• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlıkçılar da sokağa döküldü

Sağlıkçılar da sokağa döküldü
Ankara’da sendikalı sağlıkçılar, banka promosyonları ile ilgili alınan kararların uygulanmadığı için eylem yaptı. İşten çıkarmalara karşı yürüyüş ise devam ediyor.

Ankara’da sendikalı sağlıkçılar, banka promosyonları ile ilgili alınan kararların uygulanmadığı için eylem yaptı. İşten çıkarmalara karşı yürüyüş ise devam ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Hacettepe Üniversitesi’nde (HÜ) banka promosyonları ile ilgili oluşturulan komisyonca alınan kararların uygulanmadığı ve taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. DİSK’e bağlı Dev Sağlık- İş, SES ve TTB üyelerinin, hastanelerin özelleştirilmesi ve işten çıkarmalara karşı İstanbul’dan başlattığı yürüyüş ise yarın Ankara’da son bulacak.

Komisyon toplanmıyor

Patoğlu, oluşturulan "Banka Promosyon Komisyonu"nun 8 Ekim’deki ilk toplantısı doğrultusunda, çalışanlara peşin ödeme yapılması ile bazı bankacılık işlemlerinden ücret alınmayacak şekilde şartname hazırlanması koşulları ile ihalenin yenilendiğini kaydetti. Patoğlu, 24 Ekimde toplanan komisyonun peşin ödeme yapmayı kabul eden bankanın teklifini rektörlük makamının onayına sunduğunu ancak uzun bir süredir bankayla yapılacak protokolün hazırlanması, toplam paranın ne kadarının çalışanlara dağıtılacağı gibi konuların görüşüleceği komisyonun toplanmadığını söyledi.

Meşru ve hukuksal çalışma

Komİsyon toplantılarında "herkese eşit ve peşin ödeme" kararlarına ek olarak bazı taleplerini de dikkate alarak rektörlüğün harekete geçmesini istediklerini ifade eden Patoğlu, görüşmeler yoluyla hiçbir ilerleme kaydedilemediğini kaydetti. Patoğlu, çalışanların hakkı olan paranın yatırılması için fiili, meşru ve hukuksal çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.

Sendikal düşmanlığı için yürüyoruz

Ankara’da yarın düzenlenecek ’Krizin Bedeleni Ödemeyeceğiz’ mitingine katılmak için İstanbul’dan yola çıkan DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipler Birliği üyelerinin, yürüyüşünü sürdürüyor. Önceki gün Merkez Bankası Şubesi önünde toplanan sendikacılara, İzmit’teki sendika üyeleri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği üyesi Ali Küçük, "Hastaneleri ticarethane, vatandaşları ve hastaları müşteri, sağlık emekçilerini sözleşmeli köle ve taşeron işçisi haline getiren Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’na karşı yürüyoruz. Sendikal düşmanlığa karşı yürüyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim