• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık-Sen: "Doğumevlerinde ebe açığının kapatılmasını engelleyen Türk Tabipler Birliği'dir"

Sağlık-Sen: "Doğumevlerinde ebe açığının kapatılmasını engelleyen Türk Tabipler Birliği'dir"
Ankara'daki bebek ölümleri, hastanelerin doğum ünitelerindeki personel açığını da gün yüzüne çıkardı. Sağlık-Sen yöneticisi Dr. Sorucuoğlu, bakanlığı suçlayan Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın olayı provoke ettiğini savundu.

Ankara'daki bebek ölümleri, hastanelerin doğum ünitelerindeki personel açığını da gün yüzüne çıkardı. Sağlık-Sen yöneticisi Dr. Sorucuoğlu, bakanlığı suçlayan Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın olayı provoke ettiğini savundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Ankara Şube Başkan Yardımcısı Dr. Kadir Sorucuoğlu, ölüm olaylarında hastanelere ebe tayinlerini engelleyen Türk Tabipler Birliği'nin de suçu olduğunu bildirdi. Sorucuoğlu şunları söyledi:

''Yaklaşık bir ay önce yaptığım açıklamada ebe tayinlerinin Türk Tabipler Birliği'nin açtığı bir dava sonucu durduğunu ve doğumevlerinde ebe açığının çok büyük boyutlara ulaştığını belirtmiştim. Ve bu hafta maalesef korktuğumuz başımıza geldi ve bebek ölümleri birden bire arttı. Öncelikle bu bebeklerin ailelerine sabır diliyorum. Ve geçen hafta yaptığım açıklamamı tekrar sunuyorum.''

Dr. Zekai Tarık Burak Hastanesi'nde temmuz ayında 47 bebeğin ölümünün ardından başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası, ölümlerden Sağlık Bakanlığı ve hastane yönetimini sorumlu tutarken, Sağlık-Sen farklı bir görüş yansıtarak hastanelerdeki personel yetersizliğine dikkat çekti.

Sağlık-Sen yöneticisi Dr. Sorucuoğlu, bakanlığı suçlayan Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın tutumuna dikkat çekerek, bu kuruluşların ''olayı provoke ettiğini dile getirdi. Sorucuoğlu şunları kaydetti:"Sağlıkta son günlerde büyük bir mağduriyet yaşanmakta. Yaklaşık 6 aydır Ebeler tayinlerini yaptıramamakta, il sağlık müdürlükleri ebelerin tayinini kadın doğum hastanelerine bile yapamamakta, hastane yönetimleri ebe bulamamakta ve sonuçta tabi ki hastalar mağdur olmaktadır. Peki bu mağduriyet neden ? Sağlık bakanlığı bir süre önce bölgelerin ve illerin nüfus durumlarına göre bir çalışma yapmış ve hastanelere bu çalışmaya göre kadrolar belirlemiştir. Kısaca PDC dediğimiz personel dağılım cetvelleri bu şekilde hazırlanmış ve bundan sonra tayinlerin PDC ye göre yapılacağı bildirilmiştir. Örneğin A Hastanesinin PDC ye göre 100 hemşiresi varsa ve 99 hemşire çalışıyor ise buraya sadece 1 hemşire tayini yapılabilir daha fazla hemşire tayini yapılamaz. Buraya kadar gayet iyi olan sistem Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyinin açtığı bir dava ile özellikle ebeler açısından tıkanmıştır.''

''Sadece Ankara 'da 478 ebe eksiği vardır.'' diyen Sorucuoğlu, ''Söz konusu Zekai Tahir Burak Hastanesinde çalışan 239 ebeye ilave en az 50 ebeye ihtiyaç vardır. Aynı sıkıntı; hemşire, laboratuvar teknisyeni, röntgen teknisyeni , diyetisyen, biyolog ve doktor olarak çalışanlarda da fazlasıyla mevcuttur. Üstelik yaz döneminde olunması ve birçok çalışanın izne ayrılması sonucu bu eksiklik çok daha fazla hissedilmektedir. Yani bu demektir ki bir sağlık çalışanı, kapasitesinin en az 10 katı fazla çalışmaktadır. Üstelik bu hastane ortadoğunun en büyük doğum hastanesidir ve bir o kadar da hasta sayısı fazladır.'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim