• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Sağlık Hizmeti Sunucularına Duyuru (TAVI Kayıt Formu Zorunlu Uygulamanın Başlatılması)

Sağlık Hizmeti Sunucularına Duyuru (TAVI Kayıt Formu Zorunlu Uygulamanın Başlatılması)
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Sağlık Hizmeti Sunucularına (TAVI Kayıt Formu Zorunlu Uygulamanın Başlatılması) ile ilgili duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

20/04/2018

SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINA DUYURU
(TAVI Kayıt Formu Zorunlu Uygulamanın Başlatılması)

Ulusal Kayıt Sistemi kapsamında; TAVI (Transkateter Aortik Kapak İmplantasyonu) Kayıt Formunun pilot çalışmaları 01.02.2018 tarihinde başlatılmıştı. Pilot çalışmaları takiben TAVI Kayıt Formu tüm Türkiye’de 01.05.2018 tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulanacaktır.

Ulusal Kayıt Sistemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünce belirlenecek sağlık hizmetlerine ilişkin verilerin izlenerek bilgi toplanmasını ve belirlenen sağlık ve geri ödeme politikalarına esas teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulan kayıt sistemleridir.

Bu sistem, ilaçların, tıbbi cihazların ve diğer sağlık hizmetlerinin geri ödeme sistemlerine girişi sonrasında izlenip bilgi toplanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Toplanan bu bilgiler sayesinde; hastalıklara ilişkin yaygınlık ve yeni vaka sıklığı bilgilerinin izlenmesi, hasta güvenliğinin takibi, klinik etkinliğin değerlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesi, hasta sağlığının iyileştirilmesi ve hastalıkların sebeplerine ilişkin araştırmalar yapılması sağlanabilecektir. Bu nedenle, formlara girilecek bilgilerin gerçeği yansıtması bu amaçlara ulaşılmasında büyük önem arz etmektedir.

Sisteme https://medula.sgk.gov.tr/UKS/giris.faces linkinden ulaşılacak olup hekimin T.C. Kimlik Numarası ve şifresi girilerek TAVI Kayıt Formu görüntülenebilecektir. Söz konusu formlara ilişkin kullanım kılavuzu bu duyurunun ekinde yer almaktadır.

TAVI Kayıt Formu’nun doldurulması geri ödemenin ön şartı olarak kurgulanmış olup işlemin Kuruma fatura edilebilmesi ve ödenmesi, kayıt formunun doldurulması şartına bağlanmıştır.

Uygulama ile ilgili geribildirimler Kurumumuza [email protected] e-posta adresinden yapılabilecektir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

Eki: TAVI Kayıt Formu Kullanım Kılavuzu

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

Duyurunun eki için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 29733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim