• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Sağlık Bakanı Koca 7 sağlık bakanı ile ikili görüşme yaptı

Sağlık Bakanı Koca 7 sağlık bakanı ile ikili görüşme yaptı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul’da açılışlarını gerçekleştirdiği iki önemli uluslararası programın ardından 7 sağlık bakanı ile ikili görüşme yaptı. Sağlık Bakanlığı bu görüşmeler neticesinde 3 ülkeyle anlaşma imzaladı.

İstanbul’da düzenlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve HIMSS’19 Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansına 40 ülkeden yaklaşık 500 yabancı konuk katıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gün içinde Kazakistan, Güney Afrika, Kırgızistan, Namibya, Moritanya, K.K.T.C. ve Cibuti sağlık bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov ile bir araya gelen Bakan Koca, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerden duyduğu memnuniyeti belirtti ve en kısa zamanda başkent Nursultan’a sağlık ataşesi göndermek istediklerini ifade etti. Görüşmenin ardından Kazakistan Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmada sağlık turizmi, ilaç ve medikal cihaz, kamu-özel iş birliği, sağlık eğitimi, sağlık altyapı sistemler gibi konulardaki ikili iş birliği şartları kayda geçirildi.

Sağlık Bakanı Koca bu görüşmenin ardından Güney Afrika Sağlık Bakanı Dr. Zwelini Mkhize ile bir araya geldi ve sağlık turizmi konusunda atılabilecek adımlar ele alındı. Sonrasında Kırgızistan Sağlık Bakanı Dr. Kosmosbek Cholponbaev ile görüşen Bakan Koca, iki ülke arasında Ortak Çalışma Grubu kurulması önerisini yaptı. 

Bakan Koca dördüncü görüşmesini Namibya Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Kalumbi Shangula ile gerçekleştirdi. Aynı zamanada Türkiye - Namibya Karma Ticaret ve Ekonomik Komisyonu eş başkanı olan Bakan Koca, iki ülke arasında yaklaşık 25 milyon ABD doları olan ikili ticaret hacmimizi çok daha yukarı seviyelere ulaştırılabileceğine inandığını vurguladı. Görüşmenin ardından iki ülke hükümetleri arasında “Sağlık alannda iş birliği anlaşması” imzalandı.

Moritanya Sağlık Bakanı Dr. Mohamed Nedhirou Hamed, K.K.T.C. Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ve Cibuti Sağlık Bakanı Mohamed Warsama Dirieh ile ayrı ayrı görüşen Bakan Fahrettin Koca, Türkiye’nin sağlık turizmi imkânlarını anlattı. Görüşmelerde sağlık eğitimi, ilaç, tıbbi cihaz ve sarf malzemesi üretiminde muhtemel iş birliği alanları da ele alındı. Günün son görüşmesinin ardından Cibuti Sağlık Bakanlığı ile USHAŞ arasında iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

3_i.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim