• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na 'cahil' diyen doktor için 2 yıl hapis istendi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na 'cahil' diyen doktor için 2 yıl hapis istendi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelik yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 2 yıl hapis istemi ile dava açılan doktora meslektaşlarından destek yağıyor.

DİNÇER GÖKÇE

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile aile hekimleri arasında yaşanan ‘nöbet’ krizi adliyelik oldu. Aynı zamanda Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (Birlik ve Dayanışma-Sen) genel merkez yöneticisi de olan Doktor Murat Bolat (43) geçtiğimiz ocak ayında İzmir’de aile hekimlerini yaptığı eylemde bir konuşma yaptı. İzmir Aile Hekimleri Derneği ve İzmir Tabip Odası’nın destek verdiği eylem 10 Ocak günü İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapıldı. Eylemde bir konuşma yapan Dr. Murat Bolat, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun aile hekimlerine yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi.

BAKAN’A ‘YALANCI’ SUÇLAMASI
Dr. Bolat, Bakan Müezzinoğlu’nun aile hekimleri ile ilgili yanlış bilgileri paylaştığına işaret ederek “Sadece bir noktanın altını çizeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en cahil ve yalancı Sağlık Bakanı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini vurgulamak istiyoruz. Kendi sağlık çalışanının mesai saatlerini bilmeyen, biliyorsa da bilerek çarpıtarak basına demeç veren bir bakanla karşı karşıyayız. Bunun adı ya cehalettir ya yalancılıktır. Kendi sağlı çalışanlarının yasal olarak hakkı olmadığı halde özelde çalışmakla itham eden bir Sağlık Bakanıyla karşı karşıyayız. Bu iftiracılıktır yalancılıktır" dedi.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Yapılan eyleme Dr. Bolat’ın konuşması da polislerce tutulan tutanakla imza altına alındı. Daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Dr. Bolat hakkında hazırlanan fezleke İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Yürütülen soruşturma sonrası Savcı Sinan Taşkın, Dr. Bolat hakkında “Kamu görevlisinde karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçlaması ile iddianame hazırladı. 3 aydan 2 yıla varan sürede hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianameyi İzmir 20. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti. Dr Bolat’ın yargılamasına ise haziran ayında yapılacak ilk duruşma ile başlanacak.

‘BENİ DE YARGILAYIN’ BAŞVURUSU

Dr. Bolat soruşturma sürecinde verdiği ifade söylediği sözlerin ‘fikir özgürlüğü ve hak arama hürriyeti’ kapsamında olduğunu savundu. İlk duruşma için geriye sayım sürerken,   Dr. Bolat’ın meslektaşları da destek eylemi başlattı. Çeşitli sendika ve meslek örgütlerine bağlı 150 kadar doktor da “Dr. Bolat’ın işlediği iddia edilen suçu ben de işledim beni de yargılayın” diye davanın görüldüğü mahkemeye başvuruda bulundu.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU PATLAMASI
Birlik ve Dayanışma-Sen Başkanı Dr. İlknur Çabuk, meslektaşları Dr. Bolat hakkında açılan davada birçok üyelerinin de kendilerini ‘ihbar’ ettiğini söyledi. Sayıları 22 bini bulan aile hekimlerini bir dizi sorunu olduğuna işaret eden Dr. Çabuk, birinci basamak sağlık çalışanlarından yüzde 49,1’inin şiddete maruz kaldığına dikkat çekti. Dr. Çabuk, Aile Sağlığı Merkezleri’nin eski sağlık ocağı sistemine döndürülmek istendiğine işaret ederek “Koruyucu sağlık hizmetlerinin sağladığı tedavi ve ilaç maliyetleri de yeniden yükselişe geçecek” dedi. “Aşırı iş yükünden, nöbetlerden ve defin nöbeti, adli tıp nöbeti gibi angarya işlerden dolayı sağlık çalışanlarında tükenmişlik sendromu patlaması var” diyen Dr. Çabuk “Bu durum sağlık çalışanlarının da birbirine şiddet uygulaması sonucunu doğuruyor” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim