• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık-Sen yönetimi düştü!

Sağlık-Sen yönetimi düştü!
Sağlık-Sen İzmir şube Başkan Vekili'nin istifa etmesi ile, çoğunluğu kaybeden ATÇI yönetimi düştü.

İstifasını Basın Açıklaması ile yapan Başkan Vekili Ayhan çenberlitaş 7 Asil 6 Yedek üyeden ihraç ve istifalardan sonra 4 kişi kalmıştık. 4 arkadaşımız sendikadan ihraç edilmiş, 4 ü istifa etmiş 1 i de ayrılmıştı. Zaten meşruiyetini yitirmiş bir yönetim zorlama ile işbaşındaydı. Sendikamızda tıkanıklığın giderilmesinin tek yolu seçim'di. Ben de hukuki yönden seçim sürecini başlatmak için istifa ediyorum. dedi.

KAYYUM DAVASI AÇILDI

Başkan Recep ATCI'nın yönetimini devam ettirebilmek için, sendika yönetim kurulu üyeliğinden 1 yıl önce istifa etmiş bir arkadaşımızı, yönetimdeymiş gibi göstererek kararlara imza attırdığını söyleyen çenberlitaş, üstelik bu arkadaşımızın istifasından sonra gelen yedek uyeler bile görev yapmışlardır. Kaldı ki yönetim kurulu hakkından feragat etmiş ve yazılı dilekçe vermiş birini tekrar yönetime almak tüzük ve kanuna aykırı olduğu gibi, süregelen keyfi uygulamaların vehametini göstermektedir. Atçı yönetiminin azınlığa düşmesine rağmen görevi bırakmamak için direndiğini, bu nedenle İzmir 3. İş Mahkemesinde dava açıldığını belirtti.

YARGI KARARLARINI BİLE UYGULAMADILAR

İstifa etmesinin gerekçelerini açıklayan ÇENBERLİTAŞ, 1,5 yıl önce seçim istediğimiz için sendikadan ihraç edilmiştim. 2 arkadaşımızda yapılanı protesto etttiler ve istifa ettiler. İzmir iş mahkemesi ve yargıtay yapılanların tüzüğe aykırı ve keyfi uygulama olduğuna hükmederek Genel Merkezin Kararını kanuna aykırı buldu. Ancak yargı kararına rağmen göreve 4 ay sonra suç duyurusunda bulunduktan sonra başlayabildim.

GENEL MERKEZ TARAF OLMUŞTUR

Göreve alınmadığım dönemlerde 4 arkadaşımız Konak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan seçim kararı aldırdılar. Seçim esnasında Genel merkez Yöneticileri İzmir'e gelerek Recep ATCI'yı desteklemiş, tarafsızlığa gölge düşürmüşlerdir. Recep ATCI Genel Merkez aleyhine danışıklı bir dava açarak seçimi durdurmuşlardır.

SEÇİM İSTEYENLER SENDİKA YÖNETİMİNDEN ATILDILAR

Seçim İsteyen Arkadaşlarımızdan Asiye METECAN, Halil AKBIYIK, Arif ŞAHAN ve Ali SAVURKAÇ Genel merkez tarafından sendikamızdan ihraç edildiler. Yıllardır sendikamıza emek vermiş, Asiye METECAN ve Ali SAVURKAÇ hakkında suç duyurusunda bulundular.

DELEGENİN İRADESİNİ TANIMADILAR 

Sendikamızın Toplam 110 delegesinden 60 ya yakını seçim istediklerini yazılı olarak bildirdiler. Ancak seçim talebi değerlendirmeye bile alınmadı. Yapılan Divan toplantısında Genel Başkan Delegenin tamamı imza verse ben seçim yaptırmam demiştir. Bilindiği gibi 4688 sayılı Kanun sendikalarda Delegenin beşte birinin yazılı isteği üzerine seçim yapılır denmektedir. Delegelerimizin İzmir İş Mahkemesinde sendika aleyhine açmış oldukları dava devam etmektedir.

SENDİKA YÖNETİMİ AYLARCA TOPLANMADI

Sendika yönetimi Haziran,Temmuz,Ağustos ve Eylül aylarında 3 kişi kalmış tüm idari karar ve mali harcamalar 3 kişi ile alınmış veya hiç karar alınmadan yapılmıştır. Denetim Kurulu aylarca denetime çağırılmamıştır.

MUHALEFETE BASKI UYGULADILAR

Tabi hepsinden en vahimi ATÇI yönetimi kendisine muhalefet eden, yönetim kurulu üyesi,temsilci ve delege arkadaşlarımızın görev yerlerini değiştirmiş, sendika görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Seçim isteyen 10 larca temsilcimizin temsilcilikleri ellerinden alınmıştır. Karar defterleri incelendiğinde bunlar görülecektir.

YAPACAK BİR ŞEY YOKTU

Görüldüğü gibi Sendika içi mücadele yolları tükenmiş, Yönetim kurulunun bu hukuksuz uygulamalarının vebaline ortak olmamak için ve Demokratik seçim sürecinin önünü açmak için görevimden istifa ettim. Sendikamızın önünü açmayan ve demokratik seçim sürecini başlatmayanlar, kayyum atamasına neden olacaklardır. Umudum sendikamızı Kayyuma muhtaç etmeden, sağduyunun hakim olup seçim sürecinin başlatılmasıdır.

Cenberlitaş;"Sendikama hizmet etmeye her zaman olduğundan daha gayretli devam edeceğimin bilinmesini ister saygılarımı sunarım". dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5650 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim