• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Bakanı rahatlatan açıklama yaptı

Sağlık Bakanı rahatlatan açıklama yaptı
Sağlık Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu, 'H3N2 gribinde yaşadığımız olağanüstü bir durum söz konusu değil. Şu ana kadar herhangi bir ölüm vakası ile karşılaşmadık' dedi.

Sağlık Bakanı rahatlatan açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu, 'H3N2 gribinde yaşadığımız olağanüstü bir durum söz konusu değil. Şu ana kadar herhangi bir ölüm vakası ile karşılaşmadık' dedi. 

Sağlık Bakanlığı'nın '2013 Yılı Değerlendirme ve Sağlıkta Gelecek Vizyonu' toplantısı Swiss Otel'de gerçekleştirildi. 

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, H3N2 gribinin yayılma durumu ile ilgili bir soru üzerine, "Yaşadığımız olağanüstü bir durum söz konusu değil. Şu ana kadar herhangi bir ölüm vakası ile karşılaşmadık. 

Ülkemiz grip salgını yaşandı gibi olağanüstü bir durum söz konusu değil

Her sene olduğu gibi bu sene de bugünlerde bir grip piki yaşıyoruz. Eylül ayından itibaren Nisan sonuna arada pikler yapan mevsimsel grip salgınları yaşanmaktadır" diye konuştu. 

"Tam Gün Yasası ile ilgili Ömer Özkan'ın tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu, "Biz bu ülkenin her ferdini, bilimsel anlamda dünya çapında bir standarda gelmiş hocalarımızı olabildiğince kurumları ile özdeşleştirerek, bütünleştirerek, kurumları ile bütünleştiremediklerimize de ülkemizin diğer dinamikleriyle bütünleştirerek ülkemize ve insanımıza hizmet etmelerini amaçlıyoruz. 

O nedenle saat 5'den sonra bu kurumda hoca olunuz, o kurumda bir kariyer sahibi olun, bu ülkenin kurumları o insanlara unvan vermiş. Bu ülkenin her biriminden azami istifade edecek hedefler koyduk" cevabını verdi. 

İLAÇ SIKINTISI VAR MI ? 

Piyasada ilaçların bulunamadığı iddialarını da yalanlayan Bakan Müezzinoğlu, piyasada bulunmayan ilaç sayısının 8 olduğunu, 20 ilacın da muadilinin bulunmakta olduğunu belirtti. 

"Karekod uygulaması ile ilgili olarak hedeflediğiniz bir pilot bölge var mı? Cep telefonlarına indirilen uygulama ile karekod uygulamasını bütün vatandaşlar uygulayabiliyor mu?" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu grubumuz bunu tamamen kullanmaya başladı. Ama vatandaşlarımız kullanması için önümüzdeki hafta uygulaması, programı ile İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu size uygulama örneklerini de göstererek kamuoyuna duyuracağız. Şu anda hazırız ve kendi içimizde uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim