• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlık turizmi Bursa'yı zengin eder

Sağlık turizmi Bursa'yı zengin eder
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, sağlık turizminde Türkiye'nin hak ettiği payı alamadığını belirterek, "Hindistan sağlık turizmiyle ilgili dünya pastasından yüzde 7 pay alıyor. Biz ise yüzde 1'in altındayız" dedi.

BUSAT tarafından düzenlenen gala yemeğine, 3. Sağlık Hizmetleri Fuarı için yurt dışından gelen ziyaretçilerin yanı sıra Bursa'da faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Programda konuşan Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mustafa Esgin, sektörün dünyada 100 milyar dolarlık bir ticari hacme sahip olduğunu ifade ederek, "Hindistan ve Tayland örnekleri ortada. Hindistan bu pastadan yüzde 7 alıyor. Biz ise yüzde 1'in altındayız. 110 bin sağlık turistimiz var. Oysa 1980'li yıllardan sonra turizmde önemli mesafe aldık. Şu an 30 milyon turistimiz var. Katma değeri düşük bir turizm yapıyoruz. Sağlık turizminde bir turist 8 bin dolar bırakıyor. Artık sağlık turizmine yönelmenin vakti geldi" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ BURSA'YI ZENGİN EDER
Sağlık turizmi sayesinde turistlerin konaklama sürelerinin 2 günden 7 güne çıkacağını ifade eden Esgin, "Buna mutlaka ihtiyacımız var. Cari açığımızdan bahsediyoruz. Cari açığı niye sağlık turizmi kapatmasın? Bunlar hayal değil. Biz hayallerimiz olduğunu söylemiştik. Bunları derken hayallerin gerçek olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda kendini aşan hastanelerimiz var. Valiliğimiz bu konuda yaptığı çalışmalarla bizleri yüreklendirdi" diye konuştu. Esgin, sağlık turizmi dernekleriyle bir federasyon kurmayı
da hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"BURSA 10 YIL İÇİNDE BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK"
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlerin Bursa için önemli olduğunu ifade ederek, Bursa'yı 10 yıl içinde bölgenin sağlık merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akan, "Özellikle yaz dönemlerinde Orta Doğulu turistlerin sayısı artıyor. Hastaneler bu turistlere cazip geliyor. İlimiz de hızlı bir şekilde yerini almakta. Bakanlık olarak bu gelişmeleri iyi görüyoruz. Bütün il merkezinde 2015 yılına kadar ciddi bir planlamamız söz konusu. 2015 yılında Bursa'nın nüfusunu 3,5 milyon varsayarsak, bu biçilen role uygun olarak Bursa'mızı 10 yıl içinde bölgenin sağlık merkezi yapma gibi bir hedefimiz var. Bunu hızlı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da her alanda gelişmenin yaşandığını, sağlık turizminin de bu konuda bir ivme yakalamaya başladığını belirterek, "Biz insan odaklı çalışıyoruz. Onun için sağlık konusu önemli. Ülkemizin ve kentimizin gelişmeleri hızla sürecek. Özellikle kent yöneticileri olarak Bursa'da da her alanda yatırımlar yapılıyor. İnsanları mutlu etmek, insanların sağlığa kavuşmasını sağlamak bu sektörün görevidir. BUSAT'ın her çalışmasına katkı sunmaya hazırız. Türkiye'nin bu işten payını alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ziya Güler, BUSAT'ı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, valiliğin sağlık kuruluşlarının sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Bursadabugun

Bu haber toplam 3735 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim