• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık turizmi TÜRSAB ve THTDC işbirliğinde büyüyecek

Sağlık turizmi TÜRSAB ve THTDC işbirliğinde büyüyecek
THTDC, TÜRSAB işbirliğinde Afyon'da düzenlenen "Termal Turizmi Zirvesi" açılışına 150'yi aşkın seyahat acentesi ile sağlık kuruluşları katıldı.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi- THTDC, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği- TÜRSAB işbirliğinde Afyon Korel termal Otel'de termal tesisleri seyahat acenteleri ile buluşturdu. Seyahat acentelerinin dünyada gelişen "termal turizmi" pazarından pay almaları için düzenlenen çalıştaya Türkiye'nin her yerinden 150'yi aşkın seyahat acentesi ile çok sayıda sağlık kuruluşları ve akademisyenler katıldı. 

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Türkiye Turizm'den Özkan Altındaş'ın haberine göre: Seyahat acentelerinin termal sağlık turizmine entegrasyonu toplantısına Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası-ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Kültür ve Turizm İl Müdürü Özge Öztürk Demirayak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği -TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Davut Günaydın, Numan Olcar, Avrupa-Türk İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Başbakanlık eski Müşaviri hamdi Şengel, Türkiye Sağlık turizmi Geliştirme Konseyi-THTDC ve Dünya Sağlık Turizmi -GHTC Genel sekreteri Yunus Gürkan katıldı.

ÜMİT UYSAL: DAHA İYİ TANITIM YAPMALIYIZ

Korel Termal Otel Genel Müdürü ve THTDC Termal Turizm Başkanı Ümit Uysal, Afyon'daki tesislerin termal turizmi için hizmet verdiğini belirterek "Korel termal olarak kendimizi yeniliyoruz ve yurtdışından tedavi için gelecek yabancı konuklara daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Otelde bulunan sağlık ekipleri ile başta fizik tedavi olmak üzere termal suların getirdiği sağlık iyileştirmeleri nedeniyle tercih ediliyoruz. Afyon bölgesinin sularının iyileştirici özelliklerini dünyayı daha iyi tanıtmamız gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ BÜYÜYECEK

Açılışa katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın "Sağlık turizmi heba edilecek turizm çeşidi değildir. Bunun önemsenmesi gerekiyor. TÜRSAB olarak önemsiyoruz ve üyelerimizin sağlık turizmi yapmasını destekliyoruz" dedi. Davut Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünya sağlık turizminde ilgili büyük pasta bulunuyor. Türkiye'nin bu pastadan hak ettiği payı alması gerekiyor" dedi. Günaydın, Türkiye'nin 3 saat uzaklıkta 200 milyon insana ulaşan önemli bir noktada bulunduğunu belirterek "Türk turizmi için kim elini taşın altına koyuyorsa, TÜRSAB ona destek vermek zorundadır. TÜRSAB olarak Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi- THTDC ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye'nin önemli turizmini güçlendireceğiz."

YURTDIŞINDAN PROFESYONEL DESTEK

Davut Günaydın TÜRSAB yönetiminin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptıkları toplantıda seyahat acentelerinin 20'ye yakın sorunun çözümünde mutabakata vardıklarını belirterek şunları anlattı: "Türk turizminde Gerçekten çok ciddi kriz vardır. Hepikiz bir kuyun kanatları gibiyiz. Kuşun kanatları olmazsa uçamaz. Artık ben sen yok biz varız anlayışı ile birlikte yola çıkıyoruz. Antalya'da yüzde 50 iptaller gibi çok ciddi sorunlar var. bakanlıkla diğer ülkeler gibi yurtdışındaki kuruluşlardan profesyonel destek alma kararı aldık. Ayrıca İstanbul Üniversitesi ile işbirliği içinde ara eleman sorunun çözmek için sertifikasyon programı yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı ile görüşerek sağlık turizmdeki yol haritasını daha belirgin hale getirmeyi planlıyoruz."

SERTESER: TERMAL TURİZMİN ÖNEMİNİ ŞEHİR OLARAK KAVRADIK

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odesi Başkanı ATSO Hüsnü Serteser, Afyon'un termal turizmi için daha önceden çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek "Buna rağmen 10 yılda önemli yol kateden termal şehirlerden biriyiz. Termal turizmin başkentine hoşgeldiniz diyecektim. Ama otellerimizi ve hizmet kalitemizi gördüğünüzde sizin karar vermenizi bekledim. Afyon termal turizminin başkentidir" dedi. Serteser, Afyon Kocatepe Üniversitesi önderliğinde termal turizm için çalışma gurubu oluşturduklarını ve şehrin tüm yönetimlerinin şehir için birleştiğini söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 150 acenteye hizmet verecek tesislere sahip olduklarını belirten Serteser "Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak Afyon için çok çalıştı. Kendi üniversitesiyle termal turizm tesislerini entegre etmek gibi önemli bir çalışma sürdürüyor. Biz şehir olarak biz bunun önemini kavradık ve birlikte çalışıyoruz" dedi.

ÖZGE: AFYON'DA YATAK KAPASİTESİ BÜYÜYOR

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm İl Müdürü Özge Öztürk Demirayak, "1999'da Afyon'da enformasyon memuru olarak göreve başladığımdan bu yana 5 yıldızlı 8 otel ve 5 binin ün üzerinde yatak bulunuyor. Yeni yatırımlarla yatak kapasitemiz 15 bin olacak" dedi.

PROF.DR.MUSTAFA SOLAK: TERMAL TURİZM İÇİN SEFERBERLİK LAZIM

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, tıbbı genetic profesörü olarak Afyon'a 16 yıldır hizmet verdiğini belirterek "2000 yılından bu yana gönüllü olarak çalışıyorum. Termal turizm, sağlık turizm ile birlikte düşünmeli ve bölgedeki tüm tesisler kuruluşlar ile ortaklaşa kümelenme yapılmalıdır. Üniversite olarak bazı hizmetleri kolaylaştırmak zorundayız. Bölgedeki tesislere kaliteli eleman yetiştirmek için önemli çalışmalar yaptık ve sertifikasyon programları geliştiriyoruz. Üniversitenin Afyon'daki termal tesislerin destekçisi olarak işbirliği içinde görev yapıyor.Dünyanın en kaliteli sularına sahip bir şehirdeyiz. Türü bakımından 7-14 çeşit mineral suların gramında 1 ile 13.5 oranında yer alıyor. Bütün bu özellikler göz önüne alındığında termal turizm için tanıtım seferberliğine ihtiyaç vardır. Termal turizmi bakımından Türkiye bir termal cennetidir."


EMİN ÇAKMAK: ACENTELERİ DÜNYA SAĞLIK TURİZMİNE AÇIYORUZ

Dünyada 100 milyar dolarlık bir pazar olan sağlık turizmi hakkında çeşitli rakamlar bulunduğunu, Türkiye Sağlık turizmi Konseyi olarak 2013'te Monako'da yapılan toplantıda 38 ülkenin katılımı ve 12 ülkenin imzasıyla Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC'yi kurduklarını belirterek üye sayısının 55'e ulaştığını, iki yıl Türkiye'nin başkan olduğu ve halen başkanlığını Ürdün'ün yürüttüğü GHTC sekretaryasının İstanbul'da bulunduğunu anlatan Emin Çakmak şöyle devam etti: İstanbul'u merkez yaptık. Sekretaryası İstanbul'dan yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde DGHTC işbirliğinde İngiltere, Yunanistan, Amerika'dan uzmanlarını katılımıyla eğitim birimini hizmete sokarak, THTDC'nin aracılığıyla Türk turizmcilerin dünya sağlık turizm pazarında etkin şekilde yer almalarını sağlayacağız."

TurizmdeBuSabah.com

Bu haber toplam 5149 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim