• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Turizmi İle Yılda 500 Bin Kişi Gelecek

Sağlık Turizmi İle Yılda 500 Bin Kişi Gelecek
Sağlık turizmiyle yılda 500 bin kişi gelecek Turizmciler, özel hastaneler ve kamu 4 kat daha tazla harcayan sağlık turistleri için harekete geçti. Bu amaçla da ilk adım olarak "Türkiye Turizmi Sağlık Platformu" kuruldu. Sağlık için gelen bir turist 3 bin

Sağlık turizmiyle yılda 500 bin kişi gelecek Turizmciler, özel hastaneler ve kamu 4 kat daha tazla harcayan sağlık turistleri için harekete geçti. Bu amaçla da ilk adım olarak "Türkiye Turizmi Sağlık Platformu" kuruldu. Sağlık için gelen bir turist 3 bin dolar bırakıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında Sağlık Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED, Özel Hastaneler Demeği, DEİK, Akredite Hastaneler Demeği'nin katılımıyla kurulan Türkiye Turizmi Sağlık Platformu' ile Türkiye'nin sağlık turizminde bir marka olması öngörülüyor. 4 kat daha fazla para bırakan sağlık turizminde 2010-2011 döneminde 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, 'Turistlik gezi için gelenler ortalama 700-800 dolar arasında para biralarken, sağlık turizmi adı altında ülkemize gelen ziyaretçiler ortalama 2-3 bin dolar civarında para bırakıyorlar. Bu kişüer bir de ülkemizde cerrahi müdahale görürlerse bu miktar daha fazla artıyor" dedi.

Sağlık turizmiyle yılda 500 bin kişi gelecek Turizmciler, özel hastaneler ve kamu 4 kat daha tazla harcayan sağlık turistleri için harekete geçti. Bu amaçla da ilk adım olarak "Türkiye Turizmi Sağlık Platformu" kuruldu. Sağlık için gelen bir turist 3 bin dolar bırakıyor.

Sağlık turizminde bir yılda 500 bin kişi getirilmesi hedeflenirken, bu hedefe ulaşabilmek için de çalışmaları yürütecek Türkiye Turizmi Sağlık Platformu kuruldu. Platform, Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Akredite Hastaneler Derneği temsilcileri ve Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin kaülımlanyla kuruldu. Kurulan platformla birlikte Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda bir marka olması öngörülüyor.

Turistlik ziyaredere oranla 4 kat daha fazla para bırakan sağlık turizminde 2010-2011 döneminde 500 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Turizmi Sağlık Platformu' ile Türkiye'ye sağlık amacıyla gelen turist sayısını 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Taşbaşı, aynca sağlık turizmi için'gelen'ziyaretçilerin 4 kat daha fazla para bıraktıklarını kaydetti. Taşbaşı, 2008 yılında TürTeşvikli illerde yeni yatırımlar Türkiye'de hizmet veren termal tesislerin birçoğunun dünya standartlarında olmadığını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "Özellikle Avrupa'dan gelen ziyaretçilerin anlaşmalı oldukları sigortalardan para alabilmeleri için belirli standartları var. Bu standartlara uyan otel sayısı çok az. Türkiye'deki mevcut kurulu otelleri bu standartlara çıkartarak yeni yatırımlar yapmaya teşvik edeceğiz.

Bünyemizde Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü de bu platformu desteklemekte" seklinde konuştu. Taşbaşı, yapılacak yeni yatırımların daha çok sıcak suyun bulunduğu Kütahya, İzmir gibi bölgelerde olacağını, bu konuda teşvik içinde bazı illerle görüşme içinde bulunduklarını da sözlerine ekledi. Medikal turizm konusu için de çalışmalar bulunduğunu belirten Taşbaşı, Türkiye'ye gelen hastalara ne tür olonaklar sağlanabiliceğinin araştırıldığını söyledi. Cerrahi müdahaleler için gelen kişilerin yanlış kişilerin ellerine düşmemeleri için Sağlık Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye'ye sağlık turizmi için 154 bin kişinin geldiğini, bu sayının kurulan Türkiye Turizmi Sağlık Platformu' ile 500 bine çıkmasını hedeflediklerini kaydetti. Sağlık turizmi için gelen ziyaretçilerin diğer ziyaretçilere oranla 4 kat daha fazla para bıraktıklarını ifâde eden Taşbaşı, 'Turistlik gezi için gelenler ortalama 700-800 dolar arasında para bırakırken, sağlık turizmi adı alanda ülkemize gelen ziyaretçiler ortalama 2-3 bin dolar civarında para bırakıyorlar. Bu kişiler bir de ülkemizde cerrahi müdahale görürlerse bu miktar daha fazla artıyor" dedi. Taşbaşı, sağlık turizmindeki kaliteyi yükselterek turizm gelirlerini daha fazla artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Taşbaşı, sağlık turizmi platformunun oluşturulmasının anidenim, medikal, termal, spave wellness turizmi kapsamında hastanelerde, termal ve spa tesislerinde ve sağlıkla hizmeti servisi verecek şirketleri yönelik pazarlama ve tanıtım çalışmalan üe yurtiçinde eş zamanlı olacak altyapı çalışmalarını kapsayacağını söyledi.

Sağlık turizmiyle çift taraflı girdi sağlanıyor TÜROFED Başkan Yardımcısı Seçim Aydın, "Medikal turizm için gelen hastaların yalanlan daha lüks hastanelerde kalıyorlar. Böylece de hem sağlık gelirlerine hem de turizm gelirlerine bir katkıda bulunmuş oluyorlar.

Bu sayede çift taraflı bir girdi sağlamış oluyoruz" dedi. Sağlık turizmi deyince ilk akla gelenin spa ve termal turizm olduğunu, medikal turizme daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, özelikle komşu ülkelerde bu platformun daha etkin tanıtılması gerekildiğini kaydetti.
Türkiye sağlık I turizminde markalaşmalı TÜRSAB Sağlık Komitesi Başkam Ayşenir Ergülşen, Türkiye'nin Hindistan ve Taylan gibi sağlık turizminde bir marka olması gerektiğini kaydetti. Ergülşen, platformun Türkiye'nin sağlık konusunda markalaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Platformun etkilerinin 2010 yılından itibaren görüleceğini söyleyen Ergülşen, "Kriz nedeniyle belki çok hızlı bir büyüme olmayabilir. Çünkü sağlık turizmine estetik müdahalelerde girmekte" şeklinde konuştu.

Dünya

Bu haber toplam 2572 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim