• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık harcamalarını denetleyecek komisyon kuruluyor

Sağlık harcamalarını denetleyecek komisyon kuruluyor
IMF'yle müzakerelerde de sık sık gündeme gelen sağlık harcamaları için, alınacak önlemler tartışmaya açıldı. 1 Ocak'tan itibaren yapılacak tetkiklerde süre sınırlaması uygulamasına başlanmasının harcamalarda azaltıcı etki yapması öngörülürken, Sağlık Uygu

IMF'yle müzakerelerde de sık sık gündeme gelen sağlık harcamaları için, alınacak önlemler tartışmaya açıldı. 1 Ocak'tan itibaren yapılacak tetkiklerde süre sınırlaması uygulamasına başlanmasının harcamalarda azaltıcı etki yapması öngörülürken, Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT) yeni önlemleri de içerecek biçimde 1 Ocak'a kadar yenilenmesi hedefleniyor.

Yeni SUT'ta yer alacak önlemlere ise önümüzdeki hafta karar verilecek. Sağlıkta harcamaları sınırlamak için gündeme gelen bir diğer düzenleme ise, harcamalar için komisyon kurulması. Bürokratlardan oluşan bir komisyon harcamaları incelemeye başlayacak.

Yürürlüğe sokulan katılım payı ücretinin harcamalardaki artışı sınırlamada ciddi bir rol oynadığı belirtiliyor. Özellikle 2009'da katılım payı ücretinin sağlık harcamalarında ciddi artış olmamasında önem bir faktör olacağına dikkat çeken bürokratlar, bir diğer önemli düzenlemenin de tetkiklere süre sınırı getirilmesi olacağı bilgisini verdi. 1 Ocak 2009'dan itibaren yürürlüğe girecek önlemle, birçok alanda bir tetkikin tekrarlanabilmesi için 30 günden 180 güne kadar değişen sürelerde sınırlamalar söz konusu olacak. 

Komisyon kurulacak

Sağlıkta alınabilecek diğer önlemler içinse bu hafta çalışmalar yoğunlaştırılacak. Sağlık Uygulama Tebliği'ni (SUT) yenileyecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu alınmasına karar verilen önlemleri SUT'a monte edecek ve söz konusu tebliğ 2009 yılı başında yürürlüğe girecek. Söz konusu tebliğ çalışmaları sırasında özel hastanelerin artırılmasını talep ettiği yüzde 30'luk fark ücreti de bir kez daha değerlendirilecek. Gelecek yıl için sağlık harcamalarını kısıtlayıcı bir diğer düzenleme de, harcamaları izleyecek olan bir komisyonun oluşturulması olacak. Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve DPT bürokratlarından oluşan komisyon, "sağlık harcamaları izleme ve değerlendirme komisyonu" adını taşıyacak ve harcamaları düzenli olarak izleyecek. İlgili kurumlar da komisyona bilgi vermekle yükümlü olacak.

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim