• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan bebek kaçırma açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan bebek kaçırma açıklaması
Sağlık Bakanlığı, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek kaçırma olayı ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek kaçırma olayı ile ilgili ihmali bulunan kişi ya da kişiler hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'bebek kaçırma' olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yapılarak, "Hastanemizde Cuma günü sağlıklı bir doğum gerçekleştirilen İ.A. isimli hastamızın bebeği, taburcu işlemlerinin başladığı gün olan pazar günü sabah saat 10.00 sıralarında kendisine hasta görünümü veren bir şahıs tarafından hastane dışına çıkarılarak kaçırılmak istenmiştir. Durumun anne İ.A. tarafından fark edilmesinin hemen ardından hastanemizde Pembe Kod verilerek hastane yetkilileri ve güvenlik güçleri harekete geçirilmiştir. Emniyet güçlerinin ve hastane yönetiminin işbirliğinde çalışmalar sonucu aradan geçen yaklaşık 4 saatin ardından bebek bulunarak hastaneye getirilmiştir" denildi.

Bebeğin sağlık kontrolünden geçirilmesinin hemen ardından da durumunun iyi olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Bebeğin kaçırılması anlaşılmış ve annesinin refakatine verilmiştir. Bu süre içerisinde anne İ.A. ve yakın akrabalarına gerekli psikolojik destek sağlanmış olup, hastanemizde tedavileri devam etmektedir. Tüm hastanelerimizde olduğu gibi Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de yüksek güvenlik sistemleriyle 24 saat izlenmekte olup doğum üniteleri ve hastaların kaldığı bölümlere hasta bilekliği olmayan kimse alınmamaktadır."

Açıklama şöyle devam etti:

"Söz konusu talihsiz olayda ise bebek kaçırma girişiminde bulunan şahıs daha önce hastanemizde ayakta tedavi hizmeti almakta olup, hastalara verilen hasta bilekliklerinin sahtesini yaparak, doğum yapan hastamız İ.A.'nın yattığı hasta odasına girebilmiştir. Aynı şahıs, kendisinin de yeni anne olduğunu ve bebeğinin de yeni doğan ünitesinde tedavi gördüğünü söyleyerek anne İ.A.'nın bebeği ile temas kurmuştur."

Bakanlık, yaşanan bu olayda ihmali bulunan kişi ya da kişiler hakkında bizzat Bakanlık tarafından inceleme başlatılmış olduğunu bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9127 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim