• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı 10 Binin Üzerinde Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı 10 Binin Üzerinde Personel Alımı Yapacak
Kadrolu alımdan önce yapılması beklenen alım için öngörülen ve ÖSYM tarafından tercihe çıkartılma tarihi 2-7 haziran olarak öngörülüyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, acil servis hizmetlerinde inanılmaz başarı öyküsü oluşturduklarını belirterek, “Türkiye , dünyada enkazın altında da tıbbi müdahale yapabilecek en büyük ekibe sahip” dedi.

Bu sene 10 binin üzerinde insan alacağız

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, acil servis hizmetlerinde inanılmaz başarı öyküsü oluşturduklarını belirterek, “Türkiye, dünyada enkazın altında da tıbbi müdahale yapabilecek en büyük ekibe sahip” dedi.

Kafkas, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sağlık konusunda büyük atılım içinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin daha önce depolarında yakıtı olmayan 600 ambulansı bulunduğuna işaret ederek, “Vatandaşlara ambulans lazımsa mazot parası verse kullanıyordu. Bolu’ya bu hafta 5 ambulans gönderiyoruz. Toplam ambulans sayısı 23 oldu. Türkiye, acil müdahalede dünya standartlarını yakaladı” şeklinde konuştu.

“Sağlıkta dönüşümün acil müdahale ayağında muhteşem iş yaptık” diyen Kafkas, “Bolu, deprem yaşamış ilimiz. Bu coğrafyada depremde devlet ve millet enkaz altında kalmıştır. Biz o depremden çıkarttığımız dersle Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) oluşturduk. Türkiye, dünyada enkazın altında da tıbbi müdahale yapabilecek en büyük ekibe sahip. Türkiye’deki bütün ihtiyaçları gideriyor. Bunu Van depreminde yaşadık. Dünyanın neresinde sıkıntı varsa UMKE ekiplerimiz de aynen orada” ifadesini kullandı.

Türkiye’de artık hem hava hem deniz hem de karadan acil servis hizmetini hızlı şekilde yerine getirdiklerini kaydeden Kafkas, bunun için helikopter, uçak, deniz botu ve motosiklet ambulansları hizmete sunduklarını anımsattı.

Kafkas, ambulansların değiştiğine dikkati çekerek, “Türkiye’nin dört tarafı denizlerle kaplı, adalarımız var. Adalarda yaşayan insanlarımız var. Denizin 10 metre öbür tarafındaki hastaya müdahale edecek altyapımız yoktu. Şimdi deniz ambulanslarımız oldu. Botlarımız var.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 17 helikopterimiz var. Vakalara anında müdahale ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık konusunda her türlü teknolojiye sahip olduklarını vurgulayan Kafkas, şöyle konuştu:

“Türkiye’de uçak lazımsa, hemen uçağımız hazır. Hem yurt içine hem de dışına hizmet sunabiliyor. Helikopter lazım, helikopterimiz hazır. Yetmedi, kar paletli ambulans lazımsa, kar paletli ambulans var. Kar kürüyerek gidecek ambulans lazımsa, kar kürüyerek gidecek ambulansımız var. Yetmedi, trafik sıkıştı, motosikletlerimiz var. Artık acil hizmetlerinde inanılmaz başarı öyküsü oluşturduk. Temenni ediyorum ki milletimizin acile ihtiyacı olmasın, olursa hiçbir problem yok artık.”

“Bu sene 10 binin üzerinde insan alacağız”

Bakanlığın acilen doktora ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Kafkas, “Bu sene 10 binin üzerinde insan alacağız. Acil doktor bekliyoruz. Keşke doktorlar mezun olsa da her gün doktor alsak. Yurt dışından gelenlerin işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ben umuyorum ki 2014 yılı sağlık çalışanlarının özlük haklarını daha da iyileştireceğimiz. Özellikle hizmet alımı yöntemiyle çalışan arkadaşlarımızın ve diğer arkadaşlarımızın yaşam kalitesini daha çok arttıracağımız bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

Kafkas, Türkiye’de sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla destansı mücadele verdik. Büyük başarı elde ettik. Bugün sağlıkta dünyaya örnek gösterilen model ülkeysek, bunun altında bu arkadaşlarımızın özverili çalışması var. Ekonomi bürokrasisi de bu arkadaşlarımızın özverili çalışmalarını görüyor. İnşallah durumları daha iyi olacak.”

Devlet Personel Başkanlığı Kurumlara 2014 yılı için verilen ilave atama kontenjanlarını belirledi. 2014 Bütçe Kanunu ile tüm kurumlara, 36 binin adet atama izni tahsis edildi. Devlet Personel Başkanlığı’nca, kurumların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere 27 Ocak’ta dağıtıldı. Bu dağılım tablosunda Sağlık Bakanlığı’na 5075 kadro tahsis edildi.

asmmiz.com

Bu haber toplam 5641 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim