• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık Bakanlığı'nda görevden almalar çeşitli illerde devam ediyor

Sağlık Bakanlığı'nda görevden almalar çeşitli illerde devam ediyor
Aralarında Sağlık Bakanlığı'na bağlı birimlerde görevli personellerinde yer aldığı, kamu personellerine ait görevden almalar çeşitli illerde devam ediyor.

Bolu'da 20'si doktor, 46 sağlık personeli daha görevden uzaklaştırıldı - Görevden uzaklaştırılan kamu çalışanlarının sayısı 376'ya yükseldi

BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 20'si doktor, 46 sağlık çalışanı görevinden uzaklaştırıldı.

Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında 20'si doktor, 46 sağlık personelinin açığa alındığı bildirildi.

Darbe girişiminden bu yana toplam 376 kamu çalışanının görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin olarak kent genelinde başlatılan inceleme ve soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

Denizli'de 133 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 33 doktor ve 100 sağlık personeli açığa alındı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden 15 doktor ve 62 sağlık personeli, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 16 doktor ve 16 sağlık personeli, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 1 doktor, 12 sağlık personeli, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 1 doktor ve 10 sağlık personeli görevlerinden uzaklaştırıldı.

Kentte darbe girişimi soruşturması kapsamında bugüne kadar bin 55 kamu çalışanı açığa alındı, gözaltına alınan 537 kişiden 76'sı tutuklandı.

Isparta'da 103 kamu personeli açığa alındı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Isparta'da 103 kamu personeli açığa alındı

ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Isparta'da 103 kamu personelin açığa alındığı bildirildi.

Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 9, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 15, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 79 olmak üzere toplam 103 kişinin açığa alındığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 20 sağlık çalışanı açığa alındı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde aralarında doktorların da bulunduğu 20 sağlık çalışanı açığa alındı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 20 personel görevden uzaklaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan Devlet Hastanesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezinde görevli 4 uzman doktor, bir pratisyen hekim, bir diyetisyen, 5 sağlık memuru, 3 hemşire, 2 ebe, bir memur, bir çevre sağlığı teknisyeni, bir acil tıp teknisyeni ve bir hizmetli, soruşturma kapsamında açığa alındı.

Öte yandan, İlçe Müftülüğünde görevli bir imam ile bir vaiz görevden uzaklaştırıldı.

Batman'da kamuda çalışan 12 sağlık personeli görevinden uzaklaştırıldı

BATMAN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Batman'da kamuda çalışan 12 sağlık personeli görevinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, kamuda çalışan 12 sağlık personeli açığa alındı.

Çankırı'da 3'ü doktor 13 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı

ÇANKIRI (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Çankırı'da 3'ü doktor 13 sağlık çalışanı açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Çankırı Sağlık Müdürlüğünde görevli doktorlar İ.B, E.T. ve K.E. ile hastane ve müdürlük çalışanları H.K, İ. Y, M.D, M.K, A.A, H.S, Ü.Ö, S.Ü, H.Ş. ve T.Ö. görevlerinden uzaklaştırıldı.

Söz konusu kişilerle ilgili inceleme ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Şanlıurfa'da, SGK, DSİ ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünde çalışan 103 kişi gözaltına alındı - Kilis'te de toplam 19 kamu çalışanı görevden uzaktlaştırıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili SGK, DSİ ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 103 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma doğrultusunda Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev yapan ve aralarında birim yöneticilerinin de bulunduğu 103 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, Kilis'te Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli 5 doktor, 1 diş hekimi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan 9 personel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Faruk Erke, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuncay İsal ile 2 İŞKUR personeli görevlerinden uzaklaştırıldı.

Karabük'te, 23 kamu personeli daha görevinden uzaklaştırıldı

KARABÜK (AA) - Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 23 kamu personeli daha açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında öğretmenlerinde bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 21 kişi, Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğünde ise 2 personel görevinden uzaklaştırıldı.

Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada şu ana kadar açığa alınan kamu personeli sayısı 119'a ulaştı.

Karabük'te, Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7, Sağlık Müdürlüğünde 29, Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2, İl Müftülüğünde 6 ve Safranbolu Belediyesinde 7 olmak üzere 196 kişi açığa alınmıştı.

İl Müftülüğünde görevli 3 personel ise tutuklanmıştı.

Nusaybin Sağlıkçılar Derneği Başkanı Sabuncu, Şanlıurfa'da gözaltına alındı

MARDİN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Nusaybin Sağlıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Sabuncu, Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Dernek Başkanı Sabuncu'nun yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sabuncu, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Şanlıurfa'da belirlenen adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Üzerinde bir dolar ele geçirildiği öne sürülen Sabuncu, Mardin Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Ordu'da sağlık kurumlarda çalışan, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 64 kişi açığa alındı

ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sağlık kurumlarda görev yapan 64 kişi açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Ordu Valiliğinin başlattığı soruşturmada, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve kamu hastanelerinde çalışan 64 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Açığa alınanlar arasında doktor ve hemşirelerin de olduğu, haklarında idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mehel'in de aralarında bulunduğu 20 sağlık görevlisi görevden uzaklaştırıldı

SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel ile 19 sağlık çalışanı açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mehel görevden uzaklaştırıldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 4'ü doktor 19 kişi de açığa alındı.

Samsun'da Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun'da bin 186 kişi görevden uzaklaştırıldı

SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun'da bin 186 kişinin açığa alındığı bildirildi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırılan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel hakkında bilgi verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 28 Temmuz Perşembe günü itibarıyla ilimizde Samsun Valiliği 11, Defterdarlık 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 15, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, İŞKUR 4, TÜİK 1, Müftülük 15, Tapu Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü 1, Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü 3, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü 1, Samsun Liman Başkanlığı 1, Cumhuriyet Başsavcılığı 43, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 2, Ondokuz Mayıs Üniversitesi 23, İl Emniyet Müdürlüğü 81, Sosyal Güvenlik Kurumu 1, Milli Eğitim Müdürlüğü 843, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 3, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 5, Tarım Kredi Kooperatifi 1, İl Jandarma Komutanlığı 2, Vergi Dairesi Başkanlığı 7, Aşık Kutlu Eğitim Merkezi 1, Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 1, Bölge İdare Mahkemesi 9, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü 3, DHMİ Samsun Çarşamba Havalimanı 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 1, İl Sağlık Müdürlüğü 10, TİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü 4, Toprak Mahsulleri Ofisi 1, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı 1, TEİAŞ Tevzi İşletme Müdürlüğü 1, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 2, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 85 olmak üzere, bin 186 kişi görevden uzaklaştırılmıştır."

 

Rize'de Soruşturma kapsamında 20 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı

RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 20 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 2 doktor, 5 ebe, 7 hemşire, 2 veri hazırlama memuru, 4 memur olmak üzere 20 sağlık çalışanının açığa bildirildi.

Kentte bugüne kadar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile ilgisi olduğu belirtilen 192 kamu çalışanı görevden uzaklaştırılmıştı. 

Antalya'daki operasyonlarda bugüne kadar bin 334 kişi hakkında işlem yapıldı, bunlardan 97'si tutuklandı, 878'i de açığa alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 218 kişi gözaltına alındı, 97 kişi tutuklandı, 878 kişi açığa alındı

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülen soruşturma kapsamında kentte bugüne kadar toplam bin 334 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bu çerçevede, 46 asker, 126 emniyet mensubu, 73 hakim ve savcı, 3 mülkiye, 730 öğretmen, 18 İl Müftülüğü, 1 Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, 3 defterdarlık, 4 Tapu ve Kadastro, 17 Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2 sağlık personeli, 1 Alanya Liman Başkanlığı, 19 SGK ve 3 Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü elemanı hakkında işlem yapıldı. Ayrıca, 24 basın mensubu ve 261 sivil hakkında da işlem gerçekleştirildi.

Bunlardan 218'i gözaltına alınırken, 97'si tutuklandı, 18 kişi denetimli serbestlik hükümlerince serbest bırakıldı. Toplam 878 personel açığa alındı, 24 kişi başka bir ile teslim edildi, 27 kişi ise serbest bırakıldı. 49'u sivil olmak üzere 72 kişi de firari durumda bulunuyor.

Operasyonlarda, Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli 126 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 33'ü gözaltına alındı, 12'si tutuklandı, 3'ü denetimli serbestlik hükümlerince serbest bırakıldı. Emniyette görevli 72 personel açığa alınırken, 4'ü başka şehire teslim edildi, 2 personelin de firari olduğu bildirildi.

Hakkında işlem yapılan asker sayısı 46 olurken, bunlardan 3'ü gözaltına alındı, 10'u tutuklandı, 22'si serbest bırakıldı, 11'i de başka ile teslim edildi. Hakim ve savcıların da 2'si gözaltına alınırken, 49'u tutuklandı, 8'i denetimli olarak serbest bırakıldı, 3'ü başka şehire teslim edildi, 11'i de firarı durumda.

Antalya'da açığa alınan öğretmen sayısı da 730 oldu.

Karaman'da adliyeye sevk edilen 3 sağlık çalışanından 2'si tutuklandı

KARAMAN (AA) - Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 3 sağlık çalışanından 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, ilçeye bağlı Göktepe beldesindeki sağlık ocağında görev yapan İsmail ve eşi hemşire Hanife Sarı ile Ümit Alkan, gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan İsmail Sarı ve Ümit Alkan, tutuklandı, Hanife Sarı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Elazığ'da 43 sağlık personeli görevinden uzaklaştırıldı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 43 sağlık personeli görevinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yörelik soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 18'i doktor 43 sağlık personeli açığa alındı.

Van'da, kamu hastanelerinde çalışan 20 sağlık görevlisi açığa alındı

- Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Semur: - "Suçu somut olarak ispatlananlar hakkında devletimiz gereken cezayı verecek"

VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturmada, kamu hastanelerinde çalışan 20 sağlık görevlisinin açığa alındığı bildirildi.

Van'da FETÖ'yle bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesinde incelemelerde bulunan Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, kamu hastanelerinde FETÖ'yle organik bağı olanlara yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının da personellerle ilgili gerekli işlemleri yaptığını anımsatan Semur, FETÖ'yle bağlantısı olan kamu çalışanlarının belirlenmesi ve haklarında gerekli işlemlerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Semur, bakanlığın tespitleri doğrultusunda bu sabah 20 sağlık görevlisinin açığa alındığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Açığa alınanlar arasında 2 uzman, bir pratisyen doktor ve hemşire ile memurlar bulunuyor. Bunların hem idari hem de adli yargılamaları olacak. FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olmadığı tespit edilenler görevlerine dönebilecek. Ancak suçu somut olarak ispatlananlar hakkında devletimiz gereken cezayı verecek. Bütün devlet kurumları gibi bizler de bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz."

Kırşehir'de sağlık kuruluşlarından 5'i doktor 33 personel görevinden uzaklaştırıldı

Kırşehir'de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada bugüne kadar aralarında vali yardımcısı, il müftüsü ve kadastro müdürünün de yer aldığı 230 kamu çalışanı görevinden uzaklaştırıldı

KIRŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kırşehir'de görevinden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 230'a yükseldi.

Kırşehir Valiliğinden alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin faaliyetleri ile örgütle bağlantısı olan kamu görevlilerinin ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında, terör örgütüyle bağlantısı olduğundan şüphelenilen Kırşehir'deki bazı kamu çalışanlarının açığa alınmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar Vali Yardımcısı Zekai Erdem, İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Kadastro Müdürü Mahmut Erbaş ve Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden 11 müdürün de aralarında bulunduğu 230 kamu görevlisi açığa alındı.

Görevden el çektirilenler arasında bir vali yardımcısı, 2 il müdürü, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden 48 emniyet mensubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 137 öğretmen, sağlık kuruluşlarından 5'i doktor 33 personel, diğer kurumlardan da 8 memur ve bir işçi yer aldı.

Bayburt'ta 9 kamu çalışanı daha görevden alındı

- Kentte görevden alınan kamu çalışanlarının sayısı 154'e çıktı

BAYBURT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Bayburt'ta 9 kamu çalışanı daha görevden alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ ile mücadele doğrultusunda örgütle ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik adli ve idari işlemler devam ediyor.

Soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünden 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2, Sağlık İl Müdürlüğünden 2 ve Bayburt Üniversitesinden 3 olmak üzere 9 kamu personeli daha görevden uzaklaştırıldı.

Bayburt'ta açığa alınan kamu çalışanlarının sayısı 154'e ulaştı.

Bayburt'ta FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 14 kamu çalışanı daha açığa alındı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 14 kamu çalışanı daha görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Bayburt Valiliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sağlık il müdürlüğü ve il müftülüğü başta olmak üzere çeşitli kurumlarda görevli 14 memur açığa alındı.

Bu açığa alınmalarla birlikte Bayburt'ta görevlerinden uzaklaştırılan memur sayısı 166'ya ulaşırken, kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, kentte aynı soruşturma kapsamında gözaltındaki 2 kamu görevlisi daha çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklanan kamu çalışanı sayısı 22'ye çıktı. 

 

Uşak'ta 13'ü doktor 114 sağlık personeli açığa alındı

UŞAK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin idari soruşturma kapsamında 13'ü doktor 114 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli 114 personel açığa alındı.

Personelin 13'ünün doktor olduğu belirtildi.

Çorum'da yasal işlem başlatılan 874 kamu görevlisinden 494'ü görevden uzaklaştırıldı

Çorum'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yasal işlem başlatılan 874 kamu görevlisinden 494'ü görevden uzaklaştırıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yasal işlem başlatılan 874 kamu görevlisinden 494'ü görevden uzaklaştırıldı.

AA muhabirinin Çorum Valiliği'nden aldığı bilgiye göre, FETÖ ile mücadele doğrultusunda örgütle ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik adli ve idari işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarında görevli 874 personel hakkında yasal işlem yapıldığı ve 494'ünün görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 5, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nde 32, Çorum Belediye Başkanlığı'nda 11, İl Jandarma Komutanlığı'nda 4, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde 17, İl Müftülüğü'nde 75, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 467, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 2, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde 103, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde 27, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nde 6, İl Emniyet Müdürlüğü'nde 61, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde 1, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde 1, DSİ 54'üncü Şube Müdürlüğü'nde 2, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde 1, İl Defterdarlığı'nde 5, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde 13, Sağlık Müdürlüğü'nde 18, İl Özel İdaresi'nde 14, Orman İşletme Müdürlüğü'nde 2, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nde 1, Çorum Valiliği'nde 1, Osmancık Kaymakamlığı'nda 1 ve İskilip Kaymakamlığı'nda da 1 kişi olmak üzere toplamda 874 personel hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

Sivas CÜ'de 6 akademisyen ile bir sağlık görevlisi açığa alındı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 6 akademisyen ve bir sağlık görevlisinin açığa alındığı bildirildi.

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamada, üniversitede FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, soruşturma başlatıldığı ve 3 doçent, 3 yardımcı doçent ile 1 sağlık çalışanının görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Açığa alınan öğretim üyesi sayısı daha öncekiler de dahil, 14'e yükselmiştir. Bu durumda 4 profesör, 3 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 1 sağlık çalışanı açığa alınmış olup, soruşturmalar devam etmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18376 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim