• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanlığı Kırgızistan ve Almanya'da da hastane açacak

Sağlık Bakanlığı Kırgızistan ve Almanya'da da hastane açacak
Sudan, Somali, Pakistan'da açılan hastanelerden sonra Sağlık Bakanlığı Kırgızistan ve Almanya'da da hastane açacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti olarak arkalarında çil çil eserler bıraktıklarını belirterek, "Bakınız Sağlık Bakanlığı olarak şu anda Sudan'da, Niyala'da, 'Sudan'ın nerede olduğunu belki bilirler de Niyala'nın nerede olduğunu bilmezler. Somali'de de Mogadişu'da 200 yataklı eğitim araştırma hastanelerimiz var. Pakistan'da Muzaffer Kahta hastanemiz var. Şimdi Kırgızistan'da yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar Almanya'da da hastane açacağız. Büyük devlet bu, büyük millet bu, bayrağa olan sevda, aşk bu" dedi.

Müezzinoğlu, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Hastanesi ek bina açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu eserlerin benzerlerini bundan 15 yıl önce Almanya'da Hamburg'ta görüldüğünü bildirdi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Fransa'ya gittiğinizde Paris'te görüyordunuz. Hollanda'ya gittiğinizde Amsterdam'da görüyordunuz. Diyordunuz ki 'ya adamlarda ne eserler var.' Şimdi evet Alman Hans gelsin Tavşanlı'da görsün. Mimarisini görsün, iç donanımını görsün, hizmeti görsün ve Türk milletinin neler başarabileceğini evet görsün. Yollarımızı da görsün, tünellerimizi de görsün, boğazın altından geçen Marmaray'ı da görsün. Şimdi inşallah otomobillerde geçecek. Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü de görsün de görsün. Üçüncü hava alanını da görsün, şehir hastanelerini de. İnşallah bu millet artık dünya milletleriyle yarışta, 'bende varım' diyor. Şimdi birileri Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatarak bu günlere geldiler. Atatürk'ü kullanarak bu günlere geldiler, Atatürk'ten geçinerek bu günlere geldiler ama artık yağma yok. Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Milletin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu var."

Müezzinoğlu, artık milletle yürüyen AK Parti kadrolarının olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız, milletindir. Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Muasır medeniyet seviyesine, o hedefe, gölgeye yan gelip de yatarak yürünmez. Alın teri gerekir, beyin teri gerekir, gönül sızısı gerekir, gönül. Bu millete sevdalı olmak gerekir, bu milleti yürekten sevmek gerekir. Bu ay yıldızlı bayrağın dünyanın her köşesinde güçlü dalgalanmasının derdini taşımak gerekir. Yoksa millete 'bidon kafalı' diyerek olmaz, 'bu millet anlamaz' diyerek olmaz. Evet onlar konuşur AK Parti yapar yapmaya da devam edecek. Şimdi rahmetli Üstat Necip Fazıl'ın güzel bir sözü var. Ben o kelimeyi onlar için söylemeyeceğim ama 'ey düşmanım, sen ban lazımsın' der. Ey CHP, ey MHP siz bize lazımsınız daha hızlı koşmamız için daha çok çalışmamız için. Bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımamız için lazımsınız ama ne olur daha akıllı muhalefet yapın, daha milleti merkeze alın muhalefet yapın. Bakınız 13 yıldır, bu ülkenin muhalefeti birazcık, birazcık milleti düşünen olsaydı, biraz millete hizmetten yana olsaydı şu anda yaptığımız hizmetler en az yüzde 20-30 daha gelişmiş olurdu. Ama devamlı paçadan çekiyorlar, devamlı engel koyuyorlar ama bir şeyi de kazanacaklardı. O, bu ülke kazandıkça onlar da daha çok güven kazanacaklar. Ne yazık ki itibar kaybediyorlar, milletin gözünde her geçen gün itibar kaybediyorlar."

- Almanya'ya hastane açılacak

Müezzinoğlu, son yıllarda ülkenin istikrarını bozmaya çalıştıklarını ve istikrarın bozulması halinde de faizlerin yükseleceğini anlattı.

"Faizler yükselirse, ağa babaları hortumlamaya başlayacaklar" diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaki ağa babalarının medyasıyla beraber, kim olduğunu siz iyi biliyorsunuz, o ağa babalarına bu ülkede ekmek yok şunu bilsinler. Ve inşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yeni hedeflerine hep beraber yürüyeceğiz. Sağlık alanında artık kendi milli aşısını üreten, kendi kanser ilacını üreten ve bir kan hastalıklarıyla ilgili ilacını üreten süreçleri Türkiye başlattı. Avrupa bundan rahatsız, Almanya bundan rahatsız İsviçre ilaç firmaları bundan rahatsız. Bunu anlıyorum da ey CHP, ey MHP sen neden rahatsızsın? Onu anlamakta zorlanıyorum. Sizin hiç millet derdiniz yok mu? Sizin hiç halk derdiniz yok mu? Hani adınız halkçı, hani adınız milliyetçi. Bu bayrağın Almanya'da daha güçlü dalgalanmasıyla ilgili bir derdiniz yok mu? Bakınız Sağlık Bakanlığı olarak şu anda Sudan'da, Niyala'da, 'Sudan'ın nerede olduğunu belki bilirler de Niyala'nın nerede olduğunu bilmezler. Somali'de de Mogadişu'da 200 yataklı eğitim araştırma hastanelerimiz var. Pakistan'da Muzaffer Kahta hastanemiz var. Şimdi Kırgızistan'da yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar Almanya'da da hastane açacağız. Büyük devlet bu, büyük millet bu, bayrağa olan sevda, aşk bu."

Açılışa, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatioğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim