• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Bakanlığı 6 adet Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi alacak

Sağlık Bakanlığı 6 adet Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi alacak
Enfeksiyon, ezilme yaraları, ödem, kronik kemik iltihabı, aşırı kan kaybı, termal yanıklar, gözde damar tıkanıklığı ve ani işitme kaybı gibi durumlarda etkili tedavi sağlayan hiperbarik oksijen tedavisi için Sağlık Bakanlığı 6 yeni ünite satın alacağını b

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, 6 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesinin alımının yapıldığını söyledi.

BİRÇOK HASTALIK VE KAZADA TEDAVİ SAĞLIYOR

Hatipoğlu, vurgun, soba ve şofben zehirlenmeleri, kas dokusunda hayatı tehdit eden enfeksiyon, ezilme yaraları, ödem, kronik kemik iltihabı, aşırı kan kaybı, termal yanıklar, beynin oksijensiz kalması, gözde damar tıkanıklığı ve ani işitme kaybı durumlarında Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesinin kullanıldığını aktardı.

Tedavinin, kapalı basınç odasında oturarak veya sedyede yatarak maskelerden aralıklarla oksijen soluma temeline dayalı bir yöntem olduğunu ifade eden Hatipoğlu, şunları belirtti:

ANTİBİYOTİKLERİN ETKİSİNİ ARTIRIYOR

"Sağlık Bakanlığının ihtiyaç planlaması kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından oksijen odası ve basınç odası da denilen 6 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesinin alımı yapıldı. Tedavi genellikle günde bir kez ve her seansı ortalama 2 saat olacak şekilde uygulanır. Hiperbarik oksijen tedavisiyle yara iyileşmesi hızlanır, ödem azalır, antibiyotiklerin etkisi artar, bakterilerce üretilen toksinler engellenir ve bakterilerin öldürülmesine yardımcı olunur."

AYNI ANDA 13 HASTAYA HİZMET VEREBİLİYOR 

Sistemlerin yerli üretim olduğunu ve tamamen Avrupa standartlarında imal edildiğini ifade eden Hatipoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Maksimum çalışma basıncı 5,5 bar olan basınç odasında, toplam 13 hastaya aynı anda hizmet verilebilmektedir. Üniteler yangın algılama ve söndürme sistemine sahiptir. Tamamı otomasyon sistemine sahip oksijen odalarımız, klima ve havalandırma sistemleriyle donatılmıştır. Tüm seansları sürekli kayıt altına alınabilen odalarımızda, haberleşme, aydınlatma, basınçlandırma ve basınç düşürme gibi hayati fonksiyonlar acil durumlar için yedekli olarak imal edilmiştir."

Hatipoğlu, ünitelerin Konya, Diyarbakır, Antalya ile Kayseri eğitim ve araştırma hastanelerinde hizmete başladığını, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ise montaj çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim