• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık filosu güçlenecek

Sağlık filosu güçlenecek
Sağlık Bakanlığı, hava ambulans sistemini hayata geçirmek üzere 17 helikopter ambulansın alımı için sözleşme imzaladı. Hizmet alımı yoluyla uçak ve helikopter ambulansları devreye sokmayı planlayan Bakanlık, bunun için bir süre önce ihale gerçekleştirmişt

Sağlık Bakanlığı, hava ambulans sistemini hayata geçirmek üzere 17 helikopter ambulansın alımı için sözleşme imzaladı. Hizmet alımı yoluyla uçak ve helikopter ambulansları devreye sokmayı planlayan Bakanlık, bunun için bir süre önce ihale gerçekleştirmişti.

Teklif edilen fiyatın yüksek bulunması üzerine, ambulans uçak alımı bir süre ertelenirken, 17 helikopter ambulans için sözleşme imzalandı.
İstanbul, Ankara İzmir, Antalya, Bursa, Çanakkale, Afyonkarahisar, Konya, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van ve Diyarbakır'da konuşlandırılacak helikopter ambulanslar için belirlenen hastanelere pist yapılacak. Bu pistler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek.

Helikopter ambulanslar için pist inşa edilecek hastaneler arasında, Ankara'daki Atatürk, Etlik Yüksek İhtisas ve Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, İstanbul'daki Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir'deki Yeşilyurt Devlet Hastanesi bulunuyor.

200 KİLOMETREKARELİK ALANDA HİZMET VERECEK

Helikopter ambulanslar, tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde hizmet verecek. Buna göre, bulundukları illerin yanı sıra çevre illerdeki acil hastaların da taşınacağı helikopter ambulanslar, 200 kilometrekarelik bir alanda hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı, hangi vakaların helikopter ambulanslarla taşınması gerektiğini de belirledi.

Buna göre, kara ambulansıyla ulaşılması yarım saatten daha uzun süren vakalar helikopter ambulansla taşınacak. Ancak, yarım saatten daha kısa sürede ulaşma imkanı olmakla birlikte, hayati tehlikesi bulunan hastaların naklinde de helikopter ambulanslar kullanılabilecek.

Helikopter ambulanslar, doğal afet ve olağanüstü durumlarda, adalardan ya da gemi gibi deniz ulaşımında kullanılan araçlardan hasta ya da yaralı nakli gerektiğinde, organ ve doku nakillerinde de devreye sokulacak.

Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere uygun olması şartıyla diğer ambulans hizmetlerinde olduğu gibi, helikopter ambulansla nakledilen hastalar da hiç bir ücret ödemeyecek.

Helikopter ambulanslar ilk etapta bu yaz İstanbul ve Ankara'da, yıl sonuna doğru İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır ve Kayseri'de, 2009 yılı içinde ise seçilen diğer illerde hizmet vermeye başlayacak.

Ayrıca, gelecek yıl İstanbul ve Ankara ikinci helikopter ambulanslarına kavuşacak.

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim