• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Sigortaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sağlık Sigortaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Sağlık sigortaları olası bir rahatsızlık durumunda ayakta ya da yatarak tedavi görmeniz gerektiğinde devreye giriyor. Bu sayede anlaşmalı olan sağlık kuruluşlarına gidebiliyor ve bütçe endişesi yaşamadan tedavi olabiliyorsunuz.

 

Eğer sağlığınıza yatırım yapmak istiyorsanız öncelikle sağlıklı bir yaşam sürmeniz gerekiyor. Bununla birlikte sağlık sigortaları hakkında bilgi sahibi olmanız da önemlidir. Çünkü sağlık sigortaları olası bir rahatsızlık durumunda ayakta ya da yatarak tedavi görmeniz gerektiğinde devreye giriyor. Bu sayede anlaşmalı olan sağlık kuruluşlarına gidebiliyor ve bütçe endişesi yaşamadan tedavi olabiliyorsunuz. Bu noktada en çok üzerinde durulması gereken sağlık sigortalarının başında tamamlayıcı sağlık sigortası geliyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Kısaca TSS olarak da anılan tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK limitlerini aşan bir tedavi masrafı söz konusu olduğunda devreye giren ve bu masrafınızı karşılayan sigorta türüdür. SGK ile anlaşması olan sağlık kuruluşlarını tercih ettiğinizde de ayakta ya da yatarak tedavi masraflarınızın tamamı sigortanız tarafından karşılanmayabilir. Eğer bu masraflar SGK tarafından belirlenen limitleri aşıyorsa bu durumda tamamlayıcı sağlık sigortası devreye giriyor ve masraflarınızın sigorta poliçenizde belirtilen limitler dahilinde karşılanmasını sağlıyor.

Dolayısıyla tamamlayıcı sağlık sigortası aslında en temel sağlık sigortalarından biridir ve kapsamı açısından da büyük önem taşır. Bu sigortanın neleri kapsadığı ise hangi sigorta firmasının tercih edildiğine bağlı olarak değişebiliyor. Ancak genel olarak bakıldığında ayakta tedavi, yatarak tedavi ya da her iki tedaviyi de kapsayan poliçe seçeneklerinin sunulduğunu belirtebiliriz. Aynı zamanda Generali Sigorta gibi bazı sigorta firmaları kişinin isteğine bağlı olarak check–up seçeneğini de sigorta poliçesine ekleyebiliyor. Üstelik bu da standart ya da genişletilmiş olmak üzere iki farklı seçenek halinde sunuluyor.

Eğer siz de tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını öğrenmek isterseniz https://www.generali.com.tr/tamamlayici-saglik-sigortasi adresine tıklayabilirsiniz ve aynı zamanda sigortanın kapsamı hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. Generali Sigorta kapsam seçeneklerinin arasından isteğe bağlı olarak tercih yapılabilmesine olanak tanıyor. Böylelikle tamamlayıcı sağlık sigortası ücretlerinin de yine isteğe bağlı olarak kişinin kendini tarafından belirlenmesine de olanak tanıyor. İnternet sitesinde bu konuda daha ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. Ömür boyu yenileme garantisinin sunulduğunu da belirtmeliyiz. Sağlığınıza yatırım yapmak ve olası sağlık sorunları yaşamanız durumunda bütçenizi korumak isterseniz siz de tamamlayıcı sağlık sigortasını mercek altına alın.

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim