• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Yatırımları Hakkında Genelge (2009/19)

Sağlık Yatırımları Hakkında Genelge (2009/19)
Sağlık Bakanlığı tarafından 2009/19 sayı ve 23.03.2009 tarihli Sağlık Yatırımları Hakkında Genelge Yayınlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2009/19 sayı ve 23.03.2009 tarihli Sağlık Yatırımları Hakkında Genelge Yayınlanmıştır.

 
 
SAYI     : B.10.0.THG.0.10.00.19-5330                              11596    /   23.03.2009
KONU : Sağlık Yatırımları                         
                               
 
…………………………………..
GENELGE
2009/19
VALİLİĞİNE(İl Sağlık Müdürlüğü)GENELGEGENE
 
İLGİ:13.01.2009 tarih ve 1363 sayılı Bakanlık Genelgesi.
 
           
İlgide kayıtlı Bakanlığımız Genelgesi gereği finansmanı; döner sermaye, hayırsever, ikili işbirliği, il özel idaresi, özel fon, bağış ve benzeri olmak üzere hangi kaynaktan karşılanırsa karşılansın, Bakanlığımızın bilgisi ve onayı olmaksızın yeni veya ilave tesis yatırımlarına başlanılmaması, planlanan veya projelendirilen her türlü tadilat, iç düzenleme, güçlendirme, yenileme, ilave tesis ve yeni bina yatırımlarından tahmini maliyeti 300 bin TL. üzerinde olanlar için Bakanlığımızdan izin alınması gerektiği malumlarıdır.
 
Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumları, bölgesel planlama anlayış ve ilkesi çerçevesinde, il sağlık yöneticilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen il değerlendirme toplantıları bağlamından değerlendirilerek bölgede ve alt bölge merkezlerindeki gerçekçi ve öncelikli ihtiyaçların tespiti yoluna gidilerek kaynak israfına ve atıl kapasiteye yol açmaksızın ihtiyaç duyulan tadilat, revizyon, ek tesis veya yeni yapılaşmalar için gerekli planlamalar yapılıp yatırım programına teklif edilmektedir.
 
            Hal böyle iken, vilayetlerden Bakanlığımıza intikal ettirilen taleplerden, Bakanlığımız yatırım program ve planlamalarında yer almayan ve Bakanlığımız politikaları ile örtüşmeyen ancak yerel yönetimlerin (valilik, il sağlık müdürlükleri, baştabiplikler) insiyatifleri doğrultusunda ihtiyaç bulunduğu gerekçesiyle yataklı tedavi kurumları bünyesinde yapılması öngörülen ameliyathane, yoğun bakım, acil servis, yanık tedavi ünitesi, KVC, radyoterapi/ nükleer tıp ve benzeri özellikli ünitelere yönelik tadilat-onarım ilave birim, ek tesis ve yeni yapılaşmalar için Bakanlığımızın bilgisi dışında izin ve görüş alınmadan planlamalar yapılarak bedeli mukabili hazırlattıkları projeleri incelenmek üzere Bakanlığımıza gönderdikleri anlaşılmaktadır.
 
Bakanlığımız planlamalarında yer almayan bu tür yeni oluşumlar için hazırlattırılan projelerin genellikle Bakanlığımız program ve politikalarına uygun olmadığı gibi Bakanlığımızca belirlenen standartlar ve hizmet fonksiyonları bakımından da yeterli olmadıkları görülmektedir. Bu durum gereksiz kaynak israfına ve zaman kayıplarına sebebiyet vermekte ve Bakanlığımıza ilave iş yükü getirmektedir.
           
Bu nedenle, yataklı tedavi kurumlarımız bünyesinde yapılması planlanan fiziki değişiklik, düzenleme, tadilat, onarım ve her türlü yeni yapılaşmalar ile ilgili olan taleplere ilişkin başvurular için öncelikle ihtiyaç gerekçesini belgeleyen gerekçe raporu ve yapımı planlanan birimlere ait ihtiyaç programının hazırlanarak ilgili kurum baştabipliğinin teklifi, sağlık müdürlüğünün uygun görüşü ve vilayet onayı ile Bakanlığımızın görüş ve değerlendirmesine sunulması gerekmektedir.
           
 
-2-
Bu genelgede belirtilen usul ve esaslara uygun olarak hazırlanarak Bakanlığımıza intikal ettirilen talepler Bakanlığımızca inceleme ve değerlendirmeye tabi tutulacak ve uygun görülmesi halinde ön izin verilerek projelendirme aşamasına geçilmesi sağlanacaktır.
           
Bu esaslara uygun olmayan projelere ilişkin başvuru ve talepler değerlendirmeye alınmayarak iade edilecektir. Ayrıca Bakanlığımız plan, program ve yatırım politikalarına uygun olmayan projeler kesinlikle onaylanmayacaktır.
           
Bilgilerinizi, konunun ilgili kurum baştabipliklerine imza karşılığında tebliğini ve uygulamanın buna göre yürütülmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.
 
 
 
 
Prof. Dr. Nihat TOSUN
                                     Bakan a.
                         Müsteşar



İlgili genelge için tıklayınız

Bu haber toplam 3502 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim