedi.
Bakan Demircan, Türkiye'nin sağlık alanında son 15 yıldır elde ettiği gelişmeleri dost ve kardeş ülkelerin paylaşımına da sunduğunu vurgulayarak, "Sağlığın finansmanı ve sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve kalitenin sürdürülebilirliğinin devamı noktasında ciddi gelişmelerimiz var. Bunları dost ve kardeş Karadağ ile her zaman paylaşacağız. Özellikle sağlık sistemleri bilgi birikimimizi, tıbbi cihaz konusundaki gelişmelerimizle ilgili gelişmeler konusunda da iş birliği yapmak isteriz. diye konuştu.
"İŞ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"
Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ise iki ülke arasındaki ilişkileri daha üst noktaya taşımak istediklerine işaret ederek, "Siyasi ve ekonomik alandaki iş birliğimizden son derece memnunuz. Sağlık alanında da iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz." dedi.
"SAĞLIKLA İLGİLİ YENİLİKLERİ TARTIŞMAYA AÇTIK"
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Demircan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Eczacıları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda "sağlıkta bir reforma ihtiyaç olduğu" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Demircan, sağlıkla ilgili getirilen yenilikleri tartışmaya açtıklarını, amaçlarının 80 milyon vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetini en kolay ulaşılabilir şekilde vermek olduğunu belirtti.
"YAPICI MUHALEFETTEN YARARLANIRIZ"
Demircan, bu konuları çalışırken, muhalefetin sözlerini de dikkate aldıklarını vurgulayarak, "Onları da dinlemek bizim görevimiz, ancak biz yapıcı bir muhalefet bulursak, ondan yararlanırız. Sürekli yıpratıcı bir muhalefet sağlık gibi herkesi ilgilendiren alanda faydalı olmaz." değerlendirmesini yaptı.
"SAĞLIK ALANINDA DA HER GELİŞMEYİ TAKİP EDİYORUZ"
Demircan, Kılıçdaroğlu'nun "Sağlıkta yeniden bir reform yapılmalı. Bu reform masa başında yapılmamalı" sözlerine ilişkin de şunları söyledi:
"Stabil hal mümkün değildir. Sürekli bir gelişme içerisinde bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da her gelişmeyi takip ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sağlıktaki dönüşüm reformu, hedeflerine ulaşmıştır. O dönüşüm reformu yapılırken yönetimdeki o günkü gerekliliğe göre kurgulanmış olan yapılanmanın bugün değiştirilmesi ve yenilenmesi gereği ile karşılaştık. Bundan öte sağlıkta yapacağımız bütün çalışmaları kamuya ve taraflara açık şekilde gündeme getireceğiz. Türkiye'nin meselelerini Türkiye'de çözüm üretecek şekilde herkesin konuşabileceği bir platformda çözmeye çalışacağız."
"DİYABET VE OBEZİTE KONGRESİ YAPACAĞIZ"
Türkiye'deki diyabetli sayısının artmasına ilişkin bir çalışmanın olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Bakan Demircan, "Türkiye'de diyabet için 'tehlike çanları çalıyor' desek abartmış olmayız. Şu anda OECD ülkeleri içerisinde diyabet noktasında ikinci sıradayız. Bu hiç sevindirici bir durum değil. Obezitede de diyabetle birlikte ele alacağımız bir diğer konu. Bunu ciddi bir uyarı olarak algılayan bakanlığımız, önümüzdeki yıl içerisinde diyabetle ve obezite ile ilgili bir bilimsel kongre hazırlığı yapıyoruz. Bunu masaya yatırmalıyız. Bu konuda bizi olumsuz etkileyen faktörleri bir bir ortaya koyacağız, gereken tedbirleri halka arz edeceğiz" yanıtını verdi.
Sağlık Bakanı Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na 'sağlıkta reform' yanıtı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sağlıkta reforma ihtiyaç olduğu" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Sağlıkta yapacağımız bütün çalışmaları kamuya ve taraflara açık şekilde gündeme getireceğiz" dedi.
Bu haber toplam 3045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
TTB'den Aile Hekimliği Yazılımı Tepkisi: “Aile Hekimliğinde Ranta Değil Halkın Sağlığına ve Çalışanın Hakkına Öncelik Verilmeli”Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu, Sağlık Bakanlığı yöneticilerinin kurduğu iddia edilen bir yazılım şirketi üzerinden aile hekimlerine belirli bir programın zorunlu tutulmasına tepki gösterdi.
Yeni dönemde özel sağlık tesisleri denetimlerinde uygunluk ve standartlar ön plandaSağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ruhsata esas denetimler, özel sağlık tesislerinin mevzuata uygunluğunu, hizmet kalitesini ve hasta güvenliğini güvence altına almayı hedefliyor.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yönetmeliği Yenilendi: GETAT Hizmetlerinde Kapsam GenişlediSağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Yönetmeliği ile uygulama alanları genişletildi, erişim kolaylaştırıldı ve sağlık kuruluşlarına yeni yetkiler verildi.
Van'da yolu kapanan mahallede rahatsızlanan çocuk ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldıVan'ın Çatak ilçesinde kar nedeniyle yolu kapanan mahallede rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuk, ekiplerin çalışmaları sonucu hastaneye ulaştırıldı.- 17:04 - ABD'nin MFN Hamlesi Avrupa İlaç Pazarını Vurdu: AB'de Yeni İlaç Lansmanları Yüzde 35 Azaldı
- 11:52 - Ortak Yaşam Alanları Mikrobiyomumuzu Şekillendiriyor: Ev Arkadaşlığı Bağırsakta Kalıcı İz Bırakıyor
- 11:42 - Litvanya'da Asistan Hekimleri İsyan Ettiren Karar: Mecburi Hizmet Yasası Parlamento'dan Geçti
- 11:40 - Yapay Zeka Devi Sağlık Sektörüne Giriyor: "Midjourney Scanner" ile 60 Saniyede Tüm Vücut Taraması
- 11:33 - ABD'de Bebek Ölümlerinde Tarihi Düşüş: CDC Ön Verileri Açıkladı
- 11:31 - İngiltere'de HPV Aşısı Devrimi: Genç Kadınlarda Rahim Ağzı Kanseri Ölümleri Sıfırlandı
- 11:29 - Sağlıkta Yeni Dönem: Bakan Memişoğlu "Üreten Sağlık" Vizyonunu ve Dev Yatırımları Açıkladı
- 11:25 - Kentte Topuk Kanı Krizine Sağlık Müdürlüğünden Müdahale: Aile Yarım Saatte İkna Edildi
- 16:16 - Klima Kullanımında Görünmeyen Tehlike: Lejyoner Hastalığı ve Alerji Riski
- 16:15 - Bodrum'da Yüksek Kiralara İsyan Eden Doktor Çadırda Yaşamaya Başladı
- 16:10 - Uzmanından KKKA ve Kene Rehberi: Çıplak Elle Dokunmayın, Sigara veya Kolonya Basmayın
- 16:04 - Bilim Dünyasında Ezber Bozan Keşif: Vebanın Tarihi 5 Bin 500 Yıl Önceye Dayanıyor
- 15:55 - Antalya'da Skandal İddia: Sakatlanan Sağ Dizi Yerine Sağlam Sol Dizi Ameliyat Edildi
- 15:51 - Doktoralı Diş Hekimlerine DUS Şartı: Bakanlıktan Bilgi Kirliliği Uyarısı
- 10:03 - Zonguldak'ta Hastanede Rüşvetle Kürtaj Operasyonu: Doktor ve Sekreteri Dahil 20 Gözaltı
- 08:49 - TTB'den Aile Hekimliği Yazılımı Tepkisi: “Aile Hekimliğinde Ranta Değil Halkın Sağlığına ve Çalışanın Hakkına Öncelik Verilmeli”
- 16:17 - Sivas'ta KKKA Alerjisi ve Önlemleri: Yağışlar Nedeniyle Vaka Sayısında Artış Riski
- 15:23 - DSÖ'den Yolcu Gemisindeki Hantavirüs Salgınına İlişkin Açıklama: Durum İstikrarlı
- 15:22 - Hatay Merkezli 14 İlde Dev Yolsuzluk Operasyonu: Kamuyu 200 Milyon Lira Zarara Uğrattılar
- 15:20 - Enerjide Akıllı Dönüşüm: ABD'deki Hastane Ameliyathaneleri "Buz Bataryası" ile Serinletiyor
- 12:09 - 13 Yıllık Bebek Özlemi Şanlıurfa’da Son Buldu: Doktorunun Adını Verdiler
- 12:03 - ABD'de Tıp Mezunlarının Zorlu Sınavı: Uzmanlık Eğitiminde Rekabet Tarihi Seviyede
- 12:00 - İsrail Yüksek Mahkemesi'nden Gazzeli Doktor Ebu Safiyye Hakkında Ret Kararı
- 11:45 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/23
- 11:43 - Bakan Memişoğlu Açıkladı: Endonezya'da Kaza Geçiren Türk Vatandaşı Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi
- 17:13 - Polonya'da Kan Donduran Olay: Patoloji Uzmanının Bahçesinden Onlarca Fetüs Kalıntısı Çıktı
- 17:12 - Tıp Tarihinde Dönüm Noktası: Malatya’da Aynı Anda 8'li Çapraz Karaciğer Nakli Başarısı
- 17:08 - Kene Isırığıyla Gelen Gizli Tehlike: Hayati Kırmızı Et Alerjisi "Alfa-Gal"
- 17:07 - Günlük Kahve Tüketiminde Kırmızı Çizgi: Sağlık mı Zarar mı?
- 17:06 - Madagaskar'da M Çiçeği Virüsü Alarmı: Vakalar Hızla Artıyor
- 17:03 - Ticaret Bakanı Bolat: "Sağlık Ekipmanları ve Teknolojilerinde Yeni Bir Atılım Dönemindeyiz"
- 17:02 - Manisa'da Bir İlk: Parkinson Hastası Beyin Pili Operasyonuyla Yeniden Doğdu
- 15:13 - 12 İlde Dev Sahte Engelli Raporu Operasyonu: Kamuyu 100 Milyon Lira Zarara Uğrattılar
- 15:11 - İstanbul'da Çare Bulamadı, Diyarbakır'da Sağlığına Kavuştu: 75 Yaşındaki Hastaya İnanılmaz Müdahale
- 14:52 - Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
- 14:49 - Kene Tutunan 3 Çocuk Babası KKKA Şüphesiyle Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti
- 14:48 - Sağlık Bakanlığı'ndan Hekimlere Dijital Uzmanlık Belgesi Uygulaması
- 14:43 - Sağlık Bakanı Memişoğlu: Muş Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2027'de Hizmete Girecek
- 14:42 - Nadir Görülen TRAPS Hastalığı 17 Yaşındaki Gence Tanı Konulunca Ortaya Çıktı
- 14:40 - Van'da Vatandaşların Hareket Yaşı Ölçülüyor
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim







































