• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Ordusuna Taze Kan!

Sağlık Ordusuna Taze Kan!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 61. Dönem Mezuniyet Töreni, Bornova’da Aşık Veysel Rekreasyon Alanında bulunan amfi tiyatroda düzenlendi.

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 61. Dönem Mezuniyet Töreni, Bornova’da Aşık Veysel Rekreasyon Alanında bulunan amfi tiyatroda düzenlendi. Törene, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ile Prof. Dr. Hakan Atılgan, EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, dekan ve başhekim yardımcıları, akademisyenler ve aileler katıldı.

Pandemi önlemleri kapsamında sınırlı sayıda davetlinin kabul edildiği törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atılgan, “Ülkemizin en eski, en köklü ve en iyi üniversitesi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden genç hekimler olarak mezun oluyorsunuz.  Ege Üniversitesine katıldığınız ilk güne göre bugün daha olgun, daha donanımlı, daha evrensel, değerlerini özümsemiş, bilimin ışığını takip eden gençler olarak fakültemizden ayrılıyorsunuz. Artık hayatınız boyunca Ege Üniversitesi ailesinin birer mensubusunuz. Eğitimiyle, akademisyenleriyle, öğrenci ve tüm çalışanlarıyla Ege Üniversitemiz, ülkemizde 5 yıllık Kurumsal Tam Akreditasyon etiketi alan ilk üniversite olmanın gururunu ve onurunu bu yıl sizlerle yaşıyor. Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın gösterdiği hedefler olan öğrenci odaklılık, eğitim-öğretimde kalite ve araştırma üniversitesi olma yolunda sürekli daha iyi olmak ilkesi ile emin ve sağlam adımlarla yürümektedir” diye konuştu.

Zorlu Zamanın Mezunları

Genç hekimlere seslenen EÜTF Dekanı Prof. Dr. Gürgün, insanlık için zorlu bir süreçten geçildiğini hatırlatıp, “Yüzyılın, insanlık için en zorlu zamanlarından birinin mezunları oldunuz. Dünyayı ve ülkemizi de derinden sarsan Covid -19 salgınıyla son bir yılı aşkın bir süredir hep birlikte mücadele ediyoruz. 1.5 yılını geride bıraktığımız salgın süresince özellikle Covid -19 hastalığının tanısına ve tedavisine yönelik birçok tıbbi keşif yapıldı. Salgından tek çıkış yolu hızla tüm toplumun aşılanmasıyla mümkün olacaktır. Hocalarımız sağlık hizmetinin yanı sıra, pandemi koşullarının getirdiği belirsizliğe rağmen eğitimin aksamaması için mümkün olduğunca yüz yüze eğitimi sürdürebilmek için kararlılıklarını koruyup olağan üstü bir çaba sergiledi. Bu süreçte her türlü desteği bizlere sağlayan, her zaman yanımızda olan ve sürecin yönetilmesini kolaylaştıran Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Hastalarınızı Ailenizden Biri Olarak Düşünün

Genç hekimlere, önerilerde de bulunan Prof. Dr. Gürgün, “Hekimlik üstün çalışma istek ve azmine sahip kişilerin seçtiği bir meslektir. İçinde her zaman karşılıksız yardım etme duygusu barındırır. Bu duygular ve yapılan işler gece-gündüz, özel günler demeksizin devam eder. Bazen bir ağrıyı dindirmek, bazen bir çocukla oyun arkadaşı olmak, bazen yaşlılara destek olmak, bazen son nefeslere şahit olmaktır, hekimlik.  Tüm bunların sorumluluğu oldukça fazladır. Hastalarınızı kendinizden ve ailenizden biri gibi düşünün. Hastanın duygularına, ihtiyaç ve isteklerine özellikle de son isteklerine önem verin” diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim