• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı Filistin'e 14 tonluk ilaç gönderiyor

Sağlık Bakanlığı Filistin'e 14 tonluk ilaç gönderiyor
İsrail'in füze saldırıları ile kan gölüne dönen Gazze'de Filistin halkının yaralarının sarılması için Sağlık Bakanlığı 14 ton tıbbi malzeme göndermeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan, 500 bin YTL tutarındaki yardım

İsrail'in füze saldırıları ile kan gölüne dönen Gazze'de Filistin halkının yaralarının sarılması için Sağlık Bakanlığı 14 ton tıbbi malzeme göndermeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan, 500 bin YTL tutarındaki yardımların Dışişleri Bakanlığı ile yapılan çalışmalar çerçevesinde bölgeye ulaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Buzgan, "Muhtemelen 1-2 gün içinde bu yardımlar Filistin'e ulaşacak." dedi. Buzgan, saldırılarda yaralanan Filistinlilerin Türkiye'de tedavisi için hastaneleri de hazır hale getirdiklerini söyledi.
Yardım çalışmaları ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan, daha önce de Filistin'in içinde bulunduğu zor şartlardan dolayı bakanlık olarak yardımlar yaptıklarını söyledi. İsrail'in son saldırılarının ardından Cumartesi günü bakanlıkta toplantı yaptıklarını belirten Buzgan, Filistin'e yapılacak yardımla ilgili hazırlıkları konuştuklarını ifade etti. Buzgan, Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan her türlü felakette yaptığı hasta naklinin Filistin'den gelecek savaş mağdurları içinde hazır hale getirildiğine dikkat çekti.

YARALILARIN TÜRKİYE'DE TEDAVİSİ İÇİN DIŞİŞLERİ GÖRÜŞMELER YAPIYOR

"İlk etapta hastanelerimiz hazır hale getirildi. Teyakkuza geçildi." diyen Buzgan, Gazze'nin özel durumundan dolayı şu ana kadar yaralı alıp getirme imkanı bulamadıklarına işaret etti. Bu imkan için Dışişleri Bakanlığı'nın gerekli girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Buzgan, hastanelerin yaralıları tedavi etmek için hazır beklediğini kaydetti. TİKA'nın 5 ambulansı bölgeye ulaştırdığını, Kızılay'ın 10 TIR da giyecek gönderdiğini aktaran Müsteşar Yardımcısı öncelikli hedeflerinden birisinin de bakıma ve ameliyata muhtaç yaralıların Türkiye'ye naklini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Buzgan, "Türkiye'de tedavileri yapmak için girişimler sürüyor. Olayın hassaslığı sebebiyle bu konuda ulaşımla ilgili sıkıntılar sebebiyle henüz istediğimiz şekilde geniş bir şey yapamadık. Ama her türlü hazırlığımız var. Sağlık Bakanlığı olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz."

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim