• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık çalışanlarına şiddete ceza yağdı!

Sağlık çalışanlarına şiddete ceza yağdı!
25.02.2014 Tarihinde Güncellenen Sağlık Çalışanlarının Şiddet Olaylarına Ait Sonuçlanan Mahkeme Kararları Şu Şekildedir;

25.02.2014 Tarihinde Güncellenen Sağlık Çalışanlarının Şiddet Olaylarına Ait Sonuçlanan Mahkeme Kararları Şu Şekildedir;

1-Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Acil Tıp Teknisyeni (ATT), Hemşire Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Ocak.2013 Tarihinde Dr.Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesinde acil gözlem odasında yaşanmıştır. Adı geçen hastanenin acil gözlem odasında ATT ve hemşire sağlık çalışanı ile hasta ve yakınları arasında, gözlem odasında yer olmadığından dolayı tartışma çıkmıştır. Söz konusu hastanın yakınları "sizler şerefsizsiniz" vb. gibi kelimeler kullanmışlardır. Bunun üzerine olay hastane polisine aksettirildiği iddia edilmiştir.

Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görüldüğünden; 8.840 TL Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile Denetim Süresine Tabi Tutulmasına,

Diğer sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görüldüğünden; 8.840 TL Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile Denetim Süresine Tabi Tutulmasına karar verilmiştir.

Bir diğer Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görüldüğünden; 8.840 TL Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı sanığın basit tehdit suçu sabit görülmekle; 500 TL Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

2-Ankara 2.Asliye Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mart.2013 Tarihinde Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yaşanmıştır. Hasta muayene olduktan sonra odadan çıkan baba tekrar dönüp "çocuğuma bir şey olursa sizi yaşatmam, bu çocuğun sorumlusu sizsiniz, nasıl doktorsunuz" şeklinde söylemlerde bulunarak, güvenliğin bulunduğu kapıyı tekmeleyip kırdığı iddia edilmiştir.

Ankara 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın üzerine atılı kamu malına zarar verme suçunun unsurları oluşmadığından atılı suçtan BERAATİNE karar verilmiştir.

3-Sincan 3. Sulh Ceza Mahkemesinde iki Acil Tıp Teknisyeni (ATT) bir Acil Ambulans Bakım Teknikeri (AABT), Sağlık çalışanlarına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Haziran.2013 Tarihinde Ankara 29 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekiplerince yaşanmıştır. Olay yerine gelen ekibe hasta yakınının sinkaflı küfürler etmesiyle yaşanmıştır. Hasta yakını ekiplere "nerede kaldınız bu kadar mı zordu gelmek" diye bağırmıştır. Ekip hastanın arrest olabileceği düşüncesi ile polis ekibi beklemeden eve çıkmış ancak eve çıktığında hasta yakını ekibe küfürler etmeye devam etmiştir. Buna rağmen ekip hastaya gerekli müdahaleyi yaparak hastanın hastaneye naklini sağladığı iddia edilmiştir

Sincan 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın üzerine atılı kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunu işlediği kanaatine varılmakla, 7.600.00 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

4-Sincan 2.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Nisan 2013 Tarihinde Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesinde poliklinikte yaşanmıştır. Hasta Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde hekim tarafından muayene edilip, işitme testi yaptırması istenmiştir. Fakat hasta öğleden sonra babasıyla beraber geldiğinde işitme testi normal çıktığı babasının da gergin bir şekilde "madem normal neden böyle çıktı" deyince Hekim de "başka uzmanlık dallarından fikir alabilirsiniz" demiştir. Hasta yakını "seni nereye şikayet edebilirim" diye sorduğunda, hekiminde " neden ben size ne yaptım" dediği ve hastanın babasının bağırarak hekime hitaben "buranın insanı cahil değil zaten iyi bir doktor değilsin kimse senden memnun değil görürsün seni buradan sürdüreceğim" gibi ifadeler kullandığı iddia edilmiştir.

Sincan 2.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın" hakaret ve tehdit" suçunu işlediği kastı ile, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeni ile sanığın atılı suçlardan BERAATİNE karar verilmiştir.

5-Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Şubat.2013 Tarihinde Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesinde acil poliklinikte yaşanmıştır. Hekim sağlık çalışanının şüpheliyi muayene edip teşhis koyduktan sonra reçete yazdığı ancak şüphelini ısrarla kendisine serum takılmasını, ,istediği hekim sağlık çalışanın gerek olmadığını bildirmesi üzerine, şüphelinin başka hastaneye gideceğini söyleyip tartıştığı, bir süre sonrada başka bir hastayı muayene etmekte olan hekimin bulunduğu poliklinik odasına giderek ona "kaşar" demek sureti ile hakaret ettiği beyan edilmiştir.

Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 6.080.00 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

6-Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Ebe Sağlık Çalışanlarına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mart.2013 Tarihinde Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesinde Klinikte yaşanmıştır.Şüphelinin olay tarihinde rahatsızlanması nedeniyle söz konusu hastaneye muayene için gittiğinde görevli doktorun gelmemiş olmasına sinirlenerek, ebe sağlık çalışanlarına hitaben "Gerizekalılar, Pislikler, dayak yiyorsunuz yine akılanmıyorsunuz.........."diyerek hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddia edilmiştir.

Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın tehdit suçu ile ilgili kamu davası açılmış ise de suç unsurları oluşmadığı anlaşıldığından beraatine,

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 7.600.00 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

7-Sincan 5.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, basit tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mayıs.2013 Tarihinde Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesinde Poliklinikte yaşanmıştır. Olay tarihinde çocuk polikliniğinde hasta yakınının hekimden işyeri için kağıt istemesi ile başlamıştır. Hekimde böyle matbu bir kağıdın olmadığını bunun suistimale açık bir olay olduğunu isterse eczaneden aldığı ilaç çıktısını işyerine verebileceğini söylemesine rağmen hasta "Saygısız ve pis, kocamı çağıracağım görürsün, Sağlık Bakanlığında adamlarım var seni süründüreceğim" diyerek hekime hakaret ve tehditlerde bulunduğu iddia edilmektedir.

Sincan 5.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Hekim sağlık çalışanın hakaret suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de hakaretin karşılıklı olduğu anlaşıldığından sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına,

Sanığın hakaret suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de hakaretin karşılıklı olduğu anlaşıldığından sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına,

Aynı sanığın tehdit suçunu işlediği sabit görülmekle, 500 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabii tutulmasına,

karar verilmiştir.

8-Sincan 1.Sulh Ceza Mahkemesinde Hemşire Sağlık Çalışanına Sözel/Fiziksel Şiddet "hakaret, basit yaralama" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mart.2013 Tarihinde Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesinde Çocuk Acil Serviste yaşanmıştır. Olay tarihinde şüphelilerin tedavi için çocuklarını buraya getirdikleri tedavi sırasında tedavinin gereği gibi yapılmaması nedeniyle taraflar arsında tartışma çıktığı tartışma sırasında şüphelinin "adam gibi hemşire yok mu? Bir serumu takamadılar" şeklinde hakaret ettiği ve akabinde iki el bileğinden tutarak tırnaklarını hemşire sağlık çalışanının bileklerine geçirmek sureti ile darp edip "gerizekalı....." şeklinde hakaretlerine devam ettiği diğer şüphelinin aynı şekilde hakaret ettiği iddia edilmiştir.

Sincan 1.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret ettiği anlaşıldığından; 3000 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasın, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabii tutulmasına,

Aynı sanığın kasten yaralama suçu sabit görülmekle, 1.500 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetimle serbestlik tedbirine tabii tutulmasına,

Diğer sanığın hakaret ettiği anlaşıldığından; 3000 TL ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasın, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabii tutulmasına,

9-Ankara 19.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Eylül.2012 Tarihinde . Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde Acil Serviste yaşanmıştır. Hekim sağlık çalışanı müşahade odasında vizit yaparken hasta yakınının gelip " sen ne iş yapıyorsun, ne biçim doktorsun neden çocuğumu muayene etmiyorsun" demesi üzerine hekim sağlık çalışanın da kendisinin vizitte yatan hastalar kısmında görevli olduğunu diğer hekim arkadaşının onun çocuğunu muayene edeceğini söylediği beyan edilmiştir.

Ankara 19.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yetecek her türlü şüpheden arınmış yasal vicdani karar oluşturmaya yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden BERAATİNE karar verilmiştir.

10- Ankara 19.Asliye Ceza Mahkemesinde bir Acil Tıp Teknisyeni(ATT), bir Ambulans Acil Bakım Teknikeri(AABT) ve Bir Sürücü Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, Kamu Malına Zarar Verme" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Kasım.2012 Tarihinde . Ankara Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekiplerince yaşanmıştır. Acil Sağlık Hizmetleri ekibi verilen olay yeri adresini ararken, hasta yakını olduğu öğrenilen bir kişi öfkeli bir şekilde aracını takip etmeleri söylediği, ekip aracı takip edip vakaya ulaştıklarında eve girecekleri sırada hasta yakınlarının ambulansın geç geldiğini iddia ederek, ekibe hakaretler ve tehditler savurdukları, ekibin ambulansa sığındığı, hasta yakınlarının ambulansı yumruklayıp, ambulansın sileceklerini kırdıkları iddia edildi.

Ankara 19.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 6 AY 7 GÜN HAPİS CEZASI ile cezalandırılmasına ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına,

İkinci Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 6 AY 7 GÜN HAPİS CEZASI ile cezalandırılmasına ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına,

Yine aynı sanığın mala zarar verme suçu sabit görülmekle, 10 AY HAPİS CEZASI ile cezalandırılmasına ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına,

karar verilmiştir.

11-Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesinde Hemşire Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Ekim.2012 Tarihinde . Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yaşanmıştır. Acil Çocuk Bölümüne gelen hastanın tedavisine başlanmış istemleri yapılmış.Kan alınma sırasında hasta yakını ''Hastayı delik deşik ettiniz ne biçim insansınız çarparım sana bir tane Allah belanı versin'' şeklinde çalışan personele sözel şiddet de bulunmuş daha sonra '' ben size gününüz göstereceğim.Bu hastanenin de sizin de Allah belanızı versin''dediği iddia edilmiştir.

Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 7080TL. ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına,

Sanığın atılı basit tehdit suçunu işlediği anlaşıldığından 500 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

12-Polatlı Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Haziran.2013 Tarihinde Ankara Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi poliklinikte yaşanmıştır. Olay tarihinde şüpheli kardeşi ile birlikte 83 yaşındaki annelerini evde bakım raporu almak ve muayene ettirmek için bahsi geçen hastaneye getirdikleri, burada hekim sağlık çalışanın film istediği, film çekildikten sonra şüphelilerin muayene için kendilerine öncelik verilmesini istedikleri hekim sağlık çalışanında içeride hasta var diyerek bu isteği kabul etmediği, sonrasında hekim ile şüpheli arasında tartışma çıktığı ve şüphelinin hekime hitaben sinkaflı küfür ederek hakarette bulunduğu iddia edilmiştir.

Polatlı Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 7.080 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

13- Ankara 14.Sulh Ceza Mahkemesinde Diş Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mart.2013 Tarihinde . Ankara Keçiören Osmanlı ağız ve Diş Sağlığı Merkezi poliklinikte yaşanmıştır. Çocuk hasta diş tedavisi için polikliniğe gelmiş fakat ağzında uçuk olduğundan ağzını açmamış hekimde bu şekilde tedavi edemeyeceğini hasta yakınına (anneye) söylemiş, anne de dışarıda bekleyen babayı çağırıp çocuğun ağzını zorla açmaya çalışmışlardır. Hekim sağlık çalışanı bu şekilde tedavi edemeyeceğiniz yaraların iyileşince gelmelerini istemiştir. Ailenin doktora" sapık doktor senin gibi doktor olmaz lanet doktor" diyerek hakaret ettikleri iddia edilmiştir.

Ankara 14.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 7.080 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

14- Ankara 21.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mart.2013 Tarihinde, Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesi poliklinikte yaşanmıştır. Hasta poliklinik sırasının geçtiğini ve kendisinin muayeneye çağrılmadığını iddia etmekte, Hekim sağlık çalışanı ise sırayla iki kez çağırdığını fakat gelmeyince bir sonraki sıradan devam ettiğini, hastanın içeride bir başka hasta varken muayene odasına girerek hekime hakaret ve tehditvari ithamlarda bulunduğu iddia edilmiştir.

Ankara 21.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 6.080 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile tedbirsiz olarak denetim süresine tabii tutulmasına, karar verilmiştir.

15- Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Temmuz.2013 Tarihinde . Ankara Sincan Dr.Nafiz Körez Devlet Hastanesi poliklinikte yaşanmıştır. Hasta hekim sağlık çalışanı tarafından muayene edilerek röntgen filmi istenmiştir, bu arada acil servisten gelen hastalar muayene edilirken röntgen çekilen hastanın yakını gelerek röntgen sonucuna bakılmasını istemiş hekim sağlık çalışanı da sırası geldiğinde bakılacağını söylemiştir. Bunun üzerine hasta yakınının hekime hakaret ve tehditler savurduğu iddia edilmiştir.

Sincan 4.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 6.080 TL. ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına, karar verilmiştir.

Sanığın basit tehdit suçu sabit görülmekle, 500 TL. ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına, karar verilmiştir.

16- Ankara14.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mayıs.2013 Tarihinde . Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi tetkik ve görüntüleme biriminde yaşanmıştır. Ultrason biriminde çekim esnasında hastanın hazırlanması için tanınan sürede hastanın hazırlanmadan beklediği için zaman kaybettiğini belirten hekim sağlık çalışanına "sen işine bak ben ondan sonra bunun hesabını sana sorarım" diyerek tehdit etmiştir. Başka bir doktorun bakması için yönlendirilen hasta bunu da kabul etmeyerek kağıdını da alıp birimden çıktığı iddia edilmiştir.

Ankara14.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın tehdit suçunu işlediği sabit görülmekle, 1.000 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılmasına Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına, karar verilmiştir.

17- Ankara 17.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Şubat.2013 Tarihinde Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste yaşanmıştır. Şüphelinin olay günü lösemi hastası olan babası Onkoloji hastanesinde tedavi gördüğü sırada kalbinde ritim bozukluğu olması nedeni ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji servisine sevk edildiği burada hastanın kontrolleri uzun sürmesi nedeni ile görevli doktorlarla aralarında tartışma olduğu hasta yakınının "inşallah sizde sizin ailenizde lösemi hastası olur" diye beddua ederek hakaret ettiği iddia edilmiştir.

Ankara 17.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın üzerine atılı suçu kasıt unsuru yönünden oluşmadığı anlaşıldığından, BERAATİNE karar verilmiştir.

18- Ankara 11.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Kasım.2012 Tarihinde Ankara Ulus Devlet Hastanesi Poliklinikte yaşanmıştır. Olay tarihinde hasta yakını, babasını (hasta ) yaşlılık raporu almak için hastaneye getirdiği ve hasta yakını (oğlu) ile beraber muayene odasına girdiklerinde hekim "sen dışarıda bekle, ben yalnız muayene edeceğim." dediği ve hasta yakınının bende burada kalacağım diye ısrar etmesi üzerine hekimin " burada ne bekliyorsun, terbiyesiz, şerefsiz sen kendini ne sanıyorsun terk et bu hastaneyi rapor vermiyorum" şeklinde söylediği hasta yakınının da "sen kimsin asıl sen delisin, psikolojik tedaviye ihtiyacın var. Bakanlık seni buraya doktor olarak koymuş seni görevden aldıracağım." şeklinde sözler söylediği iddia edilmiştir.

Ankara 11.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Karşılıklı şikayetlerden vazgeçilmesi sebebiyle , Davanın DÜŞÜRÜLMESİNE karar verilmiştir.

19- Ankara 13.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Aralık.2012 Tarihinde Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesi Poliklinikte yaşanmıştır. Saat 14:30 civarında poliklinik sırası nedeniyle hekim sağlık çalışanının hasta yakını tarafından hakarete uğradığı iddia edilmiştir.

Ankara 13.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçunu işlediği sabit görülmekle, 7.080.00 TL. ADLİ PARA CEZASI İLE cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına, karar verilmiştir.

20- Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesinde Diş Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Ocak.2013 Tarihinde Ankara Balgat Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi klinikte yaşanmıştır. MHRS den alınan sıra yanlışlıkla Hekimin çalıştığı yeri Bahçelievler olarak verdiği için, hasta Bahçelievler gitmiştir. Daha sonra sıra aldığı hekimin Balgat ta çalıştığını öğrenince son beş dakika kala kliniğe gelmişlerdir. Muayene odasına girdiklerinde başka hastalarda olmasına rağmen beklediklerini ve muayene için yanlış yere gittiklerini söyleyip Hekimle tartıştıkları iddia edilmiştir.

Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın üzerine atılı hakaret ve tehdit suçunun, haksız fiile tepki olarak işlendiği kanaati hasıl olduğundan, SANIĞA CEZA VERMEKTEN VAZGEÇİLMESİNE karar verilmiştir.

21- Ankara 16.Sulh Ceza Mahkemesinde Bir Acil Tıp Teknisyeni(ATT), Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Mayıs.2013 Tarihinde Ankara Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekiplerince yaşanmıştır. Ekip, Hipoglisemi tanılı vaka adresine ulaştıklarında, vaka yakınlarının öfkeli ve saldırgan davranışlarıyla karşılaşmışlar, vakalarının muayene ve ilk müdahalelerini yerine ivedilikle getirerek nakil için uygun teknikle Ambulansa alıp nakil için çıkış yapacakları sıra vaka yakınlarına ancak bir kişinin refakatçi olarak alınabileceği bilgisi verildiğinde, vaka yakını olan bir şahısın ekibin görevini yerine getirmesine engel olduğu iddia edilmiştir.

Ankara 16.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçundan Üç Yüz Elli Dört Gün Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına,

Sanığın tehdit suçunu işlediği sabit görülmekle, 500 TL.ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılması, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

22-Ankara 13.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Aralık.2012 Tarihinde Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanmıştır.Olay tarihinde şüpheli muayene olmak için Kulak Burun Bogaz (KBB) polikliniğinde sıra beklediği esnada ameliyatlı bir hastasının şüpheliden önce muayene eden aynı hastanede görevli KBB uzmanı olan hekim sağlık çalışanına sinirlenerek muayene sonrası hekimin odadan çıkışı sırasında hekime hitaben "doktor olmuşsun ama insan olamamışsın, geri zekalı" şeklinde hakarette bulunduğu iddia edilmiştir.

Ankara 13.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçundan 6080 TL. Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

23- Ankara Sincan 1.Sulh Ceza Mahkemesinde Hemşire Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "karşılıklı hakaret" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Haziran.2013 Tarihinde Sincan Dr. Nafiz Körez Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanmıştır. Olay tarihinde şüphelinin "eşinin yatırıldığı bölümdeki perdelerin açık tutulmak istenmesi yüzünden" hemşire sağlık çalışanı ile tartışmaya başladığı ve hakarette bulunulduğu iddia edilmiştir.

Ankara Sincan 1.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Mağdur sanıkların karşılıklı olarak birbirlerine hakaret ettiklerine bahisle kamu davası açılmış ise de gerçekleşen olayda mağdur sanıkların birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettikleri anlaşıldığından ceza verilmesine yer olmağına karar verilmiştir.

24- Ankara Sincan 2.Sulh Ceza Mahkemesinde Hekim Sağlık Çalışanına Sözel Şiddet "hakaret, tehdit" ile İlgili Açılan Dava Sonuçlanmıştır.

Şiddet olayı Ağustos.2013 Tarihinde Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesinde yaşanmıştır. Olay tarihinde Hekim sağlık çalışanı poliklinik hizmeti verirken, içeriye kapıyı sert bir şekilde açarak bayan hasta yakının girdiği, hekim sağlık çalışanın hasta muayene ettiği için içeriye giren bayana 1 dakika beklemesini söylediği, içeride hasta muayene ederken diğer hastaya bakamayacağını söylediği, hasta yakını dışarı çıktıktan sonra bu defa daha şiddetli bir şekilde bir erkek girdiği, hekimin giren şahısa hasta çıktıktan sonra muayene edebileceğimi söylemesine rağmen, hakaret ve tehdit ettiği iddia edilmiştir.

Ankara Sincan 2.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada;

Sanığın hakaret suçundan 6080 TL. Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

Sanığın tehdit suçundan 5 Ay Hapis Cezası ile cezalandırılmasına, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verilmiştir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7482 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim