• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık İşletmeleri Federasyonu Yönetmeliklere İptal Davası Açtı

Sağlık İşletmeleri Federasyonu Yönetmeliklere İptal Davası Açtı
Sağlık İşletmeleri Federasyonu (SİF), 15 Şubat’ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ve Özel Hastaneler Yönetmeliğinin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için 14.04.2008 tarihinde

Sağlık İşletmeleri Federasyonu (SİF), 15 Şubat’ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ve Özel Hastaneler Yönetmeliğinin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için 14.04.2008 tarihinde Danıştay’a dava açtı.

Özel Sağlık Kuruluşlarını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının en üst birliği olan Federasyondan yapılan açıklamada Özel Hastaneler Yönetmeliğine ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları Hakkında yönetmeliğe ayrı ayrı dava açıldığı bildirildi 
 
SİF Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ ise; “Yönetmeliğin hazırlanmasında ilgili sivil toplum kuruluşlarının haberdar edilmediği adeta çalışmaların gizli yürütüldüğünü belirtti. Bunun sonucu olarak da uygulanması mümkün olmayan sadece bürokratik ihtiyaçları karşılayan bir mevzuat çıkmış oldu.” dedi.  Federasyon olarak bu yanlışı düzeltmek, hak ve menfaatlerinin korumak amacıyla dava açtıklarını kaydetti.
SİF avukatı Fetullah UYSAL tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Sağlık Bakanlığı’na ait Yönetmeliklerin bazı maddelerinin hukuka aykırı olduğu ileri sürüldü. Yönetmelik hükümlerinin Kanunlara dayanmak zorunda olduğu, Kanunlarda yer verilmeyen konularda düzenleme yapma amacıyla hüküm içeremeyeceği ve uygulamayı kolaylaştırıcı olması gerektiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe konulan yönetmeliklerin bu beklentileri karşılamadığı, uygulanması halinde telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabileceği ve mevzuat hazırlama kurallarına uygun olmadığı gerekçesi ile yürütmeyi durdurma davası açıldığını söyledi.
 
Bu davanın açılmaması ve Yönetmeliklerin iptal edilmemesi halinde 350 hastane, 2 bin 500’e yakın özel dal merkezi, tıp merkezi ve polikliniğin kazanılmış hakları gasp edilmiş, üyelere ait merkezler, ruhsat alamayacak, işletilmeleri ve sağlık hizmeti sunmaları imkansız hale gelecektir.

SİF Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ, “üyelerimizin haklarını korumakla yükümlü olan Federasyonumuz bu davanın asıl sahibi olarak taraftır” dedi. Yönetmeliklerin yürürlüğe girmesi ile özel sağlık sektörüne balyoz indirildiği, yatırımcıların önünü göremez hale geldiği, pek çok yatırımın atıl duruma düşürülerek milli servetin heba edildiği, dişinden tırnağından artırarak kurulan orta ve küçük ölçekli sağlık kuruluşlarının kapanacağına dikkati çeken Altuğ, şöyle devam etti: “Bu yönetmeliğin yürürlükte kalması, yüzlerce tıp merkezi, poliklinik ve muayenehanenin kapanması, milyonlarca dolarlık yatırımın çöpe gitmesi ve binlerce sağlık personelinin işsiz kalması anlamına gelmektedir. Yönetmelik ile özel sağlık kuruluşlarına büyük bir darbe indirilmektedir. Federasyon olarak yönetmeliğin iptali için açtığımız davada Türk Hukukuna güveniyoruz.”
Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim