Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Halk Sağlığı Haftası'nın ikinci gününde yürütülen çalışmalara dair güncel verileri aktardı. Bu yıl "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" temasıyla çocuk sağlığına odaklandıklarını belirten Memişoğlu, erken yaşta sağlık bilinci kazandırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.
İnteraktif Eğitim İstasyonları Ve Sağlık Elçileri
Kurulan interaktif eğitim alanlarında 112 acil sağlık hizmetlerinden afet bilincine, dengeli beslenmeden hareketli yaşama kadar birçok başlıkta uygulamalı eğitimler düzenlendiğini aktaran Memişoğlu, bu programlar vesilesiyle 878 bin 840 çocuğun "sağlık elçisi" yapıldığını açıkladı.
1 Milyon Kişiye Eğitim Desteği
Sağlıklı Hayat Merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren Bebek, Çocuk ve Genç Akademileri aracılığıyla yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Memişoğlu, bu merkezlerde yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşılarak sağlık eğitimleri verildiğini vurguladı. Çocukların sağlıklı büyümesi için bakanlık bünyesindeki koruyucu sağlık projelerinin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.














































