• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığından, Samsun'un 3 ilçesine 3 yeni devlet hastanesi!

Sağlık Bakanlığından, Samsun'un 3 ilçesine 3 yeni devlet hastanesi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Samsun'un 3 ilçesine 3 yeni devlet hastanesi kazandıracak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Samsun'un 3 ilçesine 3 yeni devlet hastanesi kazandıracak. Onlardan ilki 19 Mayıs Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. 12 firma teklif verdi. Teklif dosyaları incelendikten sonra en uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanacak.

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yatırım programı kapsamına alınan, ilçe ile aynı adı taşıyacak 19 Mayıs Devlet Hastanesi 40 yatak kapasiteli olacak. Modern mimari yapıya sahip olacak hastane, güçlü altyapı, teknoloji imkanlarıyla donatılacak. Hastanenin ihalesi 20 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. İhaleye 12 firma katılarak teklif verdi. Teklif dosyalarının incelenme süreci de başlamış oldu. 

KAVAK ve SALIPAZARI İÇİN DE İHALE

21 Haziran tarihinde ise iki hastanenin daha ihalesi yapılacak. 40 yatak kapasiteli Samsun Kavak Devlet Hastanesi, Salıpazarı Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirilecek. İhale sürecinin ardından sözleşmesi imzalandıktan sonra hastane inşaatlarına başlanarak en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Her bir hastane yaklaşık 8 bin metrekare alana inşaa edilecek. 

YÜKSEK STANDARTTA SAĞLIK HİZMETİ

Diyaliz ünitesinden, ağız ve diş sağlığına yönelik hizmet verecek ünitlere kadar hastanede her detay düşünüldü. Samsun'luların yüksek standartta, konforlu sağlık hizmeti alabilmesine yönelik yapılan proje çalışmalarında odalar tek ve çift kişilik olarak dizayn edildi. Tek yataklı oda sayısı 14, iki kişilik oda sayısı 6 olarak planlandı. Diyaliz ünitesi 10 yatakla hizmet verecek. Poliklinik sayısı 16 olarak planlandı. Hastanelerde diş ve ağız sağlığına yönelik hizmet verecek 5 ünit ayrılacak. Projelerde 2 ameliyathane yer aldı. Hastanelerde yoğun bakım ünitesi 4 yatakla hizmet verecek. Hastanelerde 2 palyatif, 3 SDL yatak yer alacak. Yanık odasında 2 yatak bulunacak. Sosyal donatı alanları ile birlikte 56 araçlık otopark alanı da inşa edilecek. 

samsun-19-mayis-devlet-hastanesi.png
Samsun 19 Mayıs Devlet Hastanesi

 

samsun-salipazari-devlet-hastanesi.png
Samsun Salıpazarı Devlet Hastanesi

 

samsun-kavak-devlet-hastanesi.png
Samsun Kavak Devlet Hastanesi

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8332 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim