• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık-Sen Genel başkanı Memiş'ten kaçak işçi çalıştırılması iddiası!

Sağlık-Sen Genel başkanı Memiş'ten kaçak işçi çalıştırılması iddiası!
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Bütün memurlarına farklı adlar altında verdiği ek ödemeleri emekliğine yansıtmamakla da aslında en büyük kaçak işçi çalıştırma işini devletin kendisi yapıyor” dedi.

NURHAN İÇMEZ 
TOKAT-Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Bütün memurlarına farklı adlar altında verdiği ek ödemeleri emekliğine yansıtmamakla da aslında en büyük kaçak işçi çalıştırma işini devletin kendisi yapıyor” dedi. 

Tokat’ta temaslarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Pirhan’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarına Soma’da 301 madencinin ölümü ile sonuçlanan faciaya değinerek başlayan Memiş, bu konunu üzerine mutlaka gidilerek sorumlularına bedelinin mutlaka ödettirilmesi gerektiğini belirterek, “Bundan sonra çalışma hayatında bu tür kazalara meydan verilmeden işçinin, emekçinin iş ve can güvenliğinin sağlanarak önümüzdeki süreçte çalışmalarının sağlanacağı yeni düzenlemelerin getirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını masaya yatırdıklarını hatırlatan Başkan Memiş, bu anlamda önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti. Üzerinde durdukları sağlık çalışanlarına yıpranma payı taleplerinin karşılık bularak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi hususunda bürokratlarına talimat verdiğini belirten Memiş, “Bu sendikacılığın nasıl yapılacağına bir örnektir. Yıpranma payı konusunu 2-3 yıldır her platforma taşıdık. Bunu bir örnekle tanımladık. Başbakanımızın makul görmesi ile beraber sağlık çalışanlarının da yıpranma payı verilmesi için kanuni düzenleme yapılması için müjdeyi aldık” şeklinde konuştu.

Döner sermayenin emeklilere yansıtılması ile ilgili sorulara cevap veren Metin Memiş, “Sağlık çalışanları 2006 yılına kadar döner sermaye alan tek kurum sayılır. 2006 yılında eşit işe eşit ücret uygulaması başladıktan sonra asıl mağdur sağlık çalışanları oldu. Döner sermaye aldıkları için 2010 yılına kadar izine dahi ayrılamıyorlardı. 2010 yılında ek ödemenin sağlık çalışanlarına verilmesini sağladık. Aslında bütün kurumlarda çalışanların almış olduklar ek ödemeler emekliliğine yansıtılmıyor. Burada sorun şu; ‘devlet kendi memuruna farklı adlar altına ücret vererek vergi kaçırıyor demeyelim de, kaçak işçi çalıştırıyor aslında’ Nasıl? Devlet şuanda sigortasız işçi çalıştırmayla mücadele ediyor mu? Ediyor. Sigortasız işçi çalıştırıyorsanız dünyanın cezasını yiyorsunuz. Ama bütün memurlarına farklı adlar altında verdiği ek ödemeleri emekliğine yansıtmamakla da aslında en büyük kaçak işçi çalıştırma işini devletin kendisi yapıyor. Bu aslında en derin yara. Bu bizim uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz konu. Ama inşallah bugün kimsenin hayal edemediği yıpranma payını aldıysak Allah’ın izini ile sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliğe yansımasını da inşallah sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2565 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim