• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık çalışanları salgın döneminde yaşadıkları stresi futbolla aşıyor

Sağlık çalışanları salgın döneminde yaşadıkları stresi futbolla aşıyor
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Kovid-19 ile mücadelede fedakarca hizmet veren personelin moral ve motivasyonunu yükseltemeye yönelik düzenlenen "1. Bahar Futbol Turnuvası" başladı.

Vaka sayılarının düştüğü Diyarbakır'da, aralarında doktor, hemşire, temizlik görevlisi gibi sağlık çalışanlarının bulunduğu 28 takım, futbol turnuvasında mücadele ediyor. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin: "Sağlık camiası salgın sürecinde yoruldu, yıprandı, büyük bir mücadele sergiledi. Artık moral ve motivasyonumuzu tekrar üst düzeye çekip normal sağlık hizmetlerimizi sürdürüp ilave sağlık hizmetlerimizi de yapmak için elbirliği ile çalışıyoruz"

Hastane yönetimi, tüm yurtta olduğu gibi vaka sayılarının düştüğü kentte salgınla büyük azim ve fedakarlıkla mücadele eden çalışanların moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve hastane içi diyaloğu geliştirmek için futbol turnuvası düzenledi.

Turnuvada, doktor, hemşire, güvenlik ve temizlik görevlisi gibi 280 personelin yer aldığı 28 takım mücadele veriyor.

Final müsabakasının 24 Nisan'da yapılması planlanan turnuvada ilk üçe giren takımlara hediyeler verilecek.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, AA muhabirine, iki yılı aşkın süredir salgına karşı ciddi mücadele verildiğini söyledi.

Diyarbakır olarak salgında 4 defa pik yaşadıklarını belirten Tekin, "Allah'a çok şükür yaptığımız planlamalarla arkadaşlarımızın özverisiyle filyasyon ve aşı ekiplerimizle birlikte ciddi anlamda mücadele verdik. Türkiye'de rakamlar ciddi anlamda düşmeye başladı. Diyarbakır'da da günlük 20-30'lu rakamlara düşmeye başladı. Bu da bizim için gerçekten sevindirici. Bundan sonraki süreçte inşallah bu yaz dönemini daha rahat bir şekilde geçireceğimizi, artık Kovid-19'dan uzaklaşacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına teşekkürlerini futbol turnuvasıyla taçlandırmak istediklerini dile getiren Tekin, "Sağlık camiası salgın sürecinde yoruldu, yıprandı, büyük bir mücadele sergiledi. Artık moral ve motivasyonumuzu tekrar üst düzeye çekip normal sağlık hizmetlerimizi sürdürüp ilave sağlık hizmetlerimizi de yapmak için el birliği ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Dr. Muhammed Asena da sağlık çalışanları olarak 2 yılı aşkın bir süredir salgınla mücadele ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yorulduk, bu yorgunluğu bir nebze de olsa atmak için bugün buradayız. Turnuvayla amacımız hem hastane içi kaynaşma hem de pandemi sonrası bu yorgunluğu bir nebze de olsa atabilmektir. Pandemi öncesi, pandemi süreci ve sonrasında da aslında sağlık çalışanları her zaman motiveydi. Turnuva, 'bir nevi kutlama, pandemiden kurtulduk, tekrar merhaba, baharı selamlama' diyebiliriz."

Yoğun bakım servisinde görevli hemşire Azat Adıyaman ise salgın başladığı ilk günden bugüne kadar mücadelede yer aldığını belirterek, "Çok şükür bugün salgını bitirme aşamasına geldik. Allah, bir daha insanlığa böyle bir salgın göstermesin. Psikolojik olarak çok zor günler geçirdik. Turnuva bir nebze de olsa salgını bize unutturacak." diye konuştu.

Hastanenin acil servisinde çalışan temizlik personeli Musa Kara ise "Turnuva, yaşadığımızı stresi, Kovid-19 unutmak için iyi bir etkinlik oldu. Yine hepimiz bir aradayız. İnşallah dünya olarak ülke olarak yine böyle bir salgınla karşılaşmayız." ifadelerini kullandı.

Turnuva, İl Sağlık Müdürü Tekin ile Hastane Başhekimi Dr. Asena'nın da yer aldığı maçla başladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim