• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Kurumlarında İzinlerin Planlanması

Sağlık Kurumlarında İzinlerin Planlanması
Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Kurumlarında İzinlerin Planlanması Hakkında Genelge (2009/59)" yayınlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Kurumlarında İzinlerin Planlanması Hakkında Genelge (2009/59)" yayınlanmıştır.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 
Sayı       : B.10.0.THG.0.10.00.02.010-06-37594                                     01.10.2009                         
Konu      : Sağlık Kurumlarında İzinlerin Planlanması
 
.............. VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
 
GENELGE
2009 / 59
 
Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler ve yürütülmekte olan yeniden yapılandırma çalışmaları sağlık hizmetlerinde etkinlik ve kaliteyi artırmış, sürekli ve hakkaniyetli bir sağlık hizmet sunumunda önemli gelişmeler sağlamıştır. Bu gelişmelere paralel olarak hastanelerimizde verilen sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için fiziki, tıbbi ve teknolojik yapılandırmanın yanı sıra akılcı personel planlaması ve mevcut sağlık insan gücü kaynaklarından en üst düzeyde faydalanılması da önemli bir unsur olarak ön plana çıkmış bulunmaktadır.
Bu bağlamda ertelenemez ve ikame edilemez özelliği bulunan sağlık hizmetlerinin sağlık kurumlarımızca ihtiyaçlara uygun olarak zamanında, etkin ve kesintisiz sunulması büyük önem taşımaktadır. Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden, sağlık kurumlarımızda uzman tabipler ile diğer sağlık personeline izin planlaması yapılmadan veya planlama dışı izin kullandırıldığı ve bu duruma bağlı olarak icap ve branş nöbeti tutulabilmesi bakımından uzman tabip ve diğer sağlık personeli sayısı kritik olan bazı branşlarda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinde aksamalara sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.
Bu nedenle, Bakanlığımız hastanelerinde görevli uzman tabip ve diğer personelin önceden bilinen, yıllık izin, doğum izni, ücretsiz izin ve sağlık (şua) izinleri ile askerlik görevi nedeniyle ayrılışların kurum baştabipleri tarafından hizmette aksamaya sebebiyet verilmeyecek şekilde, önceden ve yıllık olarak planlanması ve yıllık izin planlarının il sağlık müdürlüklerince de onaylanarak bir suretinin müdürlükte bulundurulması ve izinlerin onaylanmış izin planları dahilinde kullandırılması, kanunen geçerli ve kabul edilebilir bir mazeret olmadan hiçbir personelin önceden planlanmış izinlerinde değişiklik yapılmaması ve izinlerin planlanan tarihler dışında kullandırılmaması için hastane yönetimlerince gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve sağlık müdürlüklerince de takibinin titizlikle yapılması gerekmektedir.
Uzman tabip ve sağlık personeli sayısının kritik olduğu ve sayıda noksanlık olması halinde hizmetin tamamen kesintiye uğrayabileceği veya branş ve icap nöbeti hizmetlerinin düzenlenmesinde sorun oluşabilecek branşlarda; yukarıda belirtilen sebeplerle veya herhangi bir nedenle geçici veya uzun süreli personel eksikliği söz konusu olacak ise konunun öncelikle sağlık müdürlükleri tarafından ildeki mevcut imkanlarla halli yoluna gidilmesi, mümkün olmaması halinde önceden planlama yapılabilmesi ve görevlendirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için durumun en az 2 (iki) ay öncesinden Bakanlığımıza bildirilmesi önem arz etmektedir.
            Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 20’ inci maddesi gereği (12/5/1982- 2670/42 md. ile gelen Ek 2 nci madde hükmü olup madde numarası teselsül ettirilmiştir.); uzman tabipler ve diğer tüm personelin görev yaptıkları hastanelerin bağlı bulundukları belediyelerin mücavir alanları içerisinde ikamet etmeleri esastır. Ancak zorunlu hallerde memuriyet mahalli dışında ikamete izin verilmesi söz konusu olacak ise hastanelerimizin acil servis, poliklinik, hasta yatırılması ve takibi, nöbet ve sair yataklı tedavi hizmetlerini aksatmaması kayıt ve şartıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yukarıda zikredilen madde hükmü gereği ilgili kurum amirinin izni ve sorumluluğu dahilinde işlem yapılması gerekmektedir.
Bilgilerinizi, iş bu genelgenin iliniz ve ilçeleri dahilindeki bakanlığımıza ait tüm sağlık kurum ve kuruluşları baştabipliklerine imza karşılığında tebliğ edilerek konunun titizlikle takibini önemle rica ederim.
 
 
                                                                                                               
                                                                                                                                         Prof. Dr. Nihat TOSUN
         Bakan a.
       Müsteşar V.
DAĞITIM:
Gereği:                                       
A Planı
 
 
Bu haber toplam 2338 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim