• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı hastayı arayarak özür diledi

Sağlık Bakanı hastayı arayarak özür diledi
Konya'da ambulans talebinde bulunmasına rağmen olumlu sonuç alamayan Ali Soytürk'ün, 82 yaşındaki yatalak annesini kiraladığı kamyonun kasasında hastaneye taşıması, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı harekete geçirdi.

Bakan Akdağ, aileyi arayarak yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakan Akdağ ayrıca, kusuru bulunan personelle ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve müfettiş görevlendirdiğini ifade etti. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Osman Ulusal ile akşam aileyi evinde ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdi.

BAKAN OLAYLA YAKINDAN İLGİLENECEK

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Sağlık Müdürü Küçükkendirci, mağdur olan hasta ile ilgili gerekli soruşturmaların yürütüldüğünü, sağlık bakanının olayla yakından ilgilendiğini açıkladı. Küçükkendirci, olayda hem hasta yakınının hem de 112 ve Evde Sağlık Hizmetleri biriminin sağlıklı iletişim kuramamasından kaynaklandığını kaydetti. Bakanlığın genelgesini hatırlatan Küçükkendirci, 112'nin hizmetleri arasında yatalak hastalara hizmet bulunmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış olup sorumlu kişi ve kurumlar hakkında inceleme yapılmaktadır. 112 acil sağlık hizmetleri, acil konumdaki hastalara hizmet vermektedir. Konya 112 günde 12 bin ihbardan gerçek olan 500 vakaya müdahale etmektedir. Yine yıllık 3 bin 500 yatalak hastamıza evde bakım hizmeti verilmektedir. Sağlık hizmetleri birimimiz yıllık 12 bin hastayı evinde muayene etmektedir. Sağlık Bakanlığımızın üniversite hastaneleri dahil, sosyal ve tıbbi endikasyonu bulunan hastaların evden hastaneye, hastaneden eve nakillerinde ambulans temini konusunda kurumları yükümlü kılmıştır. Durdu Söytürk'ün durumu incelendiğinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nin hastası olmasına rağmen kurumun gereken hassasiyeti göstermediği açıktır." dedi. Hastanın tedavisinin Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdüğü bilgisini veren Hasan Küçükkendirci, münferit olayların bir daha yaşanmaması ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının şevkinin ve azminin kırılmasına müsaade etmeden hizmetlerin sürdürüleceğini söyledi.

Öte yandan sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın aradığı hasta yakını Ali Soytürk, kendisine arkadaşları tarafından şaka yapıldığını zannetmiş. Ali Soytürk, "Telefonum çaldı. Arayan kişi isminin Recep Akdağ olduğunu söyledi. "Benimle arkadaşlarım şaka yapıyorlar" sandım. Bakan beyin arayacağını beklemiyordum. Üzüntülerini iletti. Annemin durumuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaşadığım üzücü olay gelen telefonun ardından beni rahatlattı." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4707 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim