• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık Turizmi Dijital Pazarlama

Sağlık Turizmi Dijital Pazarlama
Dünya çapında sağlık turizmi reklamları hedef kitleye aynı mesajı iletmeye çalışıyor.

 

Bu mesajlarla ülkenin kültürel çeşitlilikleri ile birlikte sağlık hizmetlerinde bulunan imkanları ön plana çıkarmaktadır. Sağlık alanında başka ülkeden hizmet almak isteyen hastaların dikkatini çekeceği reklam içeriği oluşturulması gerekmektedir. Bu reklam içeriklerinde yaratıcı, dikkat çeken görseller ya da videolar kullanabilirsiniz. Sağlık turizminde dijital pazarlama için kullanılabilir reklam çeşitlerini sizin için derledik, keyifli okumalar dileriz!

Sağlık Turizminde  Sosyal Medya Reklamları

Sağlık turizminde reklamlar belirli kriterlere göre hazırlanmalıdır. Bu kriterler içinde “dil” en önemli noktadır. Yurt dışından gelebilecek, potansiyel hastaların dikkatini çekebilmek için dünya çapında en çok kullanılan dil ile reklam içeriği hazırlanması gerekmektedir. Sağlık turizminde reklam yayınlamadan önce yapılması gerekenler vardır. Bu yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir;

● Hedef Kitle belirlenmesi gerekmektedir. Hedef kitle üç temel grup olarak belirlenebilir.

● Birinci Hedef Kitle; sağlık kuruluşuna en yakın noktada yaşayanlar ve sağlık hizmeti almak isteyen hastalar bu kitle içinde yer almaktadır.

● İkincil Hedef Kitle;  Bu hedef kitle belirlenirken, bulunduğu konumdan daha geniş konuma hizmet vermek isteyen kuruluşlar tarafından belirlenir.

● Üçüncül Hedef Kitle; Zengin ülkelerdeki potansiyel hastalar bu gruptadır.

Her sosyal medya platformlarının farklı dinamikleri vardır. Bu yüzden, her sosyal medya reklam planı, her sosyal medya platformunda işe yaramayabilir. Sağlık turizmi reklamları da her platformda aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu yüzden sağlık turizmi reklamlarını, sosyal medya platformlarına göre planlamak gerekir. Bizde sizin için farklı sosyal medya platformlarının reklam dinamiklerini sizin için derledik. Sosyal medya platformlarının reklam dinamikleri aşağıdaki gibidir;

● Facebook; Facebook, markaların ürünlerinin ve hizmetlerini pazarladıkları market haline gelmiştir. Sağlık turizminde de Facebook oldukça sık kullanılan sosyal medya platformudur. Facebook üzerinden temelde 4 tür reklam modelinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Bunlar; 

● Sayfa beğeni reklamları

● Gönderi etkileşim

● Potansiyel müşteri reklamı

● Web sitesine Trafik reklamları 

Instagram; Instagram sağlık turizminde oldukça sık kullanılan ve hedef kitleye ulaşmanın kolay yoludur. Instagram üzerinden düşük bütçe/maliyet ile büyük hedef kitleye ulaşmak mümkündür.  Instagram üzerinden reklam verilirken aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir.

● Profil hesabının “işletme” profilinde olması gerekiyor.

● Instagram görsel ön planlı bir sosyal medya platformu olduğu için, bu platform üzerinde reklam çıkmak istiyorsanız, görsellerinizin kalitesine dikkat etmeniz gerekmektedir.

● Kaliteli bir hedef kitle planlaması yapmanız gerekmektedir. Eğer hedef kitlenizi iyi belirlemezseniz, reklam bütçeniz boşa kullanılmış olur.

● Sizden sağlık hizmeti almasını istediğiniz hedef kitlenin gözünden kendinize bakmaya çalışın.

Sağlık Turizminde Google Ads Reklamları

Dünyanın en çok arama motoru olarak kullanılan Google, saniyede 2.3 milyonluk arama sonucuyla, şirketler ve reklam vermek isteyen kuruluşlar için Google Ads hizmetini sunuyor. Sağlık kuruluşları, markalar gibi birçok sektör, Google arama motorunda üst sıralarda yer alabilmek ve görünür olabilmek için Google Ads reklamlarını kullanmaktadır. Google Ads üzerinden belirli bir ücret karşılığında üst sıraya çıkabilmek için açık arttırma sistemiyle Google ara motorunda görünür olunmaktadır. Sağlık sektöründe reklam vermek istiyorsanız ve bunu Google üzerinden yapmak  istiyorsanız, aşağıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz.

● Bir web sitesine sahip olmanız gerekir.

● Web sitesi sağlık kuruluşunuzu yansıtması gerekir.

● Web sitesinde bulunan içeriğin, hedef kitleye ne söyledi çok önemlidir.

Sağlık sektöründe reklamlar Google tarafından her zaman kabul edilmemektedir. Sağlık turizmi reklamları en başta kabul edilmediği gibi, daha sonrasında da bu reklamlar Google tarafından kaldırılmaktadır. Reklamlarınızın Google tarafından kaldırılmaması için aşağıdaki kriterler önemlidir;

● Hedef kitle optimize edilmeli, reklam ve belirlenen hedef kitlenin içeriği uyumlu olmalıdır.

● Doğru anahtar kelimeler, doğru hedef kitle ve reklamlarda doğru seçilerek Google üzerinde reklamlar etkili hale getirilebilir.

Sağlık turizmi için en önemli kriter, sağlık kuruluşunun web sitesine trafik çekmektir. Sağlık kuruluşları verdikleri hizmeti tek bir reklam üzerinde toplayamayacağı için reklamlar üzerinden kuruluşların web sitelerine yönlendirme yapılması gerekir. Bu yönlendirmeler sayesinde web sitesi trafiği artabilir, gelen müşterilerin bilgilerini çerezleyerek “re-targeting (geri dönüşüm)” reklamları ile aynı müşterilerinize yeniden ulaşabilirsiniz. 

YouTube; 1 ay içerisinde 2 milyardan daha fazla kullanıcıya hizmet sunuyor. YouTube üzerinden reklam verebilmek için kendine özgür reklam modelleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. YouTube’un reklam modelleri;

  • Atlanabilir yayın içi reklamlar,
  • Tampon reklam,
  • Atlanmayan reklamlar,
  • Görüntülü reklamlar (video discovery),
  • Video olmayan genellikle yer paylaşımları ve afişlerin barındığı reklam türlerini içerir.

Sağlık Turizmi Dijital Pazarlama alanında kullanılan reklamlar hakkında daha detaylı bilgi almak için DigiPeak https://www.digipeakagency.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 13365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim