• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan çeşitli illere ambulans tahsisi

Sağlık Bakanlığı'ndan çeşitli illere ambulans tahsisi
Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'ne 5, Çankırı'ya 7, Aksaray'a 8, Bartın'a 5, Adıyaman'a 9, Erzurum'a 10, Tunceli'ye 4, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'ne 11 ambulans tahsis edildi.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'ne 5, Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'ne 7, Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'ne 8, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü'ne 5, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'ne 9, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'ne 10,  Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü'ne 4, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'ne 11 ambulans tahsis edildi.

SİNOP (AA) - Sağlık Bakanlığınca Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 5 ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye'de çok ciddi yatırım ve atılımların yapıldığını belirtti.

Sinop'un Türkiye'nin en yaşlı nüfusunu barındığını ifade eden Vali Köşger, "Oransal olarak ortanca yaşta da en yaşlı birinci olarak çıktık bu sene, dolayısıyla Sinop'un sağlık hizmetlerinde daha hassas olması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin, kamu hizmetlerinde en üst düzeyde memnuniyetin olduğu alanlardan biri olduğunu kaydeden Vali Köşger, "Vatandaşlarımızın yüzde 95'i sağlık hizmetlerinden memnuniyetini ifade ediyor. Bu memnuniyet, yeni gelen ambulanslarla gerektiği gibi yürütülecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Gökhan Telatar ise yeni ambulanslarla ildeki ambulans sayısının 42'ye çıktığını belirterek, "Bu ambulansların üçünü ilçelerimize, ikisini merkeze alacağız" ifadesini kullandı.

Törene, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Haluk Ünver, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, kamu kurum ve kuruluşları amirleri ile vatandaşlar katıldı.


ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 7 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Vahdettin Özcan, Karatekin Parkı'nda gerçekleştirilen ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık alanında yapılan yeni yatırımların kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Özcan, Çankırı genelinde ambulans sayısının 32'ye çıktığını belirtti.

Ambulans alımında katkı sağlayan vekillere teşekkür eden Özcan, Türkiye'de sağlık alanındaki memnuniyetin yüzde 80'lere çıktığını dile getirerek, "Bunda siz sağlık çalışanlarının çok büyük katkısı var. Hepinize özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizin anlından öpüyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ambulansların, Çankırı merkez ve ilçelerde görevlendirileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"112 Acil Servis hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla il genelinde Merkez, Şabanözü ve Atkaracalar ilçeleri olmak üzere 3 ayrı bölgede yedek ambulanslar bekletilmekte ve istasyonlarda kullanılan ambulanslarda meydana gelebilecek bir arıza veya kaza durumunda ya da istasyonda kullanılmakta olan araçların, periodik bakım onarımları sırasında takviye amacıyla kullanılmaktadırlar."

Konuşmaların ardından ambulansların anahtar teslimi yapıldı. 


 

AKSARAY (AA) - Sağlık Bakanlığı'nca 112 Acil Yardım hizmetlerinde kullanılmak üzere 8 ambulansın Aksaray'a gönderileceği bildirildi.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Aksaray'da 26 adet 112 Acil Yardım ambulansı bulunduğunu, yeni gelecek 8 yeni ambulansın ardından 10 yılını doldurmuş eski ambulansların hizmetten alınacağı belirtildi.

Yeni ambulanslar ile birlikte sağlık alınandaki hizmetlerin daha kaliteli, hızlı ve hijyenik olacağı belirtilen açıklamada, yeni ambulans ve eski ambulansların geri çekilmesiyle birlikte Aksaray'da 32 ambulansla hizmet vereceği ifade edildi.

Açıklamada, ambulansların bu hafta içerisinde geleceği kaydedildi.


BARTIN (AA) - Sağlık Bakanlığınca gönderilen 798 ambulanstan 5'i Bartın'da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, valilik önünde düzenlenen törende, sağlık hizmetlerinde önemli bir yatırımı Bartın insanının hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ambulansların kazasız, belasız hizmet vermesi temennisinde bulunan Azizoğlu, "Devletimiz, hükümetimiz ülkemizin her yanında olduğu gibi ilimizde de çok büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar insanımız için yapılıyor çünkü insan yaşatılmalı ki devlet yaşasın. İnsanımızı mutlu, huzurlu ve müreffeh hayata kavuşturabilirsek devletimizin geleceği de o nispette güçlü olacaktır. Bu sayede geleceğimize daha güvenle bakma imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da kentte ambulansların tamamına yakınını yenilediklerini ve son bir yılda 10 ambulansın hizmete girdiğini ifade ederek, 112 Acil Sağlık hizmetlerinde ambulans sıkıntısı kalmadığını dile getirdi.

Tunç, "112 acil çağrı merkezimizin proje çalışmaları devam ediyor ve yakın zamanda inşaatına başlanacak. Sağlık alanında önemli amacımız da ilimize 400 yataklı şehir hastanesini kavuşturmak. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bugün açılışlarını yapmadan yaklaşık 12 milyon liralık maliyeti olan 3 yeni okulumuzu da hizmete açtık. 'Her şey Bartın için' diyoruz" sözlerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü Dursun Koç da 866 bin liraya mal olan tam donanımlı 5 yeni ambulansla il genelindeki ambulans sayısının 20'ye çıktığını, ambulans filosunun yenilendiğini aktardı.

İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün okuduğu duanın ardından Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, "hayırlı olsun" temennisinde bulunup kurdele keserek 5 ambulansı hizmete aldı.


ADIYAMAN (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen tam donanımlı 9 acil müdahale ambulansı törenle hizmete girdi.

Valilik binası önünde gerçekleşen törende, Vali Mahmut Demirtaş, inceleyip bilgi aldığı ambulansların anahtarlarını sürücülerine teslim etti.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 6 ambulansın kentte kazandırıldığını, bu yıl 9 ambulansın daha tahsis edildiğini söyledi.
Yeni ambulansların hizmete girmesiyle ambulans sayısının 55'e yükseldiğini kaydeden Demirtaş, "Bu ambulanslarımız ilimizin çeşitli yerlerindeki 26 istasyondan acil hastalerimizi hastanelerimize taşıyacak. Kent merkezinde hastalara ulaşma oranı ilk 10 dakikada yüzde 96 civarında, kırsal kesimde ise 30 dakika içerisinde bu oran yüzde 90 civarında" dedi.

Sağlık alanında reform niteliğinde bir çalışmalar yapıldığını ifade eden Demirtaş, 112 Acil Yardım ambulanslarıyla geçen yıl 33 bin hastaya hizmet verdiklerini dile getirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise yeni ambulanslarla birlikte 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı personel sayısının 360'a çıktığını belirtti.

112 Komuta Kontrol Merkezi'ni yanlış ve lüzumsuz çağrılarla kimsenin meşgul etmemesi gerektiğini vurgulayan Fırat,şunları kaydetti:

"Bazen yanlış çağrılarda olabiliyor. İnşallah mümkün olduğu kadar yanlış çağrılar azalır, amacına yönelik çağrılar yapılırsa 112 acil çağrı telefonlarından daha da kaliteli hizmet alınması mümükün olacak. Halkımızdan ricam mümkün olduğu kadar 112'yi amacına yönelik kullansınlar."

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Osman Küçükkelepçe de yeni ambulansların maliyetinin yaklaşık 1 milyon 700 bin lira olduğunu söyledi.


ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 798 ambulanstan 10'u Erzurum'da hizmete girdi.

Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, 112 Komuta Merkezi'nde düzenlenen törende, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik de Sağlık Bakanlığı tarafından gönderile 10 ambulansla Erzurum filosunun 75'e yükseldiğini belirtti.

Bu sayede ihtiyacı olan vatandaşa daha etkin ve daha kısa sürede ulaşma imkanı bulacaklarını ifade eden Vançelik, "Ambulanslarımızı Oltu, Hınıs, Karayazı, Pasinler, Tortum, Horasan, Köprüköy, Yakutiye ve Palandöken ilçelerimizde görevlendireceğiz. Bu ilçelerimiz arasında geçen yıl da ambulans verdiğimiz ilçeler var. Oradaki araçları, Narman, Şenkaya, Uzundere, Pazaryolu ve Olur ilçelerine tahsis edeceğiz" dedi.

Vançelik, 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde çalışan personelin kıyafetlerinin de yenilendiğini ve ambulanslarda da yol kaydı yapan bir kameranın mevcut olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kontakt açılımıyla çalışan bir kayıt sistemimiz mevcut. Vatandaşlarımız çok büyük duyarlılıkla arkasında hasta olduğu sürece ambulansa yol veriyor. Biz dakikayla değil saniyelerle yarıştığımız için bazen anlayış eksikliği olan arkadaşlarımıza rastlayabiliyoruz. Bu kayıtlarla ambulansın geçiş önceliği olan noktalarda geçiş verilmemişse bu kayıtları il emniyet müdürlüğüne verip o kişiler hakkında da cezai müeyyidelerin uygulanmasını temin etmiş olacağız."

Vançelik, bu ambulansların her birinin 200 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ambulansların anahtarları sürücülerine teslim edildi.


TUNCELİ (AA) - Sağlık Bakanlığınca Tunceli'ye gönderilen 4 ambulans, davullu zurnalı törenle hizmete alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Osman Kaymak, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Tunç, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık çalışanlarıyla davul zurna eşliğinde halay çeken Vali Kaymak, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığınca gönderilen bu 4 araçla kentteki ambulans sayısının 34'e yükseldiğini söyledi.

İl genelinde tamamlanan yatırımlar için 32 milyon lira harcandığını ve planlanan yatırımlar olduğunu belirten Kaymak, "İnsanın dinine, inancına, ırkına bakılmaz. Hasta hastadır, en iyi şekilde muamele görmesi gerekir. Bu hizmetlerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız, ilimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturmaktır" diye konuştu.

Çözüm sürecine değinen Kaymak, şunları kaydetti:

"Huzur ve barışın kalıcı olması halinde görülecektir ki ilimizin hamle yapması, atılım göstermesi çok mukadderdir. Bu amaçla çalışıyoruz. İlimize gelen Başbakan ve bakanlara bütün projelerimizi sunuyor ve destek istiyoruz. Ümit ederim bu yatırımlar da gelmesi halinde Tunceli gelecekteki barış ortamının temel kaynağı olacaktır. Tabii ki barışın devam etmesi konusunda herkese vazife düşmektedir. İlimizin, halkımızın çektiği sıkıntılar artık bitsin, kan ve gözyaşı dursun, insanlar artık mutluluğu, geliri paylaşsın. Güzel günlerde birbirimize destek olalım istiyoruz. İnşallah bu güzel günlerin daha erken gelmesi ümit ve temennisiyle tekrar bu ambulanslar ilimize hayırlı olsun, hastalara şifa versin ve burada çalışan arkadaşlarımıza Allah kaza bela vermesin. Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum."

İl Müftüsü Yıldırım'ın okuduğu duanın ardından Vali Kaymak ve beraberindekiler, "hayırlı olsun" temennisinde bulunup kurdele keserek 4 ambulansı hizmete aldı.


MANİSA (AA) - Sağlık Bakanlığınca Manisa'ya 11 yeni ambulansın tahsis edildiği bildirildi.

Vali Erdoğan Bektaş, açıklamasında, il genelinde 28 istasyonda 46 ambulans ve 397 personel ile 7 gün 24 saat hizmet verildiğini belirtti.

Geçen yıl Manisa'da 79 bin 261 hastaya hizmet verildiğini anımsatan Bektaş, Sağlık Bakanlığınca alımı yapılan ambulanslardan Manisa'ya, 11 yeni ambulans tahsisi yapıldığını ifade etti.

Bektaş, yeni ambulansların dağıtımının, önümüzdeki günlerde yapılacağını aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim