• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlık Karnesi Verilmesi İşlemine Son Verilmesi

Sağlık Karnesi Verilmesi İşlemine Son Verilmesi
"Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve SSK sağlık işleri il müdürlükleri ile Kurumumuzla protokolü ve sözleşmesi bulunan sağlık kurum/kuruluşlarının adı geçen genelge hükümleri ve aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir. "

"Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve SSK sağlık işleri il müdürlükleri ile Kurumumuzla protokolü ve sözleşmesi bulunan sağlık kurum/kuruluşlarının adı geçen genelge hükümleri ve aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir. "

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

 

 

        

         Sağlık yardımına ilişkin işlemleri Kurumumuzca sağlanan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur mensuplarına “sağlık karnelerinin verilmesi uygulamalarına ve vize işlemlerine 7/4/2008 tarihinden itibaren son verildiğine ilişkin” Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığının 2008/17 nolu Genelgesi, Kurumumuz Web sayfasında http://www.sgk.gov.tr/doc/genelge/2008_17.pdf adresinde yayımlanmıştır.

Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve SSK sağlık işleri il müdürlükleri ile Kurumumuzla protokolü ve sözleşmesi bulunan sağlık kurum/kuruluşlarının adı geçen genelge hükümleri ve aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (T.C. EMEKLİ SANDIĞI) SAĞLIK YARDIMI ALANLAR İLE SAĞLIK TESİSLERİNE

DUYURU

Sağlık yardımları devredilen T.C. Emekli Sandığı tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnelerine ilişkin işlemler aşağıdaki açıklandığı üzere değiştirilmiştir.

Emekli, malul aylığı alanlarla bunların kanunen bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ve dul yetim aylığı alanlara sağlık karnesi verilmesi ve vize uygulaması, 07.04.2008 tarihinden itibaren kaldırılacaktır.

Emekli malul aylığı bağlananlar müracaata bağlı olmaksızın Kurumca sağlık yardımı hak sahipliği işlemleri yapılacaktır.

Dul ve yetim aylığı alanlar ile emekli ve malullük aylığı alanların kanunen bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri, istenilen belgelerle birlikte ilgili Müdürlüğe müracaatına müteakip Kurumca sistemde aktivasyonu yapılacaktır.

Malul erkek çocuk ve yabancı eşlerde hak sahipliğinin devem edip etmemesinde kontrol uygulamasına devam edilecektir.

Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaportlarındaki T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önceden ellerinde sağlık karnesi verilmiş olanlardan T.C kimlik numaraları hatalı olanların provizyon işlemi 01.09.2008 tarihine kadar emekli sicil numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır.

Bu nedenle, 01.09.2008 tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlarında müstahaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaraları üzerinden yapılacağından, bu tarihe kadar sistemde T.C. kimlik numarasının hatalı olması veya bulunmaması nedeniyle, T.C. kimlik numarası üzerinden sistemden provizyon alamayanlar, T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri bu numaraları Bölge Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine bildirerek işlem yaptırmaları gerekmektedir.

Sağlık kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli eczanelerde görevli personel tarafından, T.C. kimlik numarası üzerinden provizyon alamayanlara, 01.09.2008 tarihine kadar devredilen Emekli Sandığı Bölge Müdürlüklerinde T.C. kimlik işlemlerini yaptırmaları konusunda gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir.

MERNİS numarası bulunmayan yabancı uyruklu hak sahipleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir.

İlgililerin sağlık tesislerine müracaatlarında sorun yaşamamaları için önemle duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (BAĞ-KUR) SAĞLIK YARDIMI ALANLAR İLE SAĞLIK TESİSLERİNE

DUYURU

Sağlık yardımları önceden Bağ-Kur tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnelerine ilişkin işlemler, 07.04.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşağıdaki açıklandığı üzere değiştirilmiştir.

Bağ-Kur’dan yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlara sağlık karnesi verilmesi uygulaması kaldırılarak, bu kişilere Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine müracaat etmeden doğrudan aylığa girmiş olmaları kaydıyla sağlık yardımı hak sahipliği Kurumca oluşturulacaktır.

1479 ve 2926 sayılı kanunlara göre sigortalı sayılan kimseler sigortalılar ile yaşlılık ve malullük aylığı almakta olanların sağlık yardımından yararlanan eş ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları, ana ve babalar ı ile Kurumdan dul ve yetim aylığı alan eş, çocuklar ile ana ve babaya da yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, ilgililerin İl Müdürlüklerine istenilen belgelerle müracaat etmesi üzerine ilgili servis tarafından yalnızca sağlık yardımı hak sahipliği sistemine giriş(aktivasyon) kaydı yapılmakla yetinilecektir.

Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaportlarındaki T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önceden ellerinde sağlık karnesi verilmiş olanlardan T.C kimlik numaralar ı hatalı olanların provizyon işlemi 01.09.2008 tarihine kadar Bağ-Kur sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır. 01.09.2008 tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlar ı, eczanelere müstahaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaralar ı üzerinden yapılacaktır.

Bu nedenle, 01.09.2008 tarihine kadar sistemde T.C. kimlik numarasının hatalı olması veya bulunmaması nedeniyle, T.C. kimlik numarası üzerinden provizyon alamayanlar, T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri bu numaralar ı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine bildirerek işlem yaptırmalar ı gerekmektedir

Sağlık kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli eczanelerde görevli personel tarafından, T.C. kimlik numarası üzerinden provizyon alamayanlara, 01.09.2008 tarihine kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde T.C. kimlik işlemlerini yaptırmaları konusunda gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir.

MERNİS numarası bulunmayan yabancı uyruklu sigortalı ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir.

İlgililerin sağlık tesislerine müracaatlarında sorun yaşamamaları için önemle duyurulur.

 

 

 

Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim