• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık kurumlarında iş güvenliği alarm veriyor

Sağlık kurumlarında iş güvenliği alarm veriyor
Türk Sağlık-Sen tarafından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir anket gerçekleştirildi. İnternet üzerinden gerçekleştirilen ve bin 152 sağlık çalışanının katıldığı anket sonuçlarına göre, sağlık kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yeterli ön

İLYAS KOÇ 

Türk Sağlık-Sen tarafından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir anket gerçekleştirildi. İnternet üzerinden gerçekleştirilen ve bin 152 sağlık çalışanının katıldığı anket sonuçlarına göre, sağlık kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yeterli önlem alınmıyor.

Çalışanlar yeterli seviyede bilgilendirilmiyor. Anket sonuçlarına göre çalışanların yüzde 73’ü, çalıştığı kurumda iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmadığını belirtiyor. Gerekli önlemlerin alındığını ifade edenlerin oranı ise yüzde 14. Çalışanların yüzde 13’ü ise bu konuda bilgi sahibi değil.  Ankete katılan sağlıkçıların yüzde  50’si kurumlarında yaşanan iş kazaları ve mesleki hastalıkların bildirimlerinin yapılmadığını ifade ediyor. Ankete göre çalışanların yüzde 57’si iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almadığını, bilgilendirme yapılmadığını, yüzde 81’i kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında çalışanların görüşlerinin alınmadığını ifade ediyor. Ankette “Kurumunuzda yangınla mücadele ve tahliye tatbikatı yapıldı mı?”sorusuna çalışanların yüzde 50’si hayır cevabını verdi. Ayrıca çalışanların yüzde 62’si sağlık muayenelerinin düzenli yapılmadığını ifade ediyor. Ankette sağlık kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili istihdam ve düzenlemeler de soruldu. Çalışanların yüzde 56’sı kurumunda iş sağlığı ve güvenliği biriminin oluşturulmadığını, yüzde 59’u iş sağlığı ve güvenliği kurulu kurulmadığını belirtti. Kurumda iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışan temsilcisinin görevlendirilmediğini belirtenlerin oranı ise yüzde 60. Ayrıca kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmadığını ifade edenlerin oranı ise yüzde 70 olarak gerçekleşti. “Sağlık kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi eksiklerin olduğu bu anketimizle bir kez daha teyit edilmiştir.” diyen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, iş sağlığı ve güvenliği konusunda kurumların gerekli hassasiyeti göstermediğini, çalışanların bilgilendirilmediğini, kurumların iş sağlığı ve güvenliği için gerekli düzenlemeleri yapmadığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3175 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim