• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkçılar da işe bir saat geç gidecek

Sağlıkçılar da işe bir saat geç gidecek
Türkiye Kamu-Sen'in, sosyal güvenlik reformuna karşı 15 Ocak Salı günü gerçekleştireceği ''bir saatlik işe geç gitme'' eylemi, sağlık kuruluşlarında da uygulanacak.

Türkiye Kamu-Sen'in, sosyal güvenlik reformuna karşı 15 Ocak Salı günü gerçekleştireceği ''bir saatlik işe geç gitme'' eylemi, sağlık kuruluşlarında da uygulanacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Eylem sırasında sadece yatan ve acil hastaların tetkik ve tedavileri yapılacağı için vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına mesai başladıktan bir saat sonra gitsin'' dedi.

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen'in aldığı karar gereği, konfederasyona bağlı tüm sendikalar tarafından 15 Ocak Salı günü ''işe bir saat geç gitme'' eylemi uygulanacağını bildirdi.

Eylemin sağlık kuruluşlarında da gerçekleştirileceğini ifade eden Kahveci, şunları kaydetti: ''Üyemiz olan 90 bin sağlık çalışanı da 'uyarı' niteliğindeki eylem nedeniyle mesailerine bir saat geç başlayacak. Eylemin başladığı sırada görev başında olanlar da iş yavaşlatacak. Bu süre içinde de üyelerimiz tarafından basın açıklaması yapılacak. Hastanelerde sadece yatan ve acil hastalara bakılacak, diğerlerinin muayene, tetkik ve tedavileri yapılmayacak. Bu nedenle vatandaşlarımız mağdur olmamak için sağlık kuruluşlarına mesai başladıktan bir saat sonra gitsin.''

''Haklı oldukları bir konuda iktidarı uyarmak için'' bu eylemi yaptıklarını savunan Kahveci, ''Bu yasa tasarısı sadece bizi değil 70 milyonu ilgilendiriyor. Herkesin buna sahip çıkması lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz'' diye konuştu.

-''HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BİR SAĞLIK SİSTEMİ İSTİYORUZ''-

Reform denilince akla yeni haklar verilmesinin geldiğini, oysa bu tasarının mevcut hakları da ortadan kaldırdığını öne süren Kahveci, bu konuda dile getirdikleri eleştirilerin hiç dikkate alınmadığını savundu. ''Herkesin ulaşabileceği, erişebileceği bir sağlık sistemi istiyoruz'' diyen Kahveci, genel sağlık sigortasıyla getirilmek istenen düzenlemelere karşı olduklarını belirtti.

Yeni sistemde ayaktan ve yatarak tedavilerde hastalardan katkı payı alınmasının öngörüldüğünü ifade eden Kahveci, şunları söyledi: ''Yatan hastalardan yüzde 1 oranında katkı payı alınması öngörülüyor. Bu durumda bir hasta 580 YTL gibi bir katkı payı ödemekle karşı karşıya kalabilir. Yani asgari ücretli bir çalışan bir maaşını bunun için harcamak durumunda kalacak. Sosyal güvenlik sisteminin açığı, çalışanların üstüne yıkılmak isteniyor. Sayın Başbakan 'bu düzenlemeyi yapmazsak batarız' diyor. Oysa Hazine'nin sosyal güvenlik kurumlarına transfer ettiği para, gelişmiş ülkelerdekinin çok altında. Kurumun bu hale gelmesinin sebebi çalışanlar değil.''

Türkiye'de 11 milyon kayıt dışı çalışan bulunduğunu, sorunların çözümü için öncelikle bunların kayıt altına alınması gerektiğini kaydeden Kahveci, ''Fedakarlık niçin hep çalışandan bekleniyor?'' dedi. Yeni tasarıda Anayasa Mahkemesinin daha önceki düzenlemeyle ilgili verdiği iptal karanının gerekçelerinin ortadan kaldırılmadığını ileri süren Kahveci, tasarının yasalaşması halinde yeniden Yüksek Mahkemece iptal edilebileceğini savundu.

Türkiye Kamu-Sen tarafından 15 Ocak Salı günü yapılacak ''işe bir saat geç gitme'' eyleminin ''uyarı'' niteliğinde olduğu, ''Hükümetin adım atmaması halinde, bu eylemlerin arkasının geleceği'' açıklanmıştı.

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim