• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık turizminde BUSAT ve üniversite işbirliği yapacak

Sağlık turizminde BUSAT ve üniversite işbirliği yapacak
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve beraberindeki heyet, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret etti.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin ve beraberindeki heyet, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret etti.

Rektör Kamil Dilek’ten termal turizm konusunda destek isteyen Dr. Mustafa Esgin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın valiler toplantısında yaptığı 'Her ilimiz bir konuda bilim merkezi ve otorite olsun istiyorum. Bursa adeta termal turizmi denildiğinde Bursa’daki üniversitemiz otorite olsun.' sözünü hatırlattı. Sağlık turizmi konusunda üniversitenin öncü rol üstlenmesini ifade eden Esgin, “Uludağ Üniversitesi çok köklü bir üniversite ve Bursa’daki gelecek vizyonuna uygun olan işlerde ve sinerjide çok önemli gördüğümüz bir aktör.” dedi.

Bursa’nın gelecek vizyonunda tıp ve termal turizm anlamında Bursa’nın eşsiz bir örnek olduğunu vurgulayan Dr. Mustafa Esgin, 1500 yıllık termal geçmişi olan kentte üniversitenin uhdesinde bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman’a tedavi imkanı sunmuş olan Kükürtlü Kaplıcası’nın Bursa’nın dünyaya tanıtımında önemli bir argüman olduğunu söyledi. Bursa’nın tanıtımında ön planda tutulması gereken başka bir konunun da Termal Kür Merkezi olduğuna dikkat çeken Esgin, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve kent dinamiklerinin yoğun desteği var. Bu konuda, hem Bursa halkına hem çevre illere, Bursa’ya gelmek isteyen hastalara ve uluslararası düzeyde hastalara yönelik dünya çapında bir merkez düşünülüyor. Bu noktada da üniversitemizin önemli rol üstlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Sağlık turizminde ara elaman konusunda çok büyük sıkıntılar olduğunu dile getiren Esgin, konunun aşılmasında üniversiteye büyük rol düştüğünün altını çizdi. Konunun sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de gündeminde yer alması gerektiğine dikkat çeken Esgin, Sağlık Turizmi Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun müfredatının sağlık turizmine yönelik olarak akademisyenlerin öncülüğünde düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

BUSAT Başkanı Esgin, “Hidroterapi, elektroterapi, masaj ve termal turizmin gerektirdiği tüm alt eleman ihtiyacının karşılanabileceği bir çalışma ivedilikle Bursa’da Uludağ Üniversitesi bünyesinde hazırlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek ise gereken desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Dilek şöyle konuştu: “Hayallerimiz örtüşüyor. Sağlık turizmi alanında yapılması gereken çok şey var. Burada el birliği ile hareket etmeliyiz. Sağlık Serbest Bölgeleri konusunda biz de zaman zaman görüşmeler yapıyoruz. Ara personel yetiştirilmesi konusunda da Meslek Yüksekokulu, hemşirelere yönelik eğitimler ya da sertifikalı uygulamalar konusu gündemimizde. Uludağ Üniversitesi 2 bin 300 akademisyeni ve 50 bin öğrencisiyle alanında güçlü bir üniversitedir. Ayrıca uluslar arası akredite tıp fakültesi hastanesiyle sağlık turizmi alanında iyi bir referans merkezidir. Üniversite olarak ara personel yetiştirilmesi konusunda ve sağlık turizmi alanında yapılması gereken çalışmalarda her türlü desteğe hazırız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2747 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim