• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık yönetimleri için rehber kitap yayınlandı

Sağlık yönetimleri için rehber kitap yayınlandı
"Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Hastane Yönetimi" kitabı Sağlık Bakanlığı’ında 10 yıla yakın Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüten ve Kamu İhale Kurul eski üyesi olan Mehmet ATASEVER tarafından kaleme alındı.

 

Kitap özel ve kamu sağlık işletmeleri için, güncel sağlık mevzuatı ve işleyişe göre hazırlanmış olup, sağlık işletmeleri yönetici ve işletmecilerinin ihtiyaç duyacakları konulara bu çalışmada yer verilmiştir.

Bu çalışmanın gerek sağlık profesyonelleri yöneticiler için gerek her kademedeki sağlık işletmecileri için, gerekse sağlık yönetimi öğrencileri ve akademisyenler için önemli bir rehber olacağı düşünülüyor.

“Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Hastane Yönetimi” kitabı özel ve kamu sağlık işletmeleri için, güncel sağlık mevzuatı ve işleyişe göre hazırlanmış olup, sağlık işletmecileri ve hastane yöneticilerinin ihtiyaç duyacakları konulara bu çalışmada yer verilmiştir.

"Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Hastane Yönetimi" kitabında sağlık işletmeleri yönetimi ile ilgili yönetici ve işletmecilerin ihtiyaç duyacakları konuların çok büyük bir kısmını bulmak mümkündür.

19 bölümden oluşan "Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Hastane Yönetimi" Kitabında; 1.bölüm’de; “Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Sistemleri” anlatıldı.  2.bölüm’de; “Türkiye’de Sağlık Hizmetlerinin Tarihi ve Gelişimi” anlatıldı. 3.bölüm’de; “Türkiye’de Sağlık Hizmetlerinin Planlanması” anlatıldı. 4.bölüm’de; “Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamaları” anlatıldı. 5.bölüm’de; “Hastanecilik Hizmetleri” anlatıldı. 6.bölüm’de; “Hastane Rolleri” anlatıldı. 7.bölüm’de; “Sağlık Yapıları ve Ruhsatlandırılması” anlatıldı. 8.bölüm’de; “Sağlık Hizmet Sunumu İçin Ödeme Yöntemleri” anlatıldı. 9.bölüm’de; “Hastanelerin Yönetim ve Organizasyonu” anlatıldı. 10.bölüm’de; “Tıbbi Hizmetler Yönetimi” anlatıldı. 11.bölüm’de; “Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi” anlatıldı. 12.bölüm’de; “Destek, Kalite ve Teknik Hizmetler Yönetimi” anlatıldı. 13.bölüm’de; “İnsangücü Yönetimi” anlatıldı. 14.bölüm’de; “Sağlık Hizmetlerinin Fiyatlandırılması, Faturalandırılması ve Tahsilat” anlatıldı. 15.bölüm’de; “Bütçe, Muhasebe ve Gider Gerçekleştirme İşlemleri” anlatıldı. 16.bölüm’de; “Satınalma İşlemleri” anlatıldı. 17.bölüm’de; “Lojistik, Stok ve Depo ve Taşınır Yönetimi” anlatıldı. 18.bölüm’de; “Sağlık İşletmelerinde Kalite ve Akreditasyon” anlatıldı. 19.bölüm’de; “Sağlık İşletmelerinin Denetimi” anlatıldı.

Kitaplara Nobel Kitap’tan ulaşılabilir. 

https://www.nobelkitap.com/arama?q=Mehmet+atasever&full_kt=

Tel: 0(312) 418 20 61 Fax; : 0(312) 418 30 20 

Satın Alma: [email protected]

Ayrıca E-kitap olarak da temin edilebilir.

https://books.google.com.tr/books/about?id=XyhBEAAAQBAJ&redir_esc=y&hl=tr

 

saglik-kurumlari-isletmeciligi-ve-hastane-yonetimi.jpg

Bu haber toplam 3739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim