• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Bakanlığı bölgesel endikasyon haritası çıkartacak

Sağlık Bakanlığı bölgesel endikasyon haritası çıkartacak
Sağlık Bakanlığı, 2015 Programı'nda yer alan "Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı" kapsamında, termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritasını çıkartacak.

YEŞİM SERT KARAASLAN - Sağlık Bakanlığı, termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritasını çıkartacak ve termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağını belirleyecek.

Hükümetin 2015 yılı programında yer alan hedeflere göre, sağlık turizminin geliştirilmesi kapsamında, gerekli mevzuat düzenlemeler ve güncellemeler yapılacak, istatistik altyapı oluşturulacak.

Sağlık Bakanlığı, bu alanda Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışılacak.

İlgili kurumlarla birlikte, sağlık turizminde hizmet verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu amacıyla mevzuat düzenlemeleri yapılacak, sağlık turizmi kapsamında verilecek hizmetlerin kayıtlarının tutulacağı bir veri tabanı geliştirilecek. Bu kuruluşlarla birlikte Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulacak.

-Termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağı belirlenecek

Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında, termal kaynak potansiyeli değerlendirilerek termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritası çıkartılacak.

Program, Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yürütülecek. Bu kapsamda, termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağına dair çalışmalar yapılacak, sonuçlar pazarlama kanallarında etkin bir şekilde kullanılacak.

Termal sağlık turizmi hizmeti sunan ve sunabilecek tesislerin envanteri çıkartılacak. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığının sorumluluğunda valilikler, kalkınma ajansları ve mahalli idareler ile çalışılacak. Hazırlanacak olan envanter, Türkiye'de aktif olan kurumlardan özellikle termal turizmi hizmeti sunabileceklerin listesi, tesislerin kapasiteleri ve hizmet sunum alt yapılarını da içerecek şekilde belirlenecek.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Turizm Yatırımcıları Derneği ve valilikler ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığınca, termal turizm temalı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ve Turizm Merkezleri arasından önceliklendirilen 5 bölgede planlama ve alt yapı çalışmaları yürütülecek.

Bu kapsamda, öncelikli olarak imar planı çalışmalarının yapılması, jeotermal su dağıtım hattı projelerinin oluşturulması, planlama çalışması tamamlanan yerlerde alt yapı çalışmalarının başlatılması sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim