• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

"Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalıdır"

"Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalıdır"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hastanelerin şiddet olaylarının en çok yaşandığı kurumlar haline geldiğini belirterek, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hastanelerin şiddet olaylarının en çok yaşandığı kurumlar haline geldiğini belirterek, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, dün İstanbul Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinin 50 kişi ile basılmasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerin şiddet olaylarının en çok yaşandığı kurumlar haline geldiğini söyledi. Kahveci, "
Türkiye'de ne yazık ki hastaneler şiddet olaylarının en çok yaşandığı kurumlar haline gelmiştir. Artık hastane terörü kavramı bu son olayla yerleşmiştir. İnsanların savaşa gidiyormuş gibi hastaneye baskın düzenleyerek sağlık çalışanlarını darp etmesi hastanelerin içinde bulunduğu vahim durumun göstergesidir" dedi.

Hastanelerde yaşanan şiddet olaylarının artarak devam ettiğini ve rutinleştiğini söyleyen Kahveci geçen yılsonunda yaptıkları ankette sağlık çalışanlarının en çok şiddet olaylarından rahatsız olduğu sonucuna vardıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının şiddet olayları nedeniyle acil serviste çalışmak istemediklerini ifade eden Kahveci, "Sağlık çalışanları savaşa gidiyormuş gibi artık evden her çıkışında yakınları ile helalleşerek işyerine gitmeye başladı. Hastanelerde her gün doktorlar darp ediliyor. Hemşireler dayak yiyor. Sözlü şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Sağlık çalışanları can güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Hastanelerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın önleyici tedbir almamasından yakınan Kahveci, "
Türkiye'nin her gün bir hastanesinde yaşanan şiddet kamuoyuna yansırken ne yazık ki Sağlık Bakanlığı bu konuda önleyici hiçbir tedbir almamaktadır. Hastanelerde doktorlar katledilmiş, acil servisler Ankara ve İstanbul'da bile savaş alanına çevrilmiş fakat yaşanan bu olaylar görmezden gelinmiş, cinayetler taziye ile saldırılar kınamakla geçiştirilmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak hastanelerde şiddetinin sağlıkta öncelikli konu olarak hükümet tarafından ele alınmasını önleyici tedbirlerin bir an önce uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığını personeline ve kurumlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim