• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Çalışanına Şiddet ! Bu Kez En Yakınından Geldi

Sağlık Çalışanına Şiddet ! Bu Kez En Yakınından Geldi
Sağlık Çalışanına Şiddet, Bakın Bu Kez Kimden ? Sağlık çalışanına şiddet uygulayandan Beydağ Hastanesine müdür olur mu? Beydağ Hastanesi’nde müdür olacağı iddia edilen T.S kadın sağlık çalışanına şiddet uyguladı.

T.S’NİN ARDINDA DURAN İSİMLER KİMLER?

Beydağ Entegre Devlet Hastanesi Müdürlüğünde çalışan T.S’nin mesai arkadaşlarına şiddet uygulamasına Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak sessiz kalmadı. Koçak, “Duyumlarımıza göre bir süredir yeni açılacak olan Beydağ Entegre Devlet Hastanesi Müdürlüğünde kadın mesai arkadaşı tarafından sadece “nöbeti sen mi devrettin” diye sorulmasından dolayı, küfür ve hakaretler ile üstüne yürüyerek darp etmeye kalkan, araya giren kendi mesai arkadaşına kafa atmak sureti ile burnunu kıran ve açılan soruşturma ve suç duyurusu nedeniyle mağdurların can güvenliğinin sağlanması amacı ile Ödemiş Savcılığının 23/10/2018 Tarih ve 2018/6285 Sayılı soruşturma kararına göre uzaklaşma tedbiri konulan T.S. nin adının Beydağ Entegre Devlet Hastanesi müdürlüğü için geçmesi sağlık camiasını rahatsız etmiştir.

ŞİDDET YANLISI T.S’YE KİMLER REFARANS OLDU

Koçak, “Düşünün ki bizler sağlık çalışanı olarak en çok şikayet ettiğimiz konuların başında gelen “Sağlıkta Şiddet” bir hastane çalışanı tarafından diğer bir mesai arkadaşına uygulaması bizleri ziyadesiyle üzmektedir ve böyle bir insanın hastaneye müdür olarak atanacağı bilgisini öğrenmek bizleri üzmüş ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Kadın sağlık çalışanına dahi şiddet uygulamaktan geri durmayan, mesai arkadaşlarına dahi saygı göstermeyen T.S. adlı şahsın adının hastane müdürlüğü için geçmesi dahi sağlık çalışanlarını huzursuz ve tedirgin etmiştir. Çünkü biliyoruz ki tüm çalışanları sevgi ve sabır ile kucaklaması gereken bir makamda, hiçbir idari tecrübesi olmayan, kavgacı, çabuk sinirlenen ve sabrı olmayan birinin atanması, çalışanlar arasında kaygı ve korku ile karşılanıp eksik liyakat mesleki tecrübesizlikten dolayı vatandaşa hizmet sunumu, hastane işleyişi gibi konularda hezimet getirecektir. Eminiz ki T.S. adlı kişi için referans olan, ister siyasi, ister bürokrasi anlamında bu kişinin bu yaptığı olaylardan ne haberdardır ne de bilgileri vardır. Çünkü referans olan iradeler bilirler ki liyakatsız kişilerin göreve gelmesi başarısızlığa, huzursuzluğa, iş barışının bozulmasına, 15 Temmuz gibi kalkışmaların alt yapısının hazırlanmasına giden yolda en büyük etkendir” dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılığın gereği uyarıları yapmak siyasi ve bürokratik iradeyi bilgilendirmek zorunda olduklarını belirten Koçak, “ Kadına şiddet uygulamaya kalkan, kendi mesai arkadaşına şiddet uygulayan birinden hastaneye müdür olmaz. Eğer bu atama gerçekleşirse tüm demokratik alanlarda ve yasal çerçevede tepkimizi koyacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bugüne kadar liyakat ve adaletten yana olan Türk Sağlık Sen bu ilkelerinden asla taviz vermeyecektir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim