• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan Van'a 500 yataklı iki hastane

Sağlık Bakanlığı'ndan Van'a 500 yataklı iki hastane
Sağlık Bakanlığı tarafından Van'da 130 milyon TL'ye yaptırılan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 200 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi'nin açılış töreni yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'da 130 milyon TL'ye yaptırılan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 200 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi'nin açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Mehmet Ali Şahin, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, 1,5 yılda 7 defa Van'a geldiğini belirterek, "Bir gün Mardin'de, bir gün Erzincan, bir gün Silopi, bugün de Van'dayız. İzmir'le Van'ı kimse ayırt edemez. Van'da bulunmaktan, Van'ın güzel insanlarıyla kucaklaşmaktan mutluyuz. Terör örgütünün yıktığı şehirleri, gönülleri imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz, ama bizden önce sizin gayretiniz takdire şayandır. Terör çağrılarını boşa çıkardığınız için, şiddete hayır, kavgaya hayır dediğiniz için sizleri tebrik ederim. Karamsarlığa, kana, kine, öfkeye hayır dediğiniz için, umudu büyüttüğünüz için, teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığınız için size minnettarız. Allah bizi bir birimizden hiç ayırmasın. Allah bu topraklar üzerinde bu bayrağı hiç eksik etmesin" ifade etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yılda sağlık alanında çok önemli değişim ve dönüşüm sağladıklarını söyledi. Hizmetlerin merkezine insanları alarak gece gündüz çalıştıklarını, "İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, Van'da AK Parti hükümetleri döneminde 2 bin 976 kapasiteli yeni nitelikli hastaneler inşa ettiklerini kaydetti. Müezzinoğlu, sağlık alanında gelişmiş ülkelerde olan bütün imkanların burada da olması için gece gündüz çalıştıklarını bildirerek, "Van'da şu anda açılışını yaptığımız bu hastanede 118 yoğun bakım yatağımız var. 2002 de bu rakam sadece 22 idi. Şu anda yaptığımız bu hastanedeki yoğun bakım yataklarımızla birlikte yoğun bakım yatak sayımız 600'ün üzerine çıkıyor. Biz imar, inşa, kardeşlik, birlik ve beraberlik, 78 milyonun kardeşliğinin peşindeyiz" diye konuştu.

2 yıl önce Kazakistan'da kaza yapan bir Tır şoförünün kendisine ulaşarak, Türkiye'de tedavi olmak istediğini anımsatan Müezzinoğlu, "Tır şoförü, 'burada kaza yaptım, ayağımda kırıklar var, beni iyi bir hastaneye getirdiler ama ülkemde olmak istiyorum' dedi. Ambulans uçağımız gitti kendisine Kazakistan'dan aldı ve getirdi. Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var. Karada, denizle, havada her yerde her türlü hizmeti ayaklarına getiriyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte bölmek, parçalamak, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere hep birlikte, biz birlikte büyük bir milletiz diyoruz" dedi,

Müezzinoğlu, gece gündüz demeden vatandaşların refahı için çalıştıklarını kaydederek, "En ileri teknolojilerle, en modern cihazlarla, çocuk, yetişkin yoğun bakım üniteleriyle, 12 ameliyathanesiyle yalnız Van'ın, bölgenin değil, yarınlarda sağlık turizmiyle bölgenin merkezi olacak. Bölgenin sağlık merkezini Van'da oluşturmayı hedefliyoruz. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Hekimlerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız sizlere şifa dağıtacaklar. Gece gündüz sizlerin yanında olacaklar. Sizlerden istirhamım, şifa dağıtan ellere bu milletin vefasını gösterin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2548 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim