• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık-Sen'den yıpranma payı müjdesi

Sağlık-Sen'den yıpranma payı müjdesi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, en kısa zamanda yıpranma payı hakkını 450 bin sağlık çalışanına hediye edeceklerini söyledi.
Sağlık-Sen Bursa Şube, genişletilmiş teşkilat buluşmasını Oylat'ta yaptı. Programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sarıgül, sağlık kurumlarının yöneticileri ve Bursa teşkilatı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yünkül, "Sağlık-Sen Bursa Şubemizin başarısının altında yatan en önemli unsur, birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden, kendisini bu büyük ailenin bir parçası olarak gören teşkilatımızın fedakar temsilcilerinin gayretli çalışmasıdır. Çıkar ve menfaatten uzak, sadece bu büyük aile için çalışan dostlarımızın sayesinde geçen yıl Bursa'da bir ilki gerçekleştirerek bütün kurumlarda yetkili sendika olduk. Bundan sonra bu başarı çıtasını en yukarıya çıkarmak için yönetim kurulumuz ve teşkilatımız birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık-Sen için üyelik, üye formuna atılan sıradan bir imza değil, bizlere teslim edilen bir emanettir. Bu emanetin gereğini yerine getirmek için aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemiz ile çalışmakta ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına bir çok kazanım elde etmekteyiz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları toplumun hasta, bakıma muhtaç, darda kalmış fertlerine hizmet vermektedir. Bu anlamda da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları mukaddes bir görevi yerine getirmektedir" dedi.
 
Genel Başkan Metin Memiş de, "Zor şartlar altında, insanüstü bir gayret ve eşsiz bir fedakarlık örneği sergileyen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için ne yapılsa azdır. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı, kreş hakkı gibi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen sözler, Sağlık-Sen'in samimi gayret ve çalışması sayesinde olmuştur" dedi.
 
Memiş, bu buluşmanın üzerinden 6 ay geçmeden Sağlık Bakanlığı'nın kreş hakkı ile ilgili genelgeyi yayınladığını söyledi. Yıpranma payını da gündeme getiren sendika olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözünü aldıkları bu konuda da takiplerinin sürdüğü bilgisini veren Memiş, bugüne kadar elde ettiklerine yıpranma payı hakkını da dahil etmenin arifesinde olduklarını kaydetti. Memiş, en kısa zamanda, yıpranma payı hakkını, sendikal talepleri doğrultusunda 450 bin sağlık çalışanına hediye edeceklerini söyledi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim