• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Özel Sektöre Sorun Yaşatıyor

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Özel Sektöre Sorun Yaşatıyor
Sağlıkta özel sektör yardımcı personel bulmakta zorlanıyor. Okulu yeni bitiren yardımcı personelin yetiştirilmesi de zaman alıyor. Özel sektör, yetiştirdiği personelden verim alacağı dönemde Sağlık Bakanlığı'nın personel alımıyla elindeki personeli de kaç

Sağlıkta özel sektör yardımcı personel bulmakta zorlanıyor. Okulu yeni bitiren yardımcı personelin yetiştirilmesi de zaman alıyor. Özel sektör, yetiştirdiği personelden verim alacağı dönemde Sağlık Bakanlığı'nın personel alımıyla elindeki personeli de kaçırıyor. Bakanlığın personel alımı sektördeki hastanelere büyük sorun yaşatıyor

Denizli ve Kayseri'de hizmet veren Özel Tekden Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Tekden, Sağlık Bakanlığı'nın sürekli personel alımının kendilerine darbe vurduğunu kaydetti. Bakanlığın bu uygulaması yüzünden yetişmiş personellerini kaybettiklerini anlatan Kemal Tekden, maaş konusunda bakanlığın ücretlerinde daha fazla ücret ödediklerini dile getirdi. Tekden, mevcut personellerin devlette çalışma isteğini ise, özel sektörde yüksek ücret almasına karşın daha fazla iş yoğunluğunun olması ve insanlarda devlet kapısında iş bulmanın garanti gözüyle bakılmasına bağlıyor.

Kemal Tekden, kendi bünyelerinde işe aldıkları ve bir yılı aşkın süredir yetiştirerek deneyim kazanan personeli bakanlık alarak hiçbir zorluk yaşamadan atamasını rahatlıkla yapmasından da şikayetçi. Özel hastanelerin her zamankinden daha çok yardımcı personele ihtiyacı olduğunu anımsatan Tekden, özellikle yoğun bakım ve ameliyathanelerde görev alan personel ihtiyacının hem özelde hem de kamuda daha çok talep edilen elemanlar olduğunu belirtti. Kamuda çalışan hemşire bin YTL civarında maaş alırken, özel sektörde çalışan deneyimli bir hemşire ise bin YTL'nin üzerinde maaş alıyor.

Özel Hastaneler Platformu Derneği Genel Mehmet Altuğ, özel ve kamuda yetişmiş yardımcı sağlık personeli sıkıntısı olduğunu doğruluyor. Sağlıkta özel sektörün kendi personelini kendisinin yetiştirdiğini anımsatan Mehmet Altuğ, Sağlık bakanlığının eleman alımının hastaneleri zor durumda bıraktığını söyledi. Ankara gibi bir şehirde, kamudan daha fazla maaş alarak çalışan bir sağlık personelinin, Hakkari'ye tayini çıkmasına karşın kamuyu tercih ettiğini anımsatan Altuğ, "Tabiî ki bunun nedenleri vardır. Bakmak gerekir. Ama insanlarımız, tercihini kamudan yana kullanıyor. Devletin personel alımı ise özel sektördeki hastanelerin yetiştirmiş olduğu, tecrübe kazandığı ve deneyimli elemanını da elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu özel sektöre personel noktasında sıkıntı yaşamasına neden oluyor" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim