• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık ocakları sürücü raporunu ücretsiz veriyor, kimsenin haberi yok

Sağlık ocakları sürücü raporunu ücretsiz veriyor, kimsenin haberi yok
Sürücü belgesi alabilmek için gerekli olan sağlık raporunu sağlık ocaklarından almak mümkün. Ancak geçen yıl yapılan düzenlemeden birçok vatandaşın haberi yok.

Sürücü belgesi alabilmek için gerekli olan sağlık raporunu sağlık ocaklarından almak mümkün. Ancak geçen yıl yapılan düzenlemeden birçok vatandaşın haberi yok.

Bu sebeple rapor almak için özel polikliniklere 50 YTL'ye varan ücretler ödeniyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, sürücü raporunun sağlık ocakları tarafından ücretsiz olarak verilmesinin geçen yıldan bu yana yürürlükte olduğunu ifade etti. Çom, "Konuyla ilgili her ilin sağlık müdürlüğü sağlık ocaklarını belirleyerek, sürücü raporu veriyor." dedi. Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Aksoy, sürücü adayı raporunun Ankara'daki tüm sağlık ocakları ve Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması merkezlerinden ücretsiz alınabileceğini söyledi. Aksoy, vatandaşların ehliyet raporu olarak da bildiği bu uygulamadan yeterince haberdar olmadığını belirterek, bu hizmetten yeterince faydalanamadığını dile getirdi.

Sağlık ocaklarında ücretsiz olarak ehliyet raporu verilmesini değerlendiren özel poliklinikler, uygulamanın kendilerini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. Özel Gündüz Polikliniği yöneticisi Mustafa Yabuz, sağlık ocaklarından verilen sürücü raporlarında ehliyet alımı sırasında bazı aksaklıkların yaşandığını savundu. Sağlık ocaklarının verdiği raporda sadece 'sağlam' ibaresi olduğunu anlatan Yabuz, poliklinikler tarafından verilen raporun hangi ehliyet sınıfına ait olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Poliklinikler, sağlık ocaklarındaki yoğunluğun yanı sıra sürücü raporu da vermesiyle buralarda kuyrukların da çoğalacağına dikkat çekti.

Özel polikliniklerin verdiği sürücü raporu 20 ile 50 YTL arasında değişiyor. Ehliyet almak için sürücü kursuna yeni başvurduğunu belirten Orhan Gökçe, "Uygulamadan haberim yoktu. Sağlık raporu almak için polikliniğe 25 YTL verdim. Haberim olsaydı, sağlık ocağından raporu alırdım." dedi. Sağlık ocaklarından ehliyet raporunun ücretsiz olarak verilmesine sürücü kursları da olumlu bakıyor. Kursiyerlerin üzerinden ek masrafın kalktığını düşünen sürücü kursu sahibi Serbülent Balcı, bazı sürücü kurslarının kendilerine ait polikliniklerinin olduğunu, raporları burdan aldıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 5444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim