• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık turizmindeki geliri 10 milyar dolara çıkarmalıyız

Sağlık turizmindeki geliri 10 milyar dolara çıkarmalıyız
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık turizmindeki geliri 10 milyar dolarlara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz Sağlık Bakanlığı olarak diyoruz ki sağlıklı bireyler, sağlıklı aileler, sağlıklı toplum, sağlıklı aileler yoksa en çok onun için uğraşıyorlar. Sağlıklı aileyi, bu milletin aile yapmasını, aile düzenini bozmaya çalışıyorlar, güçlü aile yapısını bozmaya çalışıyorlar. Sonra da Özgecan kardeşlerimiz gibi insanlık dışı, hayvani duygular dışı katliamlar yapıyorlar. Sonra da bu katliamlar nasıl olur diye kızıyorlar. Bir insana insani idealleri vermezler, bir insana milli değerleri vermezler, bir insana manevi değerleri vermezler. O insanlardan hayvanın bile yapamayacağı canilikleri beklerken niye hayrete düşüyorsun. CHP başörtüsü ile uğraştın, Kur'an kursları ile uğraştın, imam hatiplerle uğraştın, milletin değerleri ile uğraştın, milletin aile yapısı ile uğraştın, ya bu milletin değerlerinden ne istiyorsun. Bu millet dünyaya medeniyet sunan, güçlü değerleri olan bir millet. Kendisi için istediğini bir başkanı için isteyen, kendisine yapılmasını istemediği hiçbir kötülüğü bir başkasına yapılmamasını merkezine almış, değerler silsilesi olan bu milletin değerlerini niye dejenere etmekten ne istifade ettin" diye konuştu.

Almanya, İngiltere, AB ve İsrail'in bu millete kır tavuğu muamelesi yaptığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu muameleyi bizim kartal olmamızı istemeyen yapıyor. Bunu anlıyorum ama Cumhuriyet Halk Partisi'ni anlayamıyorum, Milliyetçi Hareket Partisi'ni anlayamıyorum. Bu millete kır tavuğu muamelesi yapamazsınız. Yapsanız bile başarılı olamazsınız. Ne olur bu milletin fıtratıyla, bu milletin ayağıyla, bu milletin değerleriyle ne olur barışın, ne olur bu milleti ayrıştırmayın. Ne olur bu milleti çatıştırmayın, ne olur bu milletin ağzına fitne tohumları ekmeye çalışmayın. Bir başaramayacaksınız, iki rezil olacaksınız. Sizin rezil olmanızı istemiyoruz. Sizi de seviyoruz, size de biz hizmet edeceğiz. Sizin hayallerinize de, umutlarınıza da, sizin de çok çok sevdiğiniz Mustafa Kemal Atatürk'ün bu millete muhasır medeniyet zihniyetinin üzerindeki yer yakışır" dedi.

2002 yılında yurt dışına tedavi olmak için zenginler giderken artık garibanların gittiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, o dönemlerde yılda 1,5 milyar dolar paranın yurtdışına gittiğini dile getirdi. Müezzinoğlu, "Şimdi ise fakir olan, gariban olan, imkanı olmayan Refiye Yılmaz kardeşimiz, benim ülkem var, benim devletim var, benim hükümetim var diyerek dünyanın en güçlü merkezine en ideal tedavisine gitti. Ona milyon dolarlar feda olsun diyerek gönderiyoruz. Niye? O evlat bizim evladımız, onun yarınlara benim ülkem, benim bayrağım diyerek baktığını görebilmesi bizim ona olan borcumuzdur. Eskiden bunları gören var mıydı? Şimdi yurt dışından 2014'te Türkiye'ye gelen, sağlık turizminden hizmet almaya gelen yaklaşık 480 bin kişi, 2,5 milyar dolar bu ülkeye sağlık hizmeti karşısında para verdi. Bunu inşallah 10 milyar dolarlara çıkaracağız. Bundan MHP'lisi, CHP'lisi de kazanacak, çünkü Türkiye kazanacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3639 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim