• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık sektöründe yeni bir marka: BSK

Sağlık sektöründe yeni bir marka: BSK
Birleşik Sağlık Kurumları, yeni markasının tanıtımı için İstanbul Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Birleşik Sağlık Kurumları, yeni markasının tanıtımı için İstanbul Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin önde gelen gruplarından Eren Holding ve Esas Holding iştirakiyle, sektörünün önde gelen yöneticilerinden Dr. Murat Dayanıklı liderliğinde Birleşik Sağlık Kurumları, ülke çapında hastaneler zinciri ve yeni bir sağlık markası oluşturacak. Türkiye çapında üç yıl içinde 28 ile yayılarak sektöründe en kapsamlı ağa sahip olmayı hedefleyen BSK, halen sağlık hizmeti sunan kuruluşları bir çatı altında toplayarak hastaneler zincirinden oluşan güçlü bir marka olmayı hedefliyor.

 

BSK ilk olarak BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi, BSK Aydın Anka Hastanesi ve BSK Kütahya Anadolu Hastanesi ile faaliyete başladı. BSK yerel ve orta ölçekli hastanelerle ortaklık kurarak yüksek kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. BSK'nin kuruluşu nedeniyle gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak BSK Yönetim Kurulu üyesi ve CEO Dr. Murat Dayanıklı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Murat Dayanıklı, "BSK'yı farklı kılanın ne olduğunu bulmak için öncelikle özel sağlık sektörünün yapısına bakmak gerekiyor. Bugün Türkiye'de yaklaşık 400 hastane var. 150'ye yakını son üç yıl içinde açılan bu hastanelerde ortalama 40 yatak var. Çoğunluğu bağımsız olarak çalışan, ölçek ekonomisine ve bilgi birikimine ulaşma gibi konularda eksikliği olan, sermaye darlığı ve deneyim noksanlığı gibi sıkıntıları bulunan bu hastaneler, hızla değişen sağlık sektöründe oldukça endişeliler" dedi.

BSK olarak küçük ve orta ölçekli bağımsız işletmelerin beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedeflediklerini belirten Dayanıklı, "Biz doğru yerde, doğru iş yapan ancak finansal gücü büyümeye yetmeyen, kurumsallaşmak isteyen, profesyonel anlamda ulusal ve hatta uluslararası standartlara kavuşmak açısından zorluk yaşayan hastanelerle ortaklık kurarak güç birliği oluşturacağız. Tüm bu hedeflere ulaşmak için gerekli olan bilgili ve tecrübeli insan kaynağını, yönetim sistemlerini, finansal gücü

ortaklarımızla paylaşacağız. Özetle, BSK olarak küçük ve orta ölçekli hizmet sunucuları bir çatı altında toplayıp hissedarları, çalışanları ve hastaları mutlu olan bir sistem yaratacağız" dedi.

 

Dr. Murat Dayanıklı, yerel güç ve dinamizmi global birikim ile hep birlikte kazanalım ilkesine sadık kalarak birleştiklerini, ortak aklın egemen olduğu, güvene dayalı, kalıcı bir evlilik gerçekleştirerek ikiyle ikinin toplamının 6 ve mümkünse 8 olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Dayanıklı, 2007 Ekim ayında yola çıktıklarını belirterek, nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik, toplam yatak arzı gibi kriterlere bakarak öncelikle 28 ilde, gelecek üç yıl boyunca her yıl on hastane ile ortaklık kurarak üç

yıl sonunda 30 hastane ortaklığından oluşan bir zincir kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

,Emine Sabancı Kamışlı ise "Biz Esas Holding olarak hep Türkiye için elzem gördüğümüz, boşluğunu hissettiğimiz alanlara yatırım yapıyoruz, bu yatırımları gerçekleştirirken de yenilikçi, paylaşımcı ve var olanı koruyucu bir yatırım yaklaşımı izliyoruz. BSK projemiz de bu temel prensipleri içinde barındırmaktadır. Yaklaşık on ay evvel Dr. Dayanıklı bizleri sektörün ihtiyaçlarına ve geleceğine ikna etti. Biz de Eren Holding'le beraber şirketimizi kurduk. Bugün de markamızın lansmanını yapıyoruz" diye konuştu.

 

BSK'nın yenilikçi bir kuruluş olduğunu belirten Kamışlı, "Birbirini hiç tanımayan işletmeleri bir aile şemsiyesi altında buluşturuyoruz. Bu buluşmanın bilimsel, yönetimsel süreçleri ve en önemlisi edinilmiş tecrübeler zenginliğini bir araya getirerek, insan sağlığına hizmette daha verimli bir platforma taşıyacağına inanıyoruz" dedi. Globalleşen dünyada belli ölçeklerin altındaki yatırımların uzun vadede tek başlarına hayatta kalmalarının kolay olmadığını kaydeden Kamışlı, yaratılmış değerlere ve bunları gerçekleştiren müteşebbislere yatırım yaparak ve daha gelişmiş yönetim birimlerinin uygulanmasını sağlayarak BSK'nın bu varlıkların uzun vadede kalıcı olmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi. Sabancı Kamışlı, "İşimizin aciliyeti var. Ülkemizin hasta yatağı açığı var. ABD'de her bin kişiye 4 yatak, Avrupa'da 8 yatak, Türkiye'de 2.7 yatak düşmekte ve bu sayının sadece yüzde yedisi özel hastanelerde. Türkiye için bu sayı iller bazında eşit değildir. Her bin kişiye Elazığ'da 4.73 , Gaziantep'te de 1.84 yatak düşüyorsa biz yatırım yapanların da bu yatırımları yaparken daha iyi analizler yapmamız gerekir" dedi.

 

Son olarak konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren de birleşmenin hikayesini anlattı ve bu ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eren konuşmasında, sağlık sektörü özel sektörün eline bırakılamaz diyenlere cevap olarak "Türk özel sektörünün yapabileceklerini hep beraber gördük" dedi. Doktor ve diğer sağlık personelinin özel sektör tarafından çok daha verimli bir şekilde kullanılabileceğini söyleyen Eren, asıl sağlık sektörü gibi önemli bir alanın devlet tekeline bırakılamayacağını kaydetti.

 

BSK'nın ortaklık kurduğu üç hastanenin temsilcileri de yaptıkları konuşmada bu girişimin sağlık sektörü ve kendi hastaneleri için önemine değinerek BSK ile birlikte daha güçlü olacaklarını verimliliklerinin artacağını yeni projelerinin hayata geçebileceğini vurguladılar. 3 yılda 30 hastaneyle ortaklık kurmayı hedefleyen BSK 100 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyor ve tamamı kendisine ait bir hastane kurmayı düşünmüyor.

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim