• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 27 °C

Sağlık çalışanlarına yönelik 'psiko-onkoloji' kursu başlatıldı!

Sağlık çalışanlarına yönelik 'psiko-onkoloji' kursu başlatıldı!
Periodontoloji Uzmanı Prof. Dr. Umur Sakallıoğlu, erkeklerde kadınlara oranla iki kat fazla ağız kanseri görülmesinin nedenlerinin başında, alkol ve sigara tüketimi geldiğini söyledi.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Kanserle Mücadelede Psikososyal Destek Projesi dahilinde "Temel Düzey Psiko-onkoloji Kursu" başlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda başlayan "Temel Düzey Psiko-onkoloji Kursu"na; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem Algün, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Doç. Dr. Hasan Türüt ve Robotik Onkoloji Merkezi'nde görev yapan sağlık personeli katıldı.

Üç gün sürecek kurs programında; Psikososyal Onkoloji Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gülşen Terakye ve Doç. Dr. Nazmiye Kocaman Yıldırım ile Onkoloji Hemşireliği Derneği Psikoonkoloji Komisyon Üyesi Dr. Songül Kamışlı ve araştırmacı Azize Özbaş eğitim verecek.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, yaptığı açıklamada, "Kanser sağlık boyutu olduğu kadar psikolojik, sosyal ve manevi boyutu olan bir hastalıktır. Bu nedenle hasta ve yakınlarına psikososyal ve manevi destek sağlamak amacıyla Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği iş birliği ile Kanserle Mücadelede Psikososyal Destek Projesi başlattık. Bu proje kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde Psikososyal Destek Birimi oluşturmak için sağlık çalışanlarına yönelik 13-15 Şubat 2014 tarihinde ‘Temel Düzey Psiko-onkoloji Kursu’ düzenliyoruz" dedi.

Bu kursun Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez düzenleneceğini söyleyen Emen, "Projenin amacı; onkoloji merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarının farkındalık düzeylerinin yükseltilmesi ve psikososyal destek konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması, kanser hastalarıyla iletişim kurmada temel becerilerin kazandırılması, hasta ve sağlık çalışanı ilişkisinde hastanın moral değerlerinin artırılması amacıyla çalışanların yeni beceriler kazanmalarının sağlanması, hasta ve yakınları için organize edilecek bireysel ve grup etkinliklerinde psikososyal, manevi ve kültürel özelliklerin dikkate alınmasının sağlanması, hastaların bilinçli sağlık çalışanlarından destek alması" şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4659 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim